Ensimmäinen päivitys Windows Phone 8:lle


Microsoft on alkanut jakamaan Suomessakin ensimmäistä päivitystä Windows Phone 8 -puhelimille, joita meillä ovat mm. Samsung ATIV S, HTC 8X, HTC 8S, Nokia Lumia 920 ja Lumia 820. Mutta on hyvä huomata, että monessa puhelimessa tämä päivitys, jonka versionumero on 8.0.10211.204, on ollut valmiina jo ostettaessa. Esimerkiksi Suomessa myydyt Samsungin ATIV S -puhelimet sisältävät jo tämän päivityksen. Voit tarkastaa puhelimesi ohjelmistoversion valitsemalla Asetukset > Tietoja > Lisätietoja kohdasta Käyttöjärjestelmäversio (lue ohje).

Päivitys 8.0.10211.204 sisältää mm. seuraavat uudistukset:

Viestitoiminnon parannukset: Erinomainen viestitoiminto on nyt entistä parempi. Voit nyt lisätä tekstiviesteihin useita vastaanottajia kerralla ja tallentaa lähettämättömät viestit automaattisesti luonnoksiin. Voit myös muokata saamiasi tekstiviestejä ennen niiden edelleen lähettämistä.

Tekstiviestivastaukset saapuviin puheluihin: Etkö voi vastata puheluun? Nyt voit lähettää soittajalle valmiiksi kirjoitetun tekstiviestin suoraan puhelun vastausnäytöstä. Näin voit kätevästi kertoa soittajille, että huomasit kyllä heidän puhelunsa.

Internet Explorerin parannukset: Nyt voit muokata asetuksia siten, että kuvia ei ladata automaattisesti. Näin voit kätevästi vähentää datayhteyden käyttöä. Voit myös poistaa selaushistoriasta vain haluamiasi sivustoja ja jättää muiden tiedot edelleen historiaan.

WLAN-yhteydet: Käytätkö jotain WLAN-verkkoa erityisen paljon? Windows Phone 8 priorisoi nyt WLAN-yhteydet yhteyshistoriasi perusteella.

Muut parannukset: tämä päivitys sisältää lukuisia muita Windows Phone -parannuksia. Sekä laitevalmistajien mukaan laittamia parannuksia, jotka entisestään lisäävät puhelimen käyttövarmuutta.

Päivitykset tulevat verkon kautta

Windows Phone 8:ssa päivityksiä ei enää ladata tietokoneen kautta vaan ne tulevat suoraan puhelimeen langattoman verkkoyhteyden kautta (WLAN tai 3G/4G). Puhelin ilmoittaa, kun uusi päivitys on saatavilla. Voit myös itse tarkastaa koska vain onko päivityksiä saatavilla Asetukset > Puhelimen päivitys. Lue lisää puhelimen päivittämiseen liittyvistä asioista Päivityskeskuksesta.

Huom! Kun teet päivitystä, niin malta odottaa, että päivitys menee loppuun asti. Esimerkiksi 100%-kohdassa kestää 5-10 minuuttia ja koko päivityksessä aika kuluu noin 30-60 minuuttia.

Windows Phone 8:n päivityshistorian löydät tästä ja lisätietoa Windows Phonesta löytyy suomeksi osoitteesta www.windowsphone.fi

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Ensimmäinen päivitys Windows Phone 8:lle

 1. Arto sanoo:

  Odotan innolla seuraavaa päivitystä. Esim. tässä HTC 8S -mallissa on niin, että kaikki asennetut ohjelmat menevät puhelimen 4 gigan muistiin, samoin Spotifyn ladatut soittolistat. Tuota tallennuspaikkaa ei voi muuttaa. Kuvat, videot ja muut äänitidostot ja musiikit voi määrittää tallentumaan muistikortille puhelimen muisin sijaan.

  • kitevesku sanoo:

   Moi Arto! Tämä on ominaisuus tässä käyttöjärjestelmäversiossa, koska ainoastaan puhelimen keskusmuisti salataan BitLocker-teknologialla eikä muistikorttia. Sen takia muistikortille sallitaan ainoastaan tilaa vievän mediasisällön tallentaminen, jonka salaaminen ei ole useimmiten niin tärkeää ja voit valita, että myös tämä sisältö on puhelimen muistissa. En voi ikävä kyllä kommentoida tuleeko tämä muuttumaan tulevissa versioissa, mutta nyt tilanne on kuvaamasi kaltainen. Pahoitteluni tästä syntyneestä vaivasta.

   • Arto sanoo:

    Eipä tästä ainakaan itselle ole ollut haittaa. Toistaiseksi ainakaan. Tietystihän se olisi ihan suotava ominaisuus, jos edes Spotifyn soittolistat saisi tallennettua tuonne kortille. Tietysti siihen ominaisuuteen vaikuttaa sekin, miten Spotify tulee jatkossa toimimaan tässä uudessa 8-versiossa.

    Itselle kyllä riittää tuo muutama sata biisiä soittolistalle, mutta varmasti löytyy niitäkin, jotka tykkäävät nostaa tsunamin siitä kun kaikki 100000 biisiä ei mahdu talteen. Tästä päästään vieraaseen pöytään, sillä tuo Spotifyn ohjelmakaan ei ole täysin WP8-yhteensopiva.

 2. Tero Silvennoinen sanoo:

  Asensin päivityksen lumian 920 puhelimeen 21.2. ja huomasin, että paljon käyttämäni officen näkymä oli muuttunut. Viimeisimmät sivulla eivät enää näy viimeisimmät tiedostot vaan ainoastaan vanhemmat, joissa esitetään vain malliesitys, mallitaulukko ja mallitiedosto. Useimmin käytän exceliä, esimerkiksi treeniseurantataulukkona lähes päivittäin ja joudunkin nyt kaivamaan tiedoston aina puhelimen tiedostot valikosta selaamalla kaikkien tiedostojen seasta. Tässä otettiin nyt kyllä takapakkia kehityksessä.

  Toinen exceliä koskeva huomioni ei liity varsinaisesti päivitykseen vaan excelin toimintojen rajallisuuteen. Ominaisuuksia on mielestäni aivan liian vähän. Esimerkiksi täyttövärejä on vain kolme ja rivin tai sarakkeen lisääminen ei ole mahdollista (jos jotenkin onnistuu, niin olen enemmän kuin kiitollinen opastuksesta asian suhteen). Kaverillani, joka on DNA-kaupan puhelinmyyjä on itsellään Samsung Galaxy 2 ja siinäkin on officea vastaava ilmeisesti open officen pohjalle rakennettu polaroffice, joka toimii todella paljon jouhevammin kuin microsoftin jo ikoniksi muodostunut mobiilioffice (johon ei ole tullut viime vuosina juurikaan mullistavia päivityksiä, ainakaan parempaan suuntaan). Polarofficessa saisin rivejä lisäiltyä ja täyttövärejä lisäiltyä lähes rajattomasti. Toimintoja siinä on muutenkin hyvin tarjolla lähes PC-officen malliin. En ymmärrä miksi microsoft on tehnyt tai jättänyt mobiiliofficen näin alkeelliselle tasolle, kun lumian kaltaisilla älypuhelimilla voisi hyvillä ohjelmilla työskennellä jo lähes samoin kuin PC:lläkin. Nyt mobiilioffice on jätetty lähes pelkästään tiedostojen katseluun soveltuvaksi. Tämä ihmetyttää, koska olen ymmärtänyt microsoftin puhelinkäyttöjärjestelmän mainonnan siten, että siinä ratsastetaan juurikin officen yhteensopivuudella ja yrityskäyttöä ajatellen toiminnan tehostumisella liikuttaessa.

  • kitevesku sanoo:

   Moi ja kiitos palautteesta! Kyllä itselläni puhelimen Officessa näkyy Viimeisimmät näkymässä nimenomaan ne viimeisimmät dokumentit, joita olen käsitellyt – kuten aiemminkin. Laitatko Tero meiliä minulle suoraan, niin yritetään selvittää, että miksei sinulla enää toimi viimeisimmät, koska tämä kuulostaa todella oudolta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s