Uusi Lumia 710 on erinomainen ensimmäiseksi älypuhelimeksi


Nokia Lumia 710Nokia on tänään 22.2.2012 aloittanut uuden Lumia 710 -mallin myynnin Suomessa. Laitteen ”isoveli” eli Lumia 800 on ollut todella suosittu. Monet myyjät ovat sanoneet, että kysyntä on ollut ennen näkemätöntä, ja Lumia on saanut erittäin hyvää palautetta käyttäjiltä. Muotoilun lisäksi on kehuttu puhelimen helppokäyttöisyyttä ja Windows Phone -käyttöjärjestelmän raikkaan erilaista ulkonäköä ja nopeutta.

Kiitos vain kaikille positiivisista kommenteistanne viime viikkoina!

Ekaksi älypuhelimeksi

Lumia 710 on puhelin, joka sopii erinomaisesti käyttäjän ensimmäiseksi älypuhelimeksi. Siinä on kaikki sen isoveljen ominaisuudet, mutta sen hintaa on saatu edullisemmaksi muuttamalla hieman kameraa, muistia ja näyttöä.

Mutta Lumia 710:ssä on kaikki muut samat toiminnot autonavigointia ja Nokia Musiikki -palvelua ja Office Mobilea myöten kuin Lumia 800:kin. Tästä syystä monet yritykset ovat hankkimassa 710-mallia työntekijöilleen työpuhelimeksi.

Nokia Lumia 710 on saatavilla mustana tai valkoisena. Mustan voi valita syaanin tai fuksian värisellä takakannella ja takakansia voi hankkkia eri värisiä. Juuri ulkonäkö erottaa sen parhaiten 800:sta. Muotoilu on aina makuasia, mutta 710:ssä on tiettyä raikkautta ja myös se on hyvin käteensopiