Nykyiset Lumiat saavat kohta Windows Phone 7.8 -päivityksen


EDIT: WP 7.8 -päivityksen jakelu on alkanut.

Tänään Microsoft julkaisi lopulliset tiedot paljon odotetusta (ja puhutusta) Windows Phone 7.8 -päivityksestä. Tämä päivitys tulee saataville ensi vuoden alkupuolella myös nykyisiin Lumia-puhelimiin maksuttomana päivityksenä. Nokia kertoo tästä itse varmasti lisää. Se asennetaan tuttuun tapaan tietokoneen avulla (lue tarkemmat päivitysohjeet Päivityskeskuksesta), kuten muutkin Windows Phone 7.5 -puhelimien päivitykset.

Päivityksen ajankohta riippuu siitä, kuinka nopeasti laitevalmistajat ja operaattorit testaavat heille jo jaetun päivityksen. Todennäköisesti Suomi on ensimmäisten joukossa, kun päivitystä lähdetään jakamaan. Se tulee saataville entiseen tapaan porrastetusti niin, että ikävä kyllä kaikki eivät saa sitä samana päivänä.

Uusi upea aloitusnäyttö kaikille

Windows Phone 7.8 -päivityksen tärkein uusi ominaisuus on ehdottomasti uusi aloitusnäyttö, joka on tullut joillekin jo tutuksi uusista Windows Phone 8 -puhelimista. Kolmea eri kokoa olevat Live Tile -tapahtumaruudut tarjoavat entistä henkilökohtaisemman aloitusnäkymän, johon mahtuu enemmän tärkeää informaatiota ja asioita. Olen itsekin yllättynyt kuinka paljon paremmalta uusi aloitusnäyttö tuntuu. Sitä tulee järjesteltyä uudestaan aina silloin tällöin, kuin tärkeät asiat muuttuvat.

Muut uudet ominaisuudet

Tässä on lista muista Windows Phone 7.8:n tuomista tärkeimmistä uusista ominaisuuksista, jotka koskevat suomalaisia ja suomenkielisiä käyttäjiä.

 1. Uusia trendikkäitä teemavärejä 20 kpl.
 2. Lukitusnäytön taustakuvaksi voi valita Bingistä automaattisesti kerran päivässä päivittyvän päivän kuvan.
 3. Jos käyttäjä antaa vahingossa lukituskoodin liian monta kertaa väärin, niin ennen viimeistä kertaa pitää kirjoittaa A1B2C3 ennen kuin voi antaa lukituskoodin uudestaan. Tämä koskee vain Exchange-tilin käyttäjiä.
 4. Käyttäjille mahdollisuus tallentaa DRM-suojaamaton ääni soittoääneksi. Tämä koskee vain Nokian puhelimia.
 5. Kehittäjille mahdollisuus siirtää tietoa Bluetoothin yli (API). Tämä koskee vain Nokian puhelimia.

Lumia pukinkonttiin!

Syksyn aikana Nokia on laskenut merkittävästi Windows Phone 7.5 -käyttöjärjestelmällä varustettujen Lumia-puhelimien hintoja. Esimerkiksi huippusuosittua Lumia 800 -puhelinta saa alle 200 euron. Nyt ostetun Lumian saa siis pian päivitettyä samannäköiseksi kuin uusi Lumia 920. Joten jos ei tarvitse viimeisintä huutoa olevaa kalliimpaa laitetta, niin kannattaa pukinkonttiin hankkia joku muista Lumioista ja päivittää siihen vuoden 2013 alkupuolella tuleva Windows Phone 7.8 -päivitys.

Olethan muuten huomannut, että Angry Bids Space ja oma suosikkini Angry Birds Star Wars ovat myös pian tulossa Windows Phone 7.5 -puhelimiin? Näiden lisäksi Windows Phone -sovellusten määrä jatkaa kiihtyvää kasvua ja tämä koskee myös suomalaisia sovelluksia, joita on tullut kovaa vauhtia lisää. Yllättäen yksi omista suosikeistani on äärettömän helppokäyttöinen ja todella näyttävä Pirkka-sovellus.

Lue Windows Phone Blogin postaus: An update on Windows Phone 7.8

Windows Phone 7.5, 7.8 ja 8 -puhelimien käyttöohjeita ja -vinkkejä löydät osoitteesta www.windowsphone.fi

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Developers, Software, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Nykyiset Lumiat saavat kohta Windows Phone 7.8 -päivityksen

 1. Paluuviite: Microsoft julkaisi Windows Phone 7.8 -päivityksen

 2. Paluuviite: Tällainen oli mobiilivuosi 2012 : Mobiili.fi

 3. Paluuviite: Odotetun Windows Phone 7.8 -päivityksen jakelu alkoi asteittain | Mr. Windows Phone Finland

 4. Makarios sanoo:

  Ei se päivitys ihan kohta tullutkaan, ainakaan Suomeen. Josaain vaiheessa sen piti tulla helmikuussa 2013, mutta nyt on jo 22.3.2013, eikä päivitystä vieläkään kuulu.

