Edulliset Lumiat toivat älypuhelimet kaikille suomalaisille – Lumia 720 ja Lumia 620


Kevään aikana Nokia on tuonut markkinoille Suomessakin kaksi uutta edullisemman luokan Windows Phone -puhelinta. Nokia Lumia 620 ja hieman suurempi Lumia 720 asettuvat 200-300 euron hintaluokkaan, jonka suosio on kasvanut viime kuukausien myötä. Enää ei tarvitse maksaa yli 500 euroa saadakseen nopean ja toimivan älypuhelimen.

Nokia onkin onnistunut luomaan tyylikkään ja edistyksellisen Windows-puhelimen kaikkiin hintaluokkiin, kun Lumia-sarjan ”pikkuveli” Lumia 520 vielä tulee myyntiin Suomessakin.

Lumia 720 on ohut ja huipputyylikäs älypuhelin, joka on ollut varsinkin monien naisien mieleen. Lumia 620:n muotoilu on pyöreämpi ja se on myös kooltaan hieman pienempi. Lumia 620:sta on vaihtokuorien ja hyvien ominaisuuksien ansiosta tullut jo nyt suosittu nuorisopuhelin. Mutta molemmat puhelimet ovat saaneet myös vankkoja kannattajia meistä miehistä. Molemmat puhelimet ovat erinomaisia ensimmäiseksi älypuhelimeksi.

Tekniikkaa

Molemmat puhelimet perustuvat samaan luotettavaan tekniseen perusratkaisuun, jossa on tehokas Qualcommin 1 gigahertsin kaksiydinprosessori ja 512 megatavua RAM-muistia. Tällä yhdistelmällä Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmä on nopea käyttää ja tehoa riittää hyvin myös erilaisille sovelluksille ja peleille. Puhelin tuntuu nopealta ja se ei hidastu käytön myötä, niin kuin monet Android-puhelimet tekevät. Tallennustilaa on 8 gigatavua, mutta molempien puhelimien muistia voi laajentaa microSD-kortilla jopa 64 gigatavua. Muistikortille voi tallentaa tilaa vievät kuvat, videot ja musiikin.

Mistä hintaerot?

Puhelimien suurimmat erot ovat näyttö ja kamera. Lumia 720:ssa on 4,3 tuuman LCD-näyttö, kun Lumia 620:ssa on 3,8 tuuman TFT-näyttö. Molemmat 480×800 pikselin näytöt ovat hyviä ja 720:sen herkempää näyttöä voi käyttää myös hanskoilla tai kynnellä. Lumia 720:n kamera on hieman tarkempi (6,7 megapikseliä vs. 5 megapikseliä) ja siinä on hämäräkuvaukseen paremmin sopiva 1,9 f:n linssi. Molempien puhelimien kamerat soveltuvat hyvin peruskuvaamiseen, ja niillä saa tallennettua myös oikein kelvollista videokuvaa. Ja kuvathan menevät automaattisesti talteen SkyDriveen niin haluttaessa ja ovat silloin myös käytettävissä kaikissa muissakin laitteissa.

Lumia 720:ssa on huippu akunkesto

Älypuhelimia räplätään usein ”koko ajan”. Isot näytöt ja paljon päällä oleva verkkoyhteys kuluttaa akkua. Windows Phonessa on monia älykkäitä toimintoja, jotka pyrkivät minimoimaan akun kulutusta. Lumia 620:ssa on 1500 mAh:n tunnin kookas akku, mutta Lumia 720 pistää vielä paremmaksi 2000 mAh:n akullaan, joka tekee siitä yhdessä Windows Phone 8:n kanssa erittäin pitkäkestoisen. Käytännössä Lumia 720 on ollut ensimmäinen älypuhelin, jonka kanssa olen pärjännyt kaksi päivää lataamatta.

