Nokia Lumia 900 on kaunis katsoa ja nopea käyttää


Nokia Lumia 900Kun Nokia toi helmikuun 2012 alussa ensimmäisen Lumian myyntiin Suomessa, olin varma siitä, että suomalaiset pitävät laitteesta. Lumia 800 on erittäin tyylikäs mutta yksinkertainen muotoilultaan, joka sopii meidän suomalaisten esteettiseen maailmaan. Lumia on mielestäni erittäin kaunis, mutta silti käyttöesine. Tylsäksi muuttunut älypuhelinskene sain vihdoin kaivattua lisäväriä – sanan varsinaisessa merkityksessä.

Lumian muotoilu saa myös puhelimen sisällön loistamaan. Microsoft on vuosia kehittänyt uutta käyttökokemusta, jota kutsutaan “Metroksi”. Metron ideana on nostaa sisältö esille ja siirtää käyttöliittymän oma “bling-blingin” taustalle, jolloin käyttäjä näkee yksinkertaisen, mutta tehokkaan käyttöliittymän, ja käyttökokemus on yhtenäinen tietokoneessa, puhelimessa ja telkkarissa. Syntynyt paketti on saanut käyttäjiltä erittäin hyvää palautetta, ja Lumia on ollut helposti lähestyttävät myös ensimmäisen älypuhelimen hankkijan näkökulmasta.

Palkittu Lumia 900

Uusi Lumia 900 jatkaa tästä. Ei ihme, että se on kerännyt palkintoja maailmalla. Se on hieman isompi, koska siinä on 0,6 tuumaa suurempi näyttö kuin Lumia 800:ssa. Iso 4,3 tuuman näyttö kasvattaa myös hieman tekstin kokoa näytöllä ja tekee verkkoselaamisesta vieläkin miellyttävämpää.

Koko on hyvin pitkälle makuasia ja joku voi pitää puhelinta “isona”, mutta sen ohuus ja muotoilu tekee siitä kuitekin hyvin taskuun sujahtavan. Yksi ero on lasista puuttuva kaarevuus, jota itse kaipasin “kasisatasesta”, mutta sormi tottuu tähän nopeasti. Lasi itse on ns. Gorilla-lasia, joka ei naarmuunnu tai hajoa helposti.

Yhteydenpitoa videolla

SkypeYsisatasessa on etukamera, jolloin siinä toimii niin Skype kuin Tangokin hyvin videopuhelusovelluksena. En tiedä kuinka monelle tämä ominaisuus on välttämätön, mutta kun etukamera on, niin perheen kanssa tätä ominaisuutta käyttää mielellään reissussa. Skype toimii sekä 3G:n että WLAN:in ylitse. Mutta käytännössä video toimii varmasti vain kun kaistaa on tarpeeksi ja käyttö on lähinnä WLAN-pohjaista.

Lumia tarjoaa tietysti kaikki Windows-puhelimen hyödyt, joista yksi on pitkälle viety tuki erilaisille kommunikaatiomuodoille, jotka helpottavat päivittäistä elämää. Facebook, Twitter, Live ja LinkedIn ovat integroituina käyttöjärjestelmään, ja käyttäjä voi tehdä näppäriä ryhmiä. Käyttäjällä voi olla useita tilejä, joiden sisältö näytetään yhdessä paikassa yhteystietojen ja kalenterin osalta. Todella yksinkertaista ja helppoa!

Lisää sovelluksia

Nokia on panostanut kovasti paikallisiin sovelluksiin ja se alkaa näkymään. Tämän seikan media tuntuu unohtaneen. Navigoinnin ja varsinkin sen offline-version tuoma lisäarvo on suuri matkustelevalle ihmiselle. Lumia 900:n mukana tulee uusi Nokia TV -sovellus, joka tarjoaa yhtenäisen näkymän suomalaisiin TV-palveluihin kuten Areenaan ja Katsomoon. Perheellisenä en voi kuin kehua “lisäarvoa”, jonka sovelluksesta saa.

Lumia 900 on selkeästi Nokian Windows Phone -puhelimien lippulaiva. Se on jopa houkuttelevampi ulkoasultaan kuin Lumia 800, ja monia osa-alueita akusta näyttöön on kasvatettu niin, että rahalle saa reilusti vastinetta. Lumia 900 on moderni älypuhelin, joka sisältää kaiken tarvittavan niin yksityiskäyttöön kuin yrityskäyttöönkin. Se näyttää hyvältä,  ja jos sallitte, niin se saa kilpailijansa tuntumaan viime vuosikymmenen luomuksilta.

