About Vesku


Olen Vesa-Matti Paananen ja olen työskennellyt Microsoftilla mm. Windowsin, Windows Phonen, niiden sovellusten ja Marketplacen parissa viimeisen reilun kuuden vuoden aikana, sekä liiketoimintajohtajana Suomessa että Euroopan markkinointitiimissä, ja tietysti paljon kumppaneiden kanssa ekosysteemiä rakentaen.  Ja olen mm. suomenkielisen Windows Phonen ylpeä isä – vai pitäisikö sanoa kätilö.

Tällä hetkellä vastaan Microsoftin kuluttajatuotteiden mm. Windowsin ja Officen markkinoinnista monen Windows Phone -liiketoimintajohtajavuoden jälkeen. Seuraan koko Windows-ekosysteemin kehittymistä ja miten se antaa ihmiselle mahdollisuuden tehdä asioita ja toteuttaa itseään. Eniten olen luonnollisesti innoissani uudesta Windows 10:stä ja Office 365:sta, jotka molemmat ovat esimerkkejä nykyaikaisista kuluttajapalveluista.

Tämä blogi pitää sisällään omia henkilökohtaisia huomioitani kehittyvästä mobiilimaailmasta, Windowsista ja vähän muustakin. Päivittelen sitä säännöllisen epäsäännöllisesti fiilispohjalta.

Tällä hetkellä olen kuitenkin aktiivinen Microsoftin uudistuneen Ääni-blogin parissa osoitteessa www.aaniblogi.fi.

LIFE IS GOOD! 🙂

Terkuin,

VESKU

www.vesku.com

12 vastausta artikkeliin: About Vesku

 1. Patrick Odenwall sanoo:

  Patrick Odenwall:

  Terve Vesku,
  uuden HTC Trophyn käyttäjänä, viikon verran, ollaan vielä jonkun verran kadoksissa WP7:n kanssa. Kuten monella, itsellänikin ollut nokialainen lähes 20 vuotta, joten muutos on ollut suuri.

  Ajattelin kysyä vastausta/ratkaisua kahteen asiaan:

  1.) Mistä löytäisin softan, jolla voisin lähettää tekstiviestin/sähköpostin ryhmälle, esim. harrasteporukalle ym? Netistä niitä löytyy, mutta eivät ole ladattavissa Marketplacen kautta.

  2.) Onko WP7:aan tarjolla Nokia Ovi Suite vastaavanlaista softaa?

  Täytyy todeta näin uuutena käyttäjänä, että kirjoittamasi WP7 Suomessa FAQ oli todella hyvää luettavaa.

  Ystävällisin terveisin,

  Patrick

 2. kitevesku sanoo:

  Moi Patrick ja kiitos palautteesta!

  1. Mango tuo ryhmät ja ryhmäviestinnän Windows Phoneen. Eli päivityksen myötä tämä tulee myös Trophyysi.

  2. OVI Suitea vastaa Zune-ohjelmisto, jonka löydät osoitteesta http://www.zune.net Mutta pitää muistaa, että et voi tehdä kaikkia Suiten mahdollistamia asioita WP:llä, koska mm. puhelimeen ei voi siirtää kaiken tyyppisiä tiedostoja yms. Yleisesti voisi sanoa, että Microsoft tulee entistä enemmän tarjoamaan ”suiten” ja ”zunen” ominaisuuksia pilvipalveluiden kautta.

  VESKU

 3. Ismo sanoo:

  Terve,
  Satutko tietämään korjataanko näytön lukitukseen liittyvää vikaa ikinä? Ongelma on ollut tiedossa pitkään, ja jo tammikuussa löytyivät ensimmäiset foorumipostit aiheesta, mutta valmistajat (ainakaan HTC) eikä MS ole kommentoinut ongelmaa millään lailla, vaikka tähän liittyviä kysymyksiä on foorumit pullollaan. Itse olin tyytyväinen WP7 käyttäjä puoli vuotta, ja kyseinen ongelma vaivasi vain hyvin satunnaisesti ja harvoin, mutta mango-päivityksen jälkeen puhelin (HTC 7 Mozart) toimii keskimäärin noin kahtena päivänä viikossa, ja on tällaisenaan täysin käyttökelvoton. (yhteinen nimittäjä ongelmilla on Windows, koska ongelmaa esiintyy myös Samsungin puhelimissa ja HTC:nkin eri malleissa)

  Ongelma on siis seuraavanlainen: Kun näyttöä avaa lukituksesta, niin se ei reagoi sormeen, eli lukitusta ei saa auki. Välillä menee minuutti-pari puhelimen kanssa tapellessa (näyttö sammuksiin, takaisin päälle, uusi sammutus, melkein onnistui mutta vauhti ei ihan riittänyt ja näyttö ”putosi” takaisin alas, uusi yritys…)

  Täysi virtakatko ei auta mitään, mikä on sinällään outoa, että jos joku prosessi olisi solmussa niin luulisi buutin korjaavan sen. Tai jos ei korjaa, niin luulisi vian olevan päällä aina, mutta näinkään ei ole.

  Vika ei ole raudassakaan, koska sen jälkeen kun näytön lopulta saa auki, se toimii loistavasti ja herkästi kuten aina. (Tosin mango-päivityksen jälkeen ongelmaan tuli uusi piirre; menee joskus kymmenkunta sekuntia että puhelin alkaa reagoida, ilmeisesti joku prosessi jumissa tai kuormittaa puhelinta liikaa? Mutta tätä ei tapahdu aina.)

  Lukemattomat ovat ne puhelut jotka olen missannut tämän ongelman takia. Ja sitten pitää soitella soittajalle päin takaisin. Pitäisikö alkaa laskuttaa Microsoftia näistä turhista soitetuista puheluista?

