Vuosi 2012 oli Windows Phonen vuosi Suomessa


Vuoden vaihteen jälkeen tulee aina katsottua taustapeiliin, ja omalla kohdallani suurin asia vuonna 2012 oli Windows Phonen läpimurto Suomessa Nokian Lumia-puhelimien ansiosta. Ensimmäinen Nokian Windows-puhelin oli 1.2. myyntiin tullut Lumia 800, joka ponkaisi heti operaattoreiden myyntilistojen kärkeen ja keikkui siellä koko vuoden.

Keväällä totesin kollegalleni, että Lumia 800 on mielestäni älypuhelimien Volkkari – ja niin hän siinä kävi, että siitä tuli kestohitti. Suomalaiset pitivät puhelimen muotoilusta ja helppokäyttöisyydestä. Kun Nokia uusien mallien lähestyessä syksyllä vielä laski Lumia 800:n hintaa, niin ”kasisatasen” suosio oli taattu myös syksyllä. Elisa ilmoittikin viime viikolla, että Nokia Lumia 800 oli heidän myydyin puhelin vuonna 2012 (lue Elisan tiedote aiheesta).

Windows Phone 8 tuli syksyllä

Windows Phone 8 -puhelimien myynti alkoi marraskuussa ja ne herättivät kovaa kiinnostusta medioissa ja kahvipöytäkeskusteluissa. Windows Phone 8 -puhelinten maltilliseen joulumyyntiin vaikutti se, että supersuositun uuden Nokia Lumia 920:n ja Samsung ATIV S:n saatavuus oli ikävä kyllä heikkoa tai olematonta. Lumia 920 tuli kyllä markkinoille, mutta kaikki Suomeen tulleet puhelimet myytiin loppuun jo kauan ennen joulua valtavan suosion takia. Onneksi eilen julkistetun Nokia Lumia 820:n saatavuus on tämän suhteen parempi ja myös Samsung on alkanut toimittaa ensimmäisiä ATIV S -puhelimia Suomeen.

Yritykset sanovat: kyllä!

Windows Phone 8 on tehty vahvasti myös yrityskäyttäjiä silmällä pitäen ja suomalaiset yritykset ovatkin ottaneet sen valikoimiinsa juuri hyvän tietoturvan, haittaohjelmien puuttumisen, helppokäyttöisyyden ja integroidun Officen takia. Windows Phone 7.5 oli jo suosittu pienemmissä yrityksissä, mutta vasta Windows Phone 8:n yritysominaisuudet nostivat sen suuryritysten listoille.

Keväällä yrityksillä onkin käytettävissä hyvä valikoima Windows-puhelimia, kun edullisemmat Nokia Lumia 820 ja Lumia 620 ovat markkinoilla nykyisten lippulaivapuhelimien rinnalla. Lue lisää Windows Phone 8:sta yrityksille uudelta sivustolta.

Päivitystä pukkaa

Yksi Windows Phone 7.5 -puhelinten hyvään myyntiin vaikuttava tekijä on varmasti ollut myös tieto siitä, että nykyiset Lumiat tulevat saamaan Windows Phone 7.8 -päivityksen. Näin käyttäjät saavat mm. WP8:n uudistuneen aloitusnäytön puhelimeensa lähiviikkojen aikana, jolloin sen käytettävyys paranee entisestään.

Pisteenä i:n päälle Nokia antoi eilen positiivisen tulosvaroituksen ja kertoi myyneensä 4,4 miljoonaa Lumiaa. Suomen myynnistä ei ole olemassa julkisia lukuja, mutta yhtenä mittarina voi käyttää StatCounterin tilastoja, jotka kertovat ainakin Windows Phonen vahvasti nousevasta trendistä noin 20% markkinaosuuteen Suomessa vuoden 2012 aikana.

Tässä vaiheessa haluan toivottaa blogini lukijoille oikein hyvää vuotta 2013 ja kiittää menneestä vuodesta! LIFE IS GOOD! J

Löydä itsellesi sopivin Windows Phone 8 -puhelin, ja lue lisää Windows Phonesta osoitteessa www.windowsphone.fi

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Hardware, Software, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Vuosi 2012 oli Windows Phonen vuosi Suomessa

  1. Ismo sanoo:

    Käyttis-osuuksien trendistä voi päätellä myös sen että Suomi on aika erikoinen markkina maailman mittakaavassa. Globaalisti WP:ta ei edes noteerata! UK:ssa, Ruotsissa, Saksassa ja ylipäätään kaikissa maissa joita ylipäätään työkaluun syötin, se pyörii prosentin-parin tuntumassa. Mutta Suomessa tilanne näyttää kyllä hyvältä! Itse uskon WP:een koska se on yksinkertaisesti paras puhelinkäyttis! Mutta pahoin pelkään ettei se vielä riitä maailmanvalloitukseen, varsinkin kun tilastot kertovat noin karua kieltä.

    Optimisti ostaa nyt Nokian osakkeita ja on 5 vuoden päästä miljonääri. Jos olisi ostanut heinäkuussa Nokiaa 100 000€:lla, niin nyt olisi 300 000€ taskussa. Ihan hyvin puoleen vuoteen! Millä muulla saa vastaavat tuotot… IT kupla oli ja meni, eikä vastaavaa enää tule, mutta jos rikastua haluaa niin nyt kannattaa sijoittaa Nokiaan, mikä on tällä hetkellä ehdottomasti paras äkkirikastumisen mahdollisuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s