Uutta innostusta ja tehokkuutta yrityksiin Windows-puhelimilla ja Office 365:lla


Office 365Nokian uudet Windows Phone -käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet siirtävät suomalaisia pk-yrityksiä ennen näkemättömällä vauhdilla kohti tehostuvaa työskentelyä. Suomi on ollut viimeiset vuodet perässähiihtäjä älypuhelimien käyttöönotossa verrattuna muihin Pohjoismaihin. Mutta viimeisten viikkojen aikana on tapahtunut täyskäännös, kun Nokian Lumia 800 -puhelin ja mm. operaattoreiden tarjoama Office 365 -palvelun käyttöönotto on lähtenyt ryminällä käyntiin.

Yritykset haluavat Lumiaa

Pari viikkoa sitten pidetyssä Microsoftin TechDays-tapahtumassa Market-Visio julkaisi ”Älypuhelimet ja mediatabletit suomalaisissa yrityksissä”-tutkimuksen, jonka mukaan yli 60% haastatelluista yrityksistä on suunnittelemassa Windows Phone -puhelimien käyttöönottoa, ja niistä suurin osa oli päätymässä Nokian Lumiaan.

Lisäksi office-callout-office-hubyritykset valmistelevat olemassa olevien järjestelmiensä laajempaa hyödyntämistä mobiililaitteiden kautta. Myös Nokian Ääni -blogi kirjoitti tästä aiheesta otsikolla “Suomalaisyritykset valmistautuvat siirtymään Windows Phoneen”.

Tämä kehitys on tärkeää, koska näin mahdollistetaan liikkuvien työntekijöiden työajan tehokkaampi hyödyntäminen ja motivoivat työkalut. Varsinkin pienissä muutaman hengen yrityksissä tällaiset hyödyt saattavat nostaa tehokkuutta aivan uuteen kertaluokkaan.

Älypuhelin on aina mukana. Sen avulla käyttäjä saa auki tärkeiden sähköpostien liitteet, ja tarjouksia voidaan muokata sekä tehdä laskelmia käynnistämättä tietokonetta puhelimen mukana tulevan Office Mobilen avulla. Remonttikohteessa oleva yrittäjä voi tarkastaa sähköpostit ja tarjouspyynnöt nopeasti sopivan tauon tullessa, ja hän voi jakaa vaikkapa kuvat ja huomiot suoraan asiakkaan kanssa kalenterin ollessa aina ajantasalla.

Tuottavuustyökalut aina taskussa

Jokaisessa Windows Phone -puhelimessa on mukana tuoreimmat Office-tuottavuustyökalut. Ne liittyvät saumattomasti Office 365:n tarjoamiin palvelinsovelluksiin: Exchange sähköpostiin, kalentereihin, SharePoint-dokumenttikirjastoihin ja Lync-pikaviestintään. Näin kiinteällä kuukausimaksulla yritys saa työntekijöiden käyttöön kaikki tärkeimmät ja tietokoneesta tutut työkalut ilman isoja it-investointeja.

Windows-puhelimet yhdistävät kaikki nykyaikaiset viestinmenetelmät yhteen, jolloin liiketoiminnassa voidaan hyödyntää kuluttajistumisen mukanaan tuomia uusia yhteydenpitokanavia kuten Facebookia ja sen Chattiä ja LinkedIniä. Näiden hyötyjä kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa kommunikoidessa ei pidä vähätellä. Kun puhelimessa on lisäksi sama nopea Internet Explorer 9 -selain kuin tietokoneessakin, niin verkkopalveluiden käyttö onnistuu helposti.

Sovellukset laajentavat älypuhelimen käyttöä entisestään

Kokonaan oman maailman avaavat kymmenet tuhannet Marketplace-sovelluskaupan sovellukset, joiden avulla monien jokapäiväisten palveluiden käyttö pankkipalveluista ja navigoinnista Lotto-kupongin täyttämiseen on tehty erittäin helpoksi. Lisäksi sovellusten käyttökokemus on yhtenäinen puhelimen muun käytön kanssa nopeuttaen tehtävien suorittamista. Onkin helppo todeta, että nykyaikainen älypuhelin on jo monella alueella älykkäämpi kuin muutama vuotta vanha tietokone.

Uudet ominaisuudet eivät kuitenkaan yksin lisää yrityksen toiminnan tehokkuutta, vaan ne on myös saatava otettua käyttöön. Tällöin on erittäin tärkeää, että kynnys käyttöönottoon on mahdollisimman matala ja ratkaisut olisivat entuudestaan tuttuja käyttäjille.

Helppokäyttöisyys säästää rahaa ja aikaa

Helmikuussa Kauppalehti kirjoitti Lemminkäisen alkavan käyttämään laajasti Nokian Lumia Windows-puhelimia. Haastattelussa Lemminkäisen tietohallintojohtaja Tapio Vähämäki totesi osuvasti: ”Windows-alusta on selkeästi helpompi, vaikka joitakin asioita vielä puuttuu. Se on kyllä isompi ongelma, että asioita ei osata käyttää.”

Windows Phone -puhelimien käyttäjät ovat olleet erilaisissa kansainvälisissä tutkimuksissa yli 90 prosenttisesti tyytyväisiä puhelimeensa, ja he ovat korostaneet nimenomaan sen helppokäyttöisyyttä ja nopeutta. Tämä on tärkeä asia, kun yrityksissä mietitään järjestelmien mobilisointia ja millä päätelaitteilla niitä tullaan käyttämään.

Kokeile niin uskot!

Edellä kuvaamani asiat ovat helppo itsekin todeta. Kannustan jokaista hankkimaan yritykseen ainakin yhden Nokia Lumia 800 -puhelimen, ja liittämään sen vaikkapa maksuttomaan Office 365 -kokeilutiliin, jonka saa hankittua osoitteesta http://office365.fi Palvelun käyttöönotto tapahtuu hetkessä syöttämällä sähköpostiosoite ja salasana puhelimen Office-toiminnossa olevaan Office365-linkkiin, jonka jälkeen palvelu konfiguroituu täysin automaattisesti.

Pikaisenkin testaamisen aikana huomataan, kuinka saumatonta ja joustavaa palvelun käyttö on Windows Phone -puhelimella. Ja kuinka nopeasti kaikki toimii. Hämmästystä seuraa yleensä suuri innostus, joka tarttuu myös kollegoihin. Voiko tämä olla näin helppoa?

Office 365 -palvelun käyttöönottoa tarjoavat Suomessa useat Microsoftin kumppanit ja operaattoreista myös Elisa ja Sonera, joilta on saatavilla myös erilaisia puhelin- ja palvelupaketteja.

Windows Phone -puhelimet ja hyödyllisiä vinkkejä löytyy lisää tutusta osoitteesta www.windowsphone.fi

Erityisiä yrityksille suunnattuja dokumentteja löydät täältä: Ohjeita yrityksille Windows Phone 7.5:n käyttöön liittyen

EDIT: YouTubesta löytyi aiheesta hauska Soneran video, joka kertoo minun mielestä havainnollisesti sen mikä Office 365 on Windows-puhelimessa.

Sonera ja Nokia Lumia 800 – Sehän näyttää ihan työpisteeltä.

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s