Vaihto- ja lisäkuoria

Molemmat Lumiat ovat saatavilla useissa eri väreissä. Lumia 620:n takakansi on helppo ja nopea vaihtaa ja siihen saa upeita kaksivärisiä kuoria.

Lumia 620:n erikoisuus on työ- ja ulkokäyttöön soveltuva IP54-standardin mukaisesti pöly- ja roiskevesisuojattu vaihtokansi, joka on myös hieman joustava. Lumia 720:een takakansi on kiinteä, mutta siihen on saatavilla langattomalla Qi-latauksella varustettu lisäkansi.

Paljon Nokian sovelluksia ja Office

Nokia on Windows Phone -valmistajista se, joka on panostanut laajaan valikoimaan Windows-puhelimen ominaisuuksia hyödyntäviä erityissovelluksia. Molemmissa puhelimissa on kattava valikoima Nokian sovelluksia HERE-kartoista ja autonavigoinnista monipuolisiin kameraan ja kuvaamiseen liittyviin kamerasovelluksiin. Nokia City Lense näyttää lähistön mielenkiintoiset paikat ja Nokia Julkiset taas on kattava ja äärettömän selkeä julkisten kulkuneuvojen aikataulupalvelu. Molempien puhelimien mukana tulee myös viimeisin mobiiliversio Microsoftin huippusuositusta Office 2013 -ohjelmistosta. Näin Lumia-käyttäjä saa puhelimen lisäksi rahanarvoisia sovelluksia, jotka muilla alustoilla ovat maksullisia tai niitä ei ole edes saatavilla. Käyttäjä voi huoleti ladata ja kokeilla lisää edullisia tai täysin maksuttomia sovelluksia Windows Phone -kaupasta.

Kenelle puhelimet sopivat?

Sekä Lumia 620 että Lumia 720 soveltuu erinomaisesti ensimmäiseksi älypuhelimeksi. Niiden avulla on turvallista tutustua nykyaikaisen älypuhelimen tarjoamiin palveluihin ja sovelluksiin. Windows Phone on erittäin helppokäyttöinen ja selkeä, josta se on saanut positiivista palautetta käyttäjiltä. Puhelimen käyttäjän ei tarvitse pelätä haittaohjelmia tai viruksia, sillä kaikki Windows Phone -kaupan sovellukset ovat tarkastettuja ja puhelimessa on kehittynyt tietoturvamalli. Ilmainen SkyDrive-palvelu tarjoaa maksutta 7 gigatavua pilvitallennustilaa ja Oma Puhelin -palvelun avulla voi etsiä kadonnutta puhelinta.

Älypuhelin lapsen käsissä

Windows Phone 8 -puhelimet soveltuvat hyvin perheelliselle. Vanhempi voi määritellä omaan puhelimeen niin sanotun Lasten nurkkauksen, joka on lapsen oma temmellyskenttä, johon vanhempi on etukäteen valinnut ne sovellukset ja pelit, joita lapsi saa puhelimessa käyttää. Lapsi ei pääse puhelimen muihin ominaisuuksiin tai sisältöihin käsiksi, jolloin oman puhelimen voi antaa huoletta vaikkapa takapenkin käyttöön pitkän automatkan ajaksi. Lisäturvaa vanhemmalle tuo tieto siitä, että puhelimen sisällön voi varmuuskopioida automaattisesti ja maksutta SkyDriveen tekstiviestejä myöten.

Lapsen puhelimen hallinta ja jättilaskujen estäminen

Windows Phone 8 -puhelimissa on Windows-tietokoneista tutun Perheturvan kaltainen Oma Perhe -toiminto. Lapsen käytössä olevan Windows-puhelimen tilistä tehdään vanhemman maksuttomassa Oma Perhe -palvelussa ns. lapsitili. Tämän jälkeen vanhempi tai vanhemmat voivat määritellä millaiset pelit (ikäraja) ja sovellukset ovat sallittuja ladata Windows Phone -kaupasta. Vanhempi voi estää tai sallia maksullisien sovelluksien tai sisällön lataamisen yhdellä napautuksella. Näin lapsi ei pääse ymmärtämättään käyttämään suuria summia rahaa maksullisien pelien kanssa (lue lisää Oma Perhe -toiminnon usein kysyttyjä kysymyksiä).