Lumia 900:n myynti alkaa toukokuussa Suomessa, ja sitä voi jo ennakkotilata.

EDIT: Nokia Lumia 900 tulee kauppoihin Suomessa 25.5.2012.

Lue lisää ja tarkasta hinnat Nokia Lumia 900 -sivulta.

Lue lisää Windows Phonesta ja opi vinkkejä osoitteessa www.windowsphone.fi

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Hardware, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Nokia Lumia 900 on kaunis katsoa ja nopea käyttää

 1. Kokeilin sanoo:

  Surkuhupaisa tuo näyttö.. onhan se nyt isompi ja kuten totesit, tekstikoko kasvaa, mutta resoluutio edelleen onneton 480×800. Senioripuhelinko tämä on?

  Verrataanpa vaikka muutamaan myynnissä olevaan puhelimeen. iPhone 4S: 960×640, eroa 60% iPhonen hyväksi vaikka näyttö on fyysisesti pienempi. Galaxy Nexus: 1280×720, eroa 140% Galaxy Nexusen hyväksi. HTC One X: 1280×720, eroa 140% HTC:n hyväksi.

  Joko Skype muuten toimii taustalla? Eihän siinä ollut mitään järkeä, että puheluita ei voi vastaanottaa jos puhelimella tekee jotain muuta samanaikaisesti.

  • kitevesku sanoo:

   Moi Kokeilija ja kiitos hyvistä kommenteista.

   Kun otit asian puheeksi, niin itselleni tämä näytön koko on tärkeä ominaisuus. Sitä kun käy jo viidettä kymmentä, niin ei ole yhtään huono homma se, että teksti on luettavaa ja hieman kookkaampaa ilman zoomaamistakin. Itse arvostan siis enemmän näytön fyysistä kokoa, kun pikseleiden absoluuttista määrää. Makuasia.

   Tällä hetkellähän 800×480 on vakio kaikissa Windows-puhelimissa, jolloin kaikissa puhelimissa sovellukset näyttävät samalta ja toimivat kaikissa puhelimissa.Muutenkin Lumian näyttö on todella laadukas eikä häpeä muiden älypuhelimien rinnalla.

   Skypestä julkaistiin tällä viikolla ensimmäinen versio ja siinä ei ole ainakaan vielä ominaisuutta, että siihen voi soittaa. Teknisesti tämä on mahdollista kuten esim. Lyncissä. Windows-puhelimessahan sovellus ei pyöri taustalla vaan puhelimeen tulee pilvestä notifikaatio push notification -palvelusta, jota kaikki kehittäjät voivat käyttää. Näin akkua ei kulu moniajon takia ja puhelin on aina todella nopea käytössä.

   Windows-puhelimessahan on esim. Mese ja Facebook Chat integroituna käyttikseen, joten ”soiton voi aloittaa” niiden kautta tässä vaiheessa. Ei ole täydellistä – myönnän. Mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Skypen versio on ensimmäinen ja se tulee luonnollisesti kehittymään.

 2. samu k. sanoo:

  ei ole muuta sanottavaa ku windows helvettiin nii sit olis täydellinen puhelin… lumia 800:ssa windows käyttöjärjestelmä on ihan perseestä ja esim sovellusten ja pelien lataamiseen pitää olla 18v tai vanhempien suostumus… ei vois olla hankalampaa 😦 lisäksi omia yhteystietoja on erittän hankala löytää kun yrittää soittaa kaverille…

 3. ilkka hirvilahti sanoo:

  Oletko edes käyttänyt Lumia 800:sta? Kommenttisi tuntuu ihan vieraalta. Latasin esiversion Windows 8:sta pöytäkoneeseen ja on tosi hienoa nähdä, miten Windows-puhelimen Metro-käyttöliittymä toimii myös siellä. Lumian WP7 toimii hyvin, se on nopea, tyylikäs ja helppo käyttää. Sain etätyöpöydänkin toimimaan Lumiassa tuohon Windows 8 pöytäkoneeseen. Sinun pitäisi pikkuisen opiskella, jos et edes löydä omia yhteystietojasi. Nämä on juuri niitä asioita, jotka on hoidettu Windows-puhelimissa erittäin hyvin ja käyttäjäystävällisesti ja integroidusti sosiaaliseen mediaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s