Nokian Lumioiden uudet huippuedulliset hinnat


Nokia laski viime viikolla merkittävästi suosittujen Lumia Windows-puhelimiensa hintoja. Esimerkiksi Nokia Lumia 900 -huippumallin isolla 4,3 tuuman näytöllä ja etukameralla saa nyt alle 350 eurolla.

Kaikkein suosituin Nokia Lumia 800 maksaa enää vajaat 250 euroa. Halvinta Lumia 610 -mallia on saanut liikkeistä jopa alle 150 euron.

Kuluttajan kannalta Nokian tarjouksen tekee entistä houkuttelevammaksi se, että Nokia on luvannut tuoda Windows Phone 7.8 -päivityksen kaikkiin Lumia-malleihin. Tämän päivityksen myötä myös vanhemmat puhelimet saavat mm. uuden Windows Phone 8 -aloitusnäytön, joka tekee puhelimesta entistäkin modernimman ja henkilökohtaisemman (katso video). Lisäksi Nokia on tuonut jatkuvasti sovelluksien avulla uusia toimintoja niin kameraan kuin navigointiinkin (lue blogipostaus Nokia Äänessä).

Koska kaikki Windows Phone 7.5 -sovellukset toimivat myös Windows Phone 8 -puhelimissa, niin nykyisiin Windows Phone 7.x -puhelimiin riittää sovelluksia vielä pitkäksi aikaa.

Tarjolla on siis erittäin hyviä Windows Phone -puhelimia edulliseen hintaan niille, jotka eivät halua sitä kalleinta älypuhelinta vaan toimivan, nopean ja hyvän nykyaikaisen älypuhelimen, jossa on mm. Office, Facebook, kartat, Internet Explorer, navigointi, Skype, Xbox Live, LinkedIn, Twitter, Mese ja 7 gigatavua SkyDrive-pilvitallennustilaa integroituna valmiiksi puhelimen käyttökokemukseen – ja tietysti yli 100 000 muuta sovellusta.

Luonnollisesti moni myös odottaa tulevia Windows Phone 8 -huippumalleja, joiden hinnat luultavasti ovat kuitenkin kalliimpia. Mutta onpahan käyttäjille ainakin valinnanvaraa valita omien mieltymystensä mukaan.

Voit lukea lisää puhelimista Windows Phone -sivuilta, ja sovelluksiin voit tutustua Windows Phone -kaupassa.

Lisätietoa ja vinkkejä Windows-puhelimien käyttöön löydät tutusta osoitteesta www.windowsphone.fi

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Hardware, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

14 vastausta artikkeliin: Nokian Lumioiden uudet huippuedulliset hinnat

 1. C6-01:een vielä tyytyvä sanoo:

  Jotkut ovat innoissaan puhelinten pitkälle viedystä sosiaalisen median integraatiosta, mutta itseäni kuitenkin syvällinen integraatio vähän arveluttaa – miten paljon asioita tapahtuu käyttäjän huomaamatta/tietämättä? En halua, että Facebook imuroi kaikkien sähköpostituttavieni yhteystiedot tai seuraa muutenkaan www-selailuani tai muuta toimintaani, ellen sitä itse tietoisesti pyydä niin tekemään. Pysytyykö näissä puhelimissa selvästi sammuttamaan ja käynnistämään Facen ym. vain siksi hetkeksi, kun haluaa olla yhteydessä niihin, vai pyöriikö sovellus koko ajan taustalla seuraten käyttäjän toimia?

  • kitevesku sanoo:

   Hei ja kiitos hyvästä varmasti monia mietityttävästä kysymyksestä!

   Tässä on hyvä erottaa Facebookin tekemiset ja Windows-puhelimen tekemiset erikseen, ettei mene puurot ja vellit sekaisin. Windows Phone -puhelimessahan Facebook on integroitu käyttäjärjestelmään, jolloin sen käyttö on näppärää mm. Ihmiset-toiminnon yhteystiedoissa ja Minä-kortista, mutta tämä ei tarkoita sitä, että puhelimesi sisältö olisi Facebookin käytössä. Ei missään nimessä.

   Windows-puhelimesta Facebookin päivittäminen

   Windows-puhelin ei julkaise Facebookiin tai muihinkaan palveluihin mitään tietoa ilman, että sinä sen vartavasten sinne laitat. Eli puhelin ei päivitä tietojasi automaattisesti Facebookiin taustalla. Kun haluat tehdä tilapäivityksen, niin teet sen puhelimen Minä-kortista ja samalla päätät mihin se menee.

