Edullinen Nokia Lumia 520 on varma kesähitti!


 

Lämmin kesä ja aurinko hellivät koko Suomea, ja koululaisten lomat sekä monen muunkin lomat ovat jo alkaneet. Reilu viikko sitten alkoi myös uuden ja huippuedullisen Nokia Lumia 520 -puhelimen ennakkomyynti ja puhelimen saa 11.7. lähtien kaupasta mukaansa. Lumia 520:stä on helppo veikata tämän kesän ja koulunalun älypuhelinhittiä. Siitä pitää huolen sen hyvät ominaisuudet ja muotoilu yhdistettynä hämmästyttävän edulliseen hintaan. Ennakkomyynnissä mm. Markantalo tarjoaa Lumia 520:stä hintaan 135 euroa.

Tuplaydintehoa

Lumia 520 on täysverinen Windows Phone 8 -älypuhelin, jossa on tehokas tuplaydin prosessori, herkkä sopivan kokoinen 4 tuuman näyttö ja tietysti Nokian ilmaiset musiikki- ja navigointisovellukset. Puhelin jakaa samaa tekniikkaa Lumia 620 ja Lumia 720:n kanssa, mutta siitä on jätetty pois joitakin harvemmin käytettyjä ominaisuuksia kuten etukamera ja NFC-tuki, jolloin sen hinta on saatu asettumaan reilun 100 euron hintaluokkaan, jossa aiemmin ei ole totuttu näkemään tämän tason älypuhelimia.

Haastaa isompansa

Olen itse käyttänyt Lumia 520:stä pääpuhelimenani pari viikkoa Lumia 920:n sijaan ja hämmästyttävintä on ollut se, että edullinen Lumia 520 on ollut vikkelä käyttää ja näyttö on herkkä ja selkeä. Tietysti Lumia 520:n kamera ei aivan yllä Lumia 920 huippukameran tasolle, mutta Nokia on tehnyt hyvää työtä. Myös Lumia 520 kameran kanssa (aukko f/2,4) saa oikein kelvollisia kuvia 5 megapikselin tarkkuudella ja kamera tukee innovatiivisia kamerasovelluksia kuten isoveljensäkin.

Lumia 520:een voi vaihtaa värilliset kuoret ja siihen sopivat muiden Lumia-sarjan lisälaitteet. Langatonta latausta puhelimeen ei saa. Puhelin tukee 21 megabitin nopeaa 3G-yhteyttä, joka riittää käytännössä oikein hyvin musiikin ja videoiden katseluun sekä verkkosurffailluun. Ja kuten jo aiemmin totesin, niin puhelin on nopea ja jouheva käyttää.

Sopiva mediakäyttöön – ja työhön

Puhelimessa on 512 megatavua keskusmuistia ja se riittää hyvin sovelluksille joitakin poikkeuksia – lähinnä isoja pelejä – lukuunottamatta. Tallennustilaa on 8 gigatavua ja sitä voi helposti laajentaa microSD-kortilla, jos haluat pitää mukanasi isomman musiikkikirjaston tai videoita. Itselläni maksuton Nokia Musiikki on riittänyt hyvin reissussa ja SD-kortille on tullut laitettua lähinnä joitakin ”evergreen”-levyjä. Lisäksi käytössä on maksuton 7 gigatavun SkyDrive, johon saa muistot ja tiedostot talteen.

Kaiken kaikkiaan voisi todeta, että Nokia Lumia 520 on jopa hämmästyttävän hyvä, kun huomioi sen hinnan. Puhelin sopii hyvin niin ensimmäiseksi älypuhelimeksi tai ”ranta-/bilepuhelimeksi” kalliimman Lumian rinnalle. Pidän puhelimen muotoilusta ja se todellakin ”sopii käteen”.

Yrityskäyttäjien on hyvä muistaa, että Lumia 520 on myös täysiverinen työpuhelin, jossa mukana tulee Outlook ja Office Mobile 2013, joka integroituu yrityksen järjestelmiin. Lisäksi Windows Phonen tietoturva on yrityskäyttöön suunniteltu. Tässä on puhelin, jonka voi hankkia jokaiselle työntekijälle ja näin edistää työn tuottavuutta ja suomalaisten älypuhelinosaamista.

Hyvää kesää kaikille lukijoille!

EDIT: Niinhän siinä sitten kävi, että Lumia 520 oli Suomen myydyin älypuhelin ainakin operaattoreilla kesällä 2013. (Kauppalehti: Nokian Lumia 520 myyntilistojen kärjessä http://www.kauppalehti.fi/etusivu/nokian+lumia+520+myyntilistojen+karjessa/201308468769)

Lue lisää Nokia Lumia 520:sta Nokian tuotesivuilta.

Lue lisää Windows Phonen -yrityskäytöstä.

www.windowsphone.fi -sivusto sisältää paljon hyödyllistä suomenkielistä tietoa Windows Phone -puhelimista. Jos sinulla on uusi Lumia 520, niin kannattaa vilkaista esimerkiksi Vihjeitä + vinkkejä -sivu.

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Hardware, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Edullinen Nokia Lumia 520 on varma kesähitti!

  1. ristomies sanoo:

    Tässä on kyllä vahva veto Nokialta. Kehittyvät markkinat takasin haltuun!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s