Yli 100.000 sovellusta – Windows Phone -ekosysteemi kasvaa ja voi hyvin


clip_image001Nyt myös virallisesti ilmoitettiin, että Windows Phonen Marketplacessa on saatavilla yli satatuhatta sovellusta. Aivan kaikkia ei ole ladattavissa Suomen Marketplacessa, koska kehittäjät voivat itse päättää, millä markkinoilla sovellus on saatavilla. Marketplace kasvaa nopeasti keskimäärin noin 300 sovelluksen päivävauhtia.

Suomessa Windows Phone -ekosysteemi voi hyvin, ja suomalaiset käyttäjät voivat nauttia laadukkaista paikallisista sovelluksista sekä tietysti globaaleista suosikeista. Nokian Lumia-puhelimien hyvä myynti on parissa kuukaudessa tehnyt Windows Phone -alustasta houkuttelevan median suomalaisille yrityksille.

Lottoa puhelimella

veikkausViikko sitten Veikkaus ilmoitti, että heillä on jo yli 20000 rekisteröitynyttä mobiilikäyttäjää omalla mobiilisovelluksellaan (lue tiedote). Lukumäärä on kaksinkertainen vastaavaan Android-käyttäjämäärään. Veikkauksen sovellus on Windows Phonen Metro-tyylin mukainen, joka tekee siitä erittäin helpon käytää. Sovelluksella täysi-ikäinen pystyy jopa pelaamaan Veikkauksen pelejä suoraan puhelimesta. Sovellus päivittyy tasaista tahtia, ja sitä kehitetään asiakaspalautteen mukaan.

Pankit ovat etulinjassa

sampopankkiSuomessa toimivat pankit ovat olleet etulinjassa tarjoamassa mobiilipankkipalveluita suomalaisille Windows-puhelimien käyttäjille. Nordea avasi pelin heti alussa, ja nyt myös Sampo Pankki ja OP-pankki tarjoavat näppärät sovellukset pankkipalveluihinsa. Jokaisella pankilla on hieman erilainen lähestyminen, ja sovelluksista löytyy näppäriä ominaisuuksia viivakoodin luvusta erilaisiin vahtipalveluihin. Uskon, että kilpailun myötä sovellukset kehittyvät entisestään.

Kesän kuumin sovellus Linnanmäeltä

linnanmakiOma suosikkini löytyy hyötyohjelmien ulkopuolelta. Linnanmäki julkaisi viime viikolla ensimmäisen version sovelluksestaan, joka on suunniteltu rikastuttamaan huvikokemusta paikanpäällä, että ennen sekä jälkeen vierailun. Sovelluksessa kerätään saavutuksia, joista voi tulostaa hienon diplomin tai jakaa sen sosiaalisessa mediassa. Konsepti on todella mielenkiintoinen, ja kun taustalla toimii vielä Microsoftin Windows Azure -pilvipalvelu, niin voidaan puhua jo melkein “koulukirjaesimerkistä” siitä, miten mobiililaajennus tehdään jollekin fyysiselle paikalle tai tapahtumalle. Sovelluksen uusi versio 1.3, jossa on tuki myös Lumia 610:lle tulee saataville ensi viikolla.

Pallopanoramoja Photosynthillä

photosynthPanoramojen kuvaaminen löytyy jo digipokkareistakin, mutta tavallisten horisonttipanoraamojen vastapainoksi Photosynthillä voi tehdä täyden pallon muotoisia panoraamoja helposti suoraan puhelimella. Panoraamat voi julkaista sitten sosiaaliseen mediaan tai katsoa suoraan Photosynth.net -sivustolta (http://photosynth.net). Ensimmäistä kertaa sovellusta käyttäessäni ällistyin itsekin kuinka helposti homma toimi ja kuinka näyttävää jälkeä sillä saa aikaan. Panoraamat ovat todella upeita tietokoneen näytölläkin.

Nokia on todellinen sovellustehdas

Myös laitevalmistajat ovat huomanneet sovellusten arvon. Laitevalmistajista Nokia on lyhyessä ajassa kohonnut ihan omalle tasolleen. Tuttujen navigointi- ja musiikkisovellusten lisäksi Nokian omalta “hyllyltä” Marketplacesta löytyy mm. Nokia TV, Nokia Julkiset, Nokia City Lens, Creative Studio, Voddler ja niin edelleen. Nokian sovellukset ovat hyvälaatuisia ja usein jopa “globaaleja”. Uuden Lumian hankkijalle on tarjolla todella hyvä valikoima sovelluksia, jotka saattava olla maksullisia muilla alustoilla. Ja lisää sovelluksia on tulossa jo lähipäivinä (katso Nokian blogipostaus).

Elisalla voi maksaa myös puhelinlaskulla

elisa_logo_negaElisa alkoi tarjota 19.6.2012 ensimmäisenä Suomessa sovellusten maksumahdollisuutta myös puhelinlaskulla (lue tiedote). Tämä helpottaa sovellusten hankintaa, koska käyttäjällä ei tarvitse olla luottokorttia. Toisaalta operaattorimaksu voidaan myös estää, niin haluttaessa. Käyttäjän kannalta tilanne on optimaalinen, koska esimerkiksi kaikkia Xbox LIVE -pelejä pääsee kokeilemaan maksutta, ja mieluisen pelin voi sitten ostaa yhdellä painalluksella puhelinlaskulle. Myös kehittäjille tämä avaa uuden ansaintamahdollisuuden.

Sovelluksia tulee hyvää tahtia lisää. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että Windows-puhelimen hankkija saa enemmän ja enemmän hyötyä puhelimestaan, kuten alla olevassa videossa näytetään.

Yli 100.000 sovellusta

 

Alta löydät linkit tässä jutussa mainittuihin sovelluksiin Marketplacessa, ja voit tutustua muihin parhaisiin sovelluksiin Marketplacessa tai erityisellä Parhaat sovellukset -sivulla.

Nokian sovellukset löytyvät Marketplacen Nokia collectionista suoraan puhelimessa.

finalfantasyLisäksi laitan tähän loppuun kolme omaa Xbox LIVE -vinkkiä.

  • Wordament. Ilmainen peli, johon olen aivan koukussa
  • Feed Me Oil. Loistava peli 0,99 euron pelikategoriassa
  • Final Fantasy. Upea ja laaja klassikko esimerkkinä premium-peleistä

Muita hyödyllisiä linkkejä:

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Developers, Software, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s