   Windows-puhelin EI IKINÄ kopioi tietoja eri tilien välillä. Esimerkiksi yrityssähköpostit ja kontaktit pysyvät yritystilillä ja päinvastoin. Puhelin näyttää yhdessä paikassa näppärästi tiedot useasta paikasta (Outlook, Facebook, Twitter, LinkedIn, Gmail etc.), muttei ikinä kopioi tai siirrä tietoa eri palveluiden välillä.

   Voit käyttää puhelimessa Facebookia myös erikseen Windows Phone -kaupasta ladattavalla Facebook-sovelluksella, jos et haluat yhdistää Facebook-tiliä puhelimeen. Tällöin voit ”mennä” Facebookiin vain kun haluat, mutta tämä ei ole tietoturvan suhteen välttämätöntä. Se on vain erilainen tapa käyttää Facebookia ja sovelluksessa on myös enemmän toimintoja.

   Facebookin käyttäminen selaimella niin PC/Mac-tietokoneessa kuin älypuhelimessakin

   Kun tietokoneella normaalisti käytät Facebookia selaimella, niin tällöin kaikilla internet-sivuilla, joissa näet Facebookin ”tykkää” logon, niin sinua ”seurataan”. Tätä ilmeisesti tarkoitit myös kysymyksessäsi? Tietenkään tässäkään tapauksessa kontaktejasi ei siirretä Facebookin tms.

   Mikäli käytät puhelimesi selaimella Facebookia ja muita sivuja, niin tämä sama asia tapahtuu luonnollisesti myös puhelimessasi, koska selain on vastaava Internet Explorer kuin tietokoneessakin.

   Eli näiden kahden edellä selittämäni asian pohjalta voisi sanoa, että itse asiassa Facebookin satunnainen käyttö Windows-puhelimella joko sovelluksesta tai ilman on ”privaatimpaa” kuin Facebookin käyttö internet-selaimella.

   Voit siis hankkia huoleti Windows-puhelimen ja hyödyntää sosiaalista mediaa näppärästi taskukoossa. Huolehdi itse palvelussa (esim. Facebook), että palvelun yksityisyysasetukset on säädetty siten kuin haluat niiden olla. Windows-puhelin sitten automaattisesti seuraa niitä.

   Lisää Ihmiset-toiminnosta voit lukea täältä: http://www.windowsphone.com/fi-FI/How-to/wp7/people/people-hub

 2. Erpos sanoo:

  ”Nokia laski viime viikolla merkittävästi suosittujen Lumia Windows-puhelimiensa hintoja.”

  Miten määritellään ”suosittujen”? Kahden prosentin markkinaosuudella?

  • kitevesku sanoo:

   Moi Erpos! Ja kiitos hieman trollilta kuulostavalta kysymykseltä. 🙂

   Windows Phonen markkinaosuus Suomessa on jotain ihan muuta kuin 2%, johon kysymyksessäsi viittasit.

   Statcounterin tilasto antaa koko älypuhelinkannasta yli 13% arviota WP:lle tällä hetkellä, ja trendi on selkeä ylöspäin verrattuna muihin alustoihin.
   http://gs.statcounter.com/#mobile_os-FI-weekly-201201-201240

   Kun katsot eri WP-laitteiden sijoitusta operaattoreiden myyntilistoilla, niin yhteenlaksettu määrä on merkittävä vaikka tässä kuussa yksittäine malli ei ole ykkösenä. Lumioitahan on neljä erilaista mallia eri hintaluokissa.
   http://www.elisa.fi/ir/pressi/index.cfm?t=100&t=100&o=5120&did=18377

   Lisäksi esimerkiksi kesäkuussa Elisa sanoi julkisesti, että yli 30% uusista puhelimista on WP-luureja tiedotteessaan.

   Elisan kesäkuun myydyimmät puhelimet: Windows noussut nopeasti Androidin rinnalle
   http://www.elisa.fi/ir/pressi/index.cfm?t=100&o=5120&did=18165

   Vaikka Microsoft ei annakaan virallisia myyntilukuja, niin rohkenen kuitenkin tässä todeta, että Windows Puhelimien osuus myydyistä puhelimista Suomessa on merkittävästi yli 2%.

   Jos puhut globaalista markkinaosuudesta, niin tämän blogin fokus on Suomi, ja myös nämä suosittujen puhelimien huippuedulliset hinnat ovat voimassa Suomessa. En ota kantaa muihin maihin, kun en niistä ole vastuussa.