Myös puhelimessa olevaan kukkaroon voidaan laittaa erillinen PIN-koodi, jonka vain vanhempi tietää. Myös operaattorilta kannatta kysyä erilaisia maksuestoja liittymän käytön suojaamiseen. Näin Windows-puhelin saadaan hyvin sopimaan myös lapsen ensimmäiseksi älypuhelimeksi.

Puhelimien päivitettävyys

Sekä Lumia 720 että Lumia 620 pohjautuvat Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmään, jonka jokaiseen versioon Microsoft lupaa tuen vähintään 18 kuukautta. Ja kun puhelin päivittyy uuteen versioon, niin tämä jakso alkaa taas alusta. Puhelimeen tulee ilmoitus uudesta käyttöjärjestelmäpäivityksestä ja se ladataan suoraan puhelimeen ilman tietokonetta. Näin Windows Phone -puhelin on turvallinen ostos myös tulevaisuutta ajatellen, koska siihen tulee päivitysten myötä uusia ominaisuuksia.

Windows Phone -puhelimet toimivat luonnollisesti saumattomasti yhteen Windows-tietokoneiden kanssa ja niissä on sama helppokäyttöinen kosketuskäyttöliittymä kuin uudessa Windows 8:ssa. Myös Mac-käyttäjät voivat ladata tietokoneeseensa Windows Phone -sovelluksen ja siirtää esimerkiksi iTunes-kokoelmansa vaivatta Windows-puhelimeensa.

Lisätietoa

Voit lukea lisää Nokia Lumia 620 ja Lumia 720 -puhelimista Nokian tuotesivuilta: Nokia Lumia 620 ja Nokia Lumia 720

Windows Phonesta löydät lisätietoa osoitteesta www.windowsphone.fi

Sinne on koottu hyödyllisiä ohjeita ja vinkkejä uuden puhelimen hankkineelle:

Pikaopas alkuun
http://www.windowsphone.com/fi-FI/how-to/wp8/get-started

Onko sinulla uusi puhelin?
http://www.windowsphone.com/fi-FI/how-to/wp8/start/get-started-with-windows-phone-8

Perusasiat
http://www.windowsphone.com/fi-FI/how-to/wp8/basics/wheres-the-app-list

Synkroinointi
http://www.windowsphone.com/fi-FI/How-to/wp8/start/syncing-and-moving

Windows Phone 8 -ohjeet
http://www.windowsphone.com/fi-fi/how-to/wp8

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Hardware, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Edulliset Lumiat toivat älypuhelimet kaikille suomalaisille – Lumia 720 ja Lumia 620

 1. Juha sanoo:

  Kerroppa Vesku miten saan WP8:ssa määriteltyä gmail tilin from osoitteen? En siis halua että lähettämissäni maileissa näkyy @gmail.com osoite vaan @jotainmuuta.fi alias.

  • kitevesku sanoo:

   Moi Juha! Puhelimen päässä ei ole tällaista asetusta ikävä kyllä ole. En itse tiedä pystyykö gmailin palvelun päässä määrittelemään tämän ko. tilille.

   • Juha sanoo:

    No onnistuuko outlook.com osoitteelle? Vai onko sekin torso?

   • kitevesku sanoo:

    Moi Juha!

    Et pysty mielestäni vaihtamaan ”from”-kenttää Outlook.comissa miksi tahansa. Sinulla on pari vaihtoehtoa Outlook.comin asetuksissa:

    1. ”Reply-to”-kenttä voidaan määrittää, jolloin vastaus lähtee toiseen osoitteeseen.
    2. Voit luoda enintään 10 kpl @outlook.com aliaksia.

    Mutta nämä ei varmaankaan ole sitä mitä ajattelit.

 2. Juha sanoo:

  Kerroppa Vesku miten voin käyttää puheohjauksen pikavalintoja:
  http://www.windowsphone.com/en-us/how-to/wp8/basics/use-speech-on-my-phone?signin=true

  Tuolla sanotaan tällaista:
  ”To turn on Speech for accessibility, tap SettingsSettings icon > Ease of access, and then turn on Speech for phone accessibilityOn icon. This enables the following:
  Speed dialing. To assign a speed dial number, say ”Save speed dial,” and then follow the instructions. After you assign some speed dial numbers, you can use the ”Call speed dial” voice command to call them. Say ”Call speed dial number” (where number is the assigned speed dial number).

  Tuo olisi kätevää koska suomenkielisten nimien ääntäminen niin että windows ne ymmärtäisi on hieman haastavaa.

  Käytän puhelintani englanniksi, joten puhetoiminnot ovat käytössä.

  • kitevesku sanoo:

   Moi Juha!

   Kaikki puhetoiminnot eivät ikävä kyllä ole käytössä kaikissa maissa. Löydät listan täältä:
   http://www.windowsphone.com/en-us/how-to/wp8/basics/feature-and-service-availability

   Speech

   Find and Search. The ”Find” and ”Search” speech commands (used for searching the web with your voice) are available in the following countries/regions: France, Germany, Italy, United Kingdom, United States.

   Open and Start. The ”Open” and ”Start” speech commands (used for starting an app with your voice) are available in the following countries/regions: Brazil, France, Germany, Hong Kong SAR, India (English), Italy, Japan, Mexico, Poland, Taiwan, Russia, Spain, United Kingdom, United States.

   Call. The ”Call” speech command (used for calling someone from your contact list or for dialing a phone number) is available in the following countries/regions: Brazil, China, France, Germany, Hong Kong SAR, India (English), Italy, Japan, Mexico, Poland, Russia, Spain, Taiwan, United Kingdom, United States.

   Voice to text. You can use your voice to dictate text messages in the following countries/regions: France, Germany, Italy, Spain, United Kingdom, United States.

   • Juha sanoo:

    Ja miksi ihmeessä eivät?
    Kaiken lisäksi tuo lista on virheellinen – ”call” toimii kyllä Suomessa.

 3. Juha sanoo:

  Hiljaisuus tarkoittanee sitä että kunnollista vastausta ei ole tarjolla?

  • kitevesku sanoo:

   Moi Juha! Jos tarkoitat kysymystäsi Miksi?, niin siihen en pysty antamaan syvempää vastausta. Tuoteryhmä on määritellyt miten erilaiset kieli/maakohtaiset palvelut toimivat milläkin kielellä olevassa laitteessa. Ja ikävä kyllä minulla ei antaa tämän tarkempaa vastausta. Katsotaan miten palveluiden laajentuessa ja päivitysten yhteydessä tilanne tulee mahdollisesti muuttumaan.

   • Juha sanoo:

    Niinpä. Jenkeissä päätetään ja muille jää ihmettelijän rooli. Olet varmaankin samaa mieltä että mitään järkiperustetta tuolle rajaukselle ei ole?
    Voit varmaan kuitenkin kommentoida tuota ohjeesi (ja windowsphone.com sivuston) virheellisyyttä?

 4. kitevesku sanoo:

  Moi Juha! Olen pyytänyt globaalia web-tiimiä korjaamaan tuon Palveluiden saatavuus -sivun Puheen osalta siten, että siinä ei puhuttaisi maista vaan kielistä. Eli Suomessa voit valita erillisestä Puhe-asetuksesta puheohjauksen kieleksi esim. English (United States), jolloin voit englanniksi ohjata puhelimen niitä toimintoja, joita Puhe-kohdassa on esitetty. Olen pahoillani, että epäselvä ohje on aiheuttanut päänvaivaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s