Ilmaiseen OneDriveen voi nyt tallentaa jopa 10 gigatavun jättitiedostoja tietokoneelta ja puhelimesta


Microsoftin ilmainen OneDrive-pilvitallennuspalvelu (www.onedrive.com) on saanut monia toivottuja päivityksiä kesän aikana mm. ilmaisen tallennustilan määrä kasvoi 7 gigatavusta 15 gigatavuun. Lisäksi Office 365 -käyttäjät pääsevät nauttimaan 1 teratavun eli yli 1000 gigatavun massiivisesta tallennustilasta! Tällaiseen tilaan mahtuu jo melkoinen läjä kuvia ja videoita poikineen.

Monet kuvaavat videoita kännykkäkameroilla, ja esimerkiksi legendaarisen ”41 gigatavun hirviökameran” omaava Lumia 1020 mahdollistaa erinomaisten videoiden kuvaamisen hyvällä linssillään, zoomilla ja optisella kuvanvakaimella. Kun kamera on aina taskussa, kuvaaminen on helppoa ja jälki on hyvää, niin videoiden määrä ja pituus kasvaa helposti.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että videotiedoston koko kasvaa helposti yli 2 gigatavun, joka on ollut aiemmin OneDriven hyväksymä suurin pilveen ladattavissa olevan tiedoston koko. Mutta ei enää! Nyt OneDriveen voi ladata suoraan puhelimesta (jopa automaattisesti) enintään 10 gigatavun tiedostoja.

Tämä koskee niin Lumia-käyttäjiä kuin myös muiden älypuhelimien käyttäjiä, jotka ovat ladanneet maksuttoman OneDrive-sovelluksen sovelluskaupastaan. Luonnollisesti OneDrive on käytettävissä selaimella sekä Windows- ja Mac-sovelluksilla. Windows 8.1:ssä OneDrive on integroitu osaksi käyttöjärjestelmää ja on valittavissa oletustallennustilaksi. Lisäksi OneDrive toimii suoraan myös Xbox 360 – ja Xbox One -konsoleissa, jolloin sinne tallennetut kuvat ja videot näkyvät myös vaikkapa olohuoneen telkkarissa.

Tämän paljon toivotun ominaisuuden lisäksi OneDriveen tuli myös muita uusia ominaisuuksia:

  • Nopeampi tiedostojen lataaminen pilvipalveluun useamman tiedoston rinnakkaisen latauksen avulla.
  • Tiedostojen linkkejä voi jakaa näppärästi suoraan Windowsin tai Macin tiedostohallinnasta.
  • Kokonaisten hakemistojen lataamineen selaimen kautta OneDrive.com:ssa

Microsoft seuraa käyttäjien palautteita ja toivomuksia, ja voit käydä antamassa omia ehdotuksia tai äänestämässä olemassa olevia ominaisuustoiveita osoitteessa https://onedrive.uservoice.com/

Mene osoitteeseen www.onedrive.com ja ota käyttöön oma 15 Gt:n pilvitallennustilasi, ja ala käyttämään sitä tietokoneestasi, tabletistasi ja puhelimestasi, jolloin kaikki tiedostosi ovat aina saatavilla ja niistä on varmuuskopio. Tutustu myös vinkkeihin, niin opit käyttämään automaattista kuvien latausta tai vaikkapa palauttamaan vahingossa tuhottuja tiedostoja roskakorista.

TÄRKEÄ VINKKI: Huolehdi siitä, että sinulla on Microsoft-tilisi suojaustiedoissa puhelinnumerosi ja toimiva toinen sähköpostiosoite sen varalta, että unohdat tilisi salasanan tai joku yrittää murtautua sille. Siirry suojaustietosivustolle.

Lue lisää aiheesta OneDriven Blogista: OneDrive now supports 10 GB files

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software, Windows, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s