  • kitevesku sanoo:

   Olet aivan oikeassa. Päivitystä alettiin jakamaan ja se oli tarjolla noin puolelle puhelimen omistajista, kun jakelu päätettiin varmuuden vuoksi keskeyttää. Joillakin käyttäjillä oli ongelmia eräiden sovellusten aloitusnäyttöön kiinnitettyjen ruutujen kanssa. Muutama päivä sitten päivityksen jakelu käynnistettiin uudestaan, koska ongelma oli saatu ratkaistua. Näin ollen tulet saamaan päivityksen lähiviikkoina. En pysty sanomaan tarkasti, koska se on sinun puhelimellesi tarjolla Zunen kautta. Ehkä ihan lähipäivinä.

   Olen todella pahoilla siitä, että et ole vieläkään saanut päivitystä. Mutta kyllä se on sieltä tulossa. Pyrimme edelleen kehittämään päivitysprosessia, että tulevaisuudessa päivitykset olisivat kaikilla mahdollisimman nopeasti.

   • Lumia taskussa ja pihalla sanoo:

    Moi Vesku, päivitystä nyt ei ole vieläkään näkynyt omalle Lumialle, joten aika verkkaan pyörivät työnantajasi rattaat. MS hoitelee satojen miljoonien PC-koneiden jatkuvat päivitykset ilman jaksotuksia, mutta puhelimien kohdalla (joita taatusti on reippaasti vähemmän ja päivitysväli ihan toiselta planeetalta ja rautakin huomattavasti tarkemmin säädelty) tuntuu ihan kuin MS ei luottaisi päivitystensä laatuun ja pelkää yli kaiken maineen menemistä jos päivityksessä on joku bugi. Tätä estetään keinotekoisella ”pieni satsi” kerrallaan tyylillä, jotta paha kello ei kilkattaisi kauas?. Politiikka on sikäli huono, että käyttäjäkunnalle muodostuu helposti käsitys, että homma ei ole ihan hanskassa.
    Järkevää teknistä perustetta tälle en kyllä heti keksi.

 5. Makarios sanoo:

  Kiitos paljon vastauksesta. Siirsin Lumia 800:n työpuhelimeksi ja hankin Lumia 920:n. Siinä todella ruutujen sijoittelu tekee puhelimesta todella käyttökelpoisen. Ja on siinä monia muitakin hyviä ominaisuuksia, paras puhelin mitä minulla on ollut

  Harmi vaan, että 920 vuorostaan kaatuilee, keskimääri joka toinen päivä. Se on toista kertaa huollossa ja toivottavasti vika löytyy. Onhan se toisaalta mukava kuulla, että kohta voi työasioitakin järjestellä paremmin.

  • kitevesku sanoo:

   Huollolla on nyt asentaa Lumia 920:n päivitys, joka poistaa tuon kaatuilun niiltä, joita se vaivaa. Laajemmin päivitys tulee jakeluun kohtapuolin. Toivotaan, että ongelma poistuu nyt.

 6. Makarios sanoo:

  Tuhannet kiitokset. taas. Edellisellä kerralla 920:n ohjelma päivitettiin ja akku uusittiin. Toivotaan yhdessä ongelman poistumista.

 7. Makarios sanoo:

  Sain puhelimeni (920) pari päivää sitten huollosta ja toistaiseksi se ei ole kaatuillut. Huollon raportti oli seuraavanlainen (mahdolliset kirjoitusvirheet ovat minun): ”Läheisyystunnistin kalibroitu. Laitteen ohjelmisto on päivitetty uusimpaan ohjlmistoversioon ja laitteen muisti palautunut tehdasasetuksille. Mahdollisen varmuuskopion palauttamista ei suositella. Ongelma voi johtua myös sim-kortista. Tarkista sim-kortin toimivuus. Self test ok.”

  Toivottavasti vika ei liity SIM-korttiin, sillä silloin kyseessä olisi ohjelmistovika. Ohjelman ei pitäisi mennä lukkoon vaan ilmoittaa kortin toimimattomuudesta.

  Jos minulla olisi valta, et olisi Ms Windows Phone vaan sir. Windows Phone.

  Ystävällisin terveisin
  Makarios

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s