  Mango-päivityksessä tullut ”hieno” ominaisuus virtakatkon varmistamisesta (vedä sormella alaspäin) on tähän ongelmaan erittäin huonosti sopiva ominaisuus. Eli virtakatkoa ei pysty edes tekemään kun näyttö on jumissa! Olen keksinyt yhden tavan kiertää ongelma: käynnistän kameran suoraan lukitusruudusta, ja palaan sitten kotinäkymään takaisin ja jatkan käyttöä. Mutta tämä kikka ei toimi puheluun vastaamistilanteessa.

  (olisin kysynyt tätä henkilökohtaisesti, mutta kun en löytänyt osoitettasi, niin pistin sitten blogikommenttina. Mutta jos vastaat niin saat kyllä poistaa tämän sinällään asiattoman viestin blogistasi.)

  Ismo

  PS. Näissä kosketusnäyttöpuhelimissa kaipaisi kyllä ihan perinteisiä nappuloita ainakin vastaamiseen ja puhelun lopettamiseen, koska kosketusnäyttö ei vaan yksinkertaisesti aina toimi, missään puhelimessa. Tai no, iPhonessa ei ole kuullut että kellään olisi ongelmia. 😉

 4. entinen wp7 käyttäjä sanoo:

  Tere!

  En tiedä onko sinulla tietoa, mutta kysynpä kuitenkin.

  Skypeä käsittääkseni lupailtiin ’11/Q4 ei oo näkynyt…. reilupuolen vuoden odottelun kyllästyin kahden puhelimen käyttämiseen (iPhone ja Omnia 7) ja siirryin takaisin iPhoneen…vain ja ainoastaan skypen takia, tarvitsen sitä jatkuvasti.

  Onko microsoft oikeasti tuomassa järkevällä aikataululla skypeä WP7 alustalle…haluisin mielelläni mielelläni hankkia uuden WP7 kapulan ja siirtyä takaisin sen pariin. iOS käyttänyt ensimmäisestä iLuurista saakka… mutta WP7 vain veti pitemmän korren.

  • kitevesku sanoo:

   Kyllä Skype-sovellus tulee Windows Phonelle. En voi tässä ikävä kyllä kertoa tarkemmin aikataulusta. Sen verran voin sanoa, että se menee kyllä varmasti pitkälle vuoden 2012 puolelle.

   Skypeä ei ole ”luvattu” Q4/2011 vaan puhe oli Lyncistä, joka tuli ladattavaksi pari päivää sitten Marketplaceen.

   Pahoittelen, että Skypeä ei vielä ole. Tiedän, että moni odottaa sitä, mutta haluamme tehdä Skypestä kunnolla Windows Phoneen integroituvan kokemuksen ennen kuin se tulee ladattavaksi.

   VESKU

 5. tomppa sanoo:

  millon uusin päivitys tulee wp 7`?

 6. Jone sanoo:

  Hei,

  Puhelin on Lumia 900.

  Kuinka saan soitettua nettisivulta kopioituun numeroon?
  En löytänyt mistään puhelimella soittamiseen liittyviä ohjeita, joissa erityisesti neuvotaan perusasioita, kyllä kaikkeen muuhun, mediaan, kuvaamiseen ym. on kattaviakin neuvoja.

  Myös muita ongelmia on ilmennyt.

  Nettisivu on taustalla auki, mutta aloitusnäyttöä ei saa liutettua ylös? Takaisin selaaminen laittaa Nokia kartet sovelluksen aukeamaan itsekseen tai sähköpostit ruksailee jotain postia ja availee valikkoa itsekseen. Peruutan aloitusnäyttöön ja puhelin availee itsekseen eri sovelluksia ja hyppii sovelluksen sisällä eri näyttöihin? Aloitusruutua liuttaessa se takertelee ja availee sähköpostia itsekseen. Nyt koskematta koko puhelimeen, se siirtyi taas Nokia karttoihin.

  Onko neuvoja näihin ongelmiin?

  • kitevesku sanoo:

   Moi Jone!

   Lumia 900:ssa pyörii vanhempi Windows Phone 7.x käyttöjärjestelmä, jossa ei voi ikävä kyllä kopioida puhelinnumeroita suoraan puhelin-sovellukseen, kuten WP8:ssa.

   Tuo toinen ongelma viittaa selkeästi siihen, että puhelimesi näyttö on rikki. Näyttöön tulee ”haamupainalluksia” sopiviin kohtiin niin, että tapahtuu outoja asioita. Voit vielä tarkastaa, ettei näytössä ole öljymäistä likaa pyyhkimällä se hyvin. Mutta muuten tuo kuulostaa ikävästi huoltokeikalta.

 7. teemu sanoo:

  Hei,

  Käytössäni on ollut nyt kolmen vuoden ajan Nokia 820 ja puhelin on alkanut jumittumaan ja näyttö sekoamaan. Kun sammutan näytön vian korjaamiseksi ja laitan sen uudelleen päälle, niin näyttöön ilmestyy ainoastaan harmaata pikselimössöä. Sama ilmenee myös puhelimen vilkaisunäytöllä, paitsi harmaat pikselikuviot näkyvät vain näytön alaosassa.
  Mistähän voisi olla kyse?

  T. Teemu

  • kitevesku sanoo:

   Moi Teemu! Ikävä kyllä en osaa varmasti sanoa, mikä Lumiassasi on vikana. Veikkaan, että kyseessä on joko näyttö tai sen ohjain, mutta en mene vannomaan. Laite kannattaa viedä huoltoon tai sitten päästää hyvin palvellut laite jo eläkkeelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s