   Toivottavasti tämä vastaus vastasi kysymykseesi ja antoi kuvan siitä, että Lumiat ovat erittäin suosittuja Suomessa ja suomalaiset myös pitävät niistä? Mukavaa alkanutta syksyä!

 3. PhoneMan sanoo:

  Vois ostaa tollasen, mutta onko wp8 ja wp7.8 sovellukset eri koodilla tehty (olen kuullut jostin että on), toimiiko uudet sovellukset tuossa wp7.8? Kauanko vanhalle alustalle tulee päivityksiä/uusia sovelluksia (esim. xbox music)?

  • kitevesku sanoo:

   Moi PhoneMan!

   Käytännössä kaikki WP7.x-sovellukset toimivat suoraan uusissa WP8-puhelimissa. Itseasiassa sovelluskaupassa sovellukset käännetään automaattisesti myös WP8:lle. Koodi sinänsä voi olla samaa C#-koodia molemmissa (.Net).

   Mikäli sovellus ei käytä jotakin WP8:n erikoisominaisuutta tai natiivikoodia (C/C++), niin sovellus toimii tietysti myös WP7.x:ssä. Kehittäjän ei siis yleensä kannata varta vasten tehdä sovellusta, joka toimisi vain WP8:ssa. Tältä pohjalta on odotettavaa, että WP7.x-puhelimille tulee uusia sovelluksia ja nykyiset saavat päivityksiä.

   Lisäksi laitevalmistajista mm. Nokia on sanonut kehittävänsä jatkossakin WP7.x-sovelluksia nykyisille Lumioille.

   • PhoneMan sanoo:

    Kiitos tästä, nyt voin huoletta ostaa lumia 900, kun sovellukset/pelit toimii, Kiitos 🙂

  • Pakkohan se oli Android heivata ja hommata Lumia900 kun niin edullisesti sai. Alunperin suunnitelmissa oli 820 / 920 mutta liian hyviä tarjouksia on ”vanhoista” Lumioista.

   Itsellä myöskin hieman pelkona tuo sovellusten tulo joka ilmeisesti / toivottavasti on turha. Onkohan niin että WP7.8 kuitenkin säilyy vielä halvemmissa luureissa?

 4. Tero sanoo:

  Nokialta on tulossa kokonaan uusi WP 7.X malli, Lumia 510 tms. Joten myydäänhän sitä vanhaa WP:tä vielä. Ja muiltakin valmistajilta on tulossa WP seiskaa, taisi olla ainakin Alcatel ja jokin kiinalainen firma, jotka tuovat sitä uudella raudalla. MS sen sijaan haluaa WP 7:n heivata ja mahd. nopeasti. Kuluttajien ja laitevalmistajien, ja toisaalta Microsoftin, tarpeet eivät siten nyt oikein kohtaa tässä yhtälössä. Toinen puoli haluaa ja toinen puoli (MS) ei. Ja tämän MS:n sekoilun seurauksena uusien WP 7-sovellusten kehitys on loppumassa, kun sen kuolemasta kerrottiin jo kauan sitten, vaikka alustaa vielä myydään ihan uusissakin, tuloillaan olevissa laitteissa. Eli se ei sitten kuitenkaan olekaan kuolemassa. Tai ehkä on. Tai ehkä ei.

  WP 7.8 on tulossa ”joskus WP 8:n jälkeen,” mikä voi tarkoittaa mitä vain. Se voi sisältää tai voi olla sisältämättä uusia ominaisuuksia. Aluksi oli vain uusi aloitusnäyttö. Sitten eräsäsä vaiheessa MS alkoi kyselemään blogissaan käyttäjiltä toiveita sen ominaisuuksista. Sitten kerrottiin, että toiveita kerätäänkin vain johonkin tuleviin WP versioihin. Sitten kerrotiin, että eikun hei, kyllä seiskaan sittenkin voi vielä vaikuttaa.

  Sovelluskehittäjät arpovat tällä hetkellä, tehdäkö seiskalle enää mitään vai ei. Ilmassa on pelkkiä kysymyksiä, vastauksia ei tiedä kukaan. MS ei sitä halua kehittää enää, toisaalta edullisia volyymimarkkinoille tarkoitettuja WP 7-malleja on tulossa myyntiin.

  Suunnitellaanko Microsoftilla mobiilistrategiaa lainkaan kuutta kuukautta pidemmissä jaksoissa? Tilanteessa, jossa firma itsekään ei tiedä alustojensa kohtaloa, olisi tiedottamiseen kiinnitettävä aivan erityistä huomiota. Kerrotaan asioista vasta kun ne ovat oikeasti päätetty. Sitoudutaan päätöksiin. jos strategia muuttuu, kerrotaan siitä kehittäjille ja asiakkaille selvästi.

  Ei ole nyt homma hanskassa.

  • kitevesku sanoo:

   Moi!

   Microsoft on useaan otteeseen todennut, että WP7.x jatkaa vielä elämäänsä WP8:n rinnalla. Samoin minä olen tästä aiemminkin kommentoinut, kun olet puhunut alustan ”tappamisesta” tai ”heivaamisesta”.

   Kaikkiin WP7.5-puhelimiin on tulossa kohta WP7.8-päivitys, jossa käyttäjät saavat uuden aloitusnäytön, joka tuo entistä henkilökohtaisemman käyttökokemuksen. Eivätkä WP8:n tulon myötä olemassa olevat WP7.x muutu hyödyttömiksi tiiliskiviksi. Päinvastoin, koska WP7.5-laitteita voi hyvin esimerkiksi yrityksissä käyttää WP8:n laitteiden rinnalla.

   WP7.x arkkitehtuuria tukevien komponenttien hinnat laskevat luonnollisesti. Tämä mahdollistaa entistä edullisempien puhelimien tuomisen markkinoille, jolloin WP-tarjonta laajenee uusiin hintasegmenteihin. Tietysti myös WP8-puhelimissa käytettävä teknologia halpee myös ajanmittaan.

   On selvää, että teknologia kehittyy ja uusia versioita tulee. Mobiiliala on tällä hetkellä erittäin nopeassa muutoksessa, ja ymmärrän, että tämä aiheuttaa tuskaa, kun on mahdonta sanoa asioista esimerkiksi kolmen vuoden päähän, kuten IT-teollisuudessa ennen oli tapana. Tämän takana on kuluttajistuminen. Tilanne on nykyään se, että suurten kuluttajamassojen käyttäytyminen ohjaa nopeatempoista tuotekehitystä koko IT-sektorilla.

   WP8-alustasta olemme sanoneet, että tuemme laitteita uusin päivityksin VÄHINTÄÄN 18 kuukauden ajan. Tätähän ei taata kaikilla kilpailevilla alustoilla.

   Windows-puhelimien tulevien versioiden toimintoehdotuksia voi antaa ja äänestää osoitteessa http://windowsphone.uservoice.com/forums/101801-feature-suggestions

   • Tero sanoo:

    WP 7.5 on yhtä kuin kupattu. Kuten aiemmin olen sähköpostissa ja muissa yhteyksissä todennut. WP 7.5 sisältää lukuisia virheitä (bugeja) ja peruspuutteita, joita Microsoft ei oman ilmoituksensa mukaisesti aio korjata. Ei, vaikka ostetun laitteen hinta on ollut 500€ ja ennustettu käyttöikä kaksi vuotta. Enkä tarkoita tässä nyt mitään herätyskelloa, vaan sitäkin fundamentaalimpia ongelmia ja aloittelijamaisia ohjelmointivirheitä. Aloitusnäytön muuttuminen ei paljon siinä lämmitä, eikä se sanakänteillä kauniimmaksi muutu. Ja tämä on asiakkaiden tärkeää ymmärtää. Ei ole väärin ostaa WP 7.5:ttä nyt, mutta pitää tietää, mitä ostaa — kaiken tämän MS:n markkinointiviestinnän lomassa. Itse en aikanaan ottanut riittävästi selvää, vaan luotin MS:ään ja Nokiaan. Se tuli kalliiksi.

 5. C6-01:sta vaihtanut sanoo:

  Tämän blogin luettuani päädyin ostamaan Lumia 800:n, kun kyllästyin edellisen puhelimeni käytön vaivalloisuuteen, kun siitä oli datakaapeliliitinkin jo hajonnut. Iso miinus Lumialle täytyykin heti antaa perinteisen latausliittimen puuttumisesta – micro-USB on pieni ja hentoinen liitin, jonka oikeaa asentoa on etenkin ikänäköisen varmasti vaikeaa havaita, ja kaapelin väärin päin sisään painaminen varmaan helposti murtaa kontaktit. Tämän vuoksi en uskaltaisi suositella tätä ronskiotteisemmalle tai huononäköisemmälle käyttäjälle. Muutenhan laite on erinomaisen vankan ja laadukkaan oloinen.

  Näin mutaman viikon perusteella käyttökokemus on kaksijakoinen. Ehdoton iso plussa tulee siitä, että puhelin on osoittautunut hyvin vakaaksi. Entinen Symbian-luuri kaatui lähestulkoon päivittäin selainta käytettäessä ja joissakin muissakin tilanteissa, ja navigointi oli usein unohtanut GPS:n olemassaolon, kunnes koko puhelin oli bootattu. Lumia toimii robustisti kaatumatta päivästä ja viikosta toiseen. Puhelimen toiminnot ovat lisäksi pääsääntöisesti nopeita.

  Käyttöliittymä vaatii totuttelua – vei noin viikon, ettei enää tullut häiritsevän usein pikkuärsyyntymistä siitä, ettei asioita löydykään totutulla tavalla. Aloitusnäytössä sentään on pikku nuoli, joka vihjaa siitä, että pyyhkäisemällä sivulle löytyy jotakin lisää, mutta eräissä muissa sovelluksissa vastaavaa jatkuu-merkkiä ei välttämättä ole näkyvissä, vaikka toiminnot jatkuisivat toisellekin sivulle, ja ruutua saa sutia kaiken varalta (usein turhaan), kun asia ei ole mitenkään ilmeinen. Myös esimerkiksi profiilien hallinta on vieläkin mysteeri, kun intuitiivisesti en ole sitä keksinyt ja manuaaleihin perehtyminen on siltä osin vielä edessä; entisessä klikkasit vain aina näytöllä näkyvää profiilinimeä ja vaihdoit sen siitä. Zune-sidonnaisuuskin tuntuu häiritsevältä, koska välillä olisi mukava varmuuskopioida materiaalia suoraan työkoneelle, johon ohjelmaa ei saa laittaa (vinkkaapa MSn softakehittäjille, että tekisivät ”konevierailuja” varten Zune Portablen, jota voi ajaa suoraan muistitikulta tai mikä vielä parempaa, kännykän omasta muistista!) ja kotonakin Zune suostui asentumaan toimivana vain Win7:lle mutta XP-asennus jäi jotenkin vajaatoimiseksi eli ohjelma muka yrittää synkronoida jotakin, mutta kuvat eivät oikeasti liiku.

  Kameraankin olen teknisesti ottaen oikein tyytyväinen, joskin ihmettelen, miksei jo puhelimen mukana esiasennettuna voi tulla Nokian Creative Studio- ja Kameran lisäominaisuudet-ohjelmapaketteja, joita ilman kuvien käyttö on äärimmäisen rajoittunutta (en löytänyt oletusohjelmistosta mahdollisuutta esim. säätää kuvan kirkkautta tai rajata otosta uudelleen). Saahan tuon ja monia muita ohjelmia maksutta Marketplacesta, mutta ärsytys olisi ollut suuri, jos olisin todennut puutteen vasta ulkomaanreissulla, jossa datasiirto maksaa maltaita. Tällaisten perusominaisuuksien puuttuminen esiasennuksesta on mielestäni sikälikin oman oksan sahaamista, että laitetta liikkeessä hypistelevä ostajakandidaatti saattaa hylätä puhelimen, kun näyttää siltä, että siinä on olennaisia puutteita. Lisäksi olen niin mieltynyt Operaan, että jos olisin hoksannut, ettei sitä puhelimeen saa, mallivalinta olisi saattanut olla toinen. Pitääkö paikkansa, että MS on ottanut tiukan linjan, ettei kilpailevia kokonaan omaan koodiinsa perustuvia selaimia sallita nyt eikä tulevaisuudessa Windows Phone-ekosysteemissä?

  • Tero sanoo:

   Lyö Lumia Linux-koneeseen kiinni niin massamusitina selaus onnistuu eikä tarvitse pelleillä sen hölmön Zunen kanssa. Näin itse tein kun käytin.

   Kertoo jotakin käytettävyyssuunnittelun tasosta, että itse jouduin luopumaan paljon suuremmalla näytöllä varustetun ysisatasen käytöstä, koska näkökykyni ei riittänyt WP:lle. Tuon isompaa näyttöä saa hakea. Se on massiivinen. Ja silti ensimmäinen kännykkä, jota en ole nähnyt käyttää. Muut ovat olleet pieniä.

   Vinkkinä ihmisille: Älkää ostako sokkona. Testatkaa ensin ainakin tekstiviestien luku (valkoista-todella-pientä-tekstiä-vaalealla-pohjalla) ja kalenteri, että saatteko selvää.

   Muissa käyttöliittymissähän, kuten vanahssa kunnon Symbianissa tekstin kokoa voi säätää. Ymmärtääkseni esim. iPhone sisältää vielä useita muitakin esteettömyysratkaisuja. Joten vaihtoehtoja kyllä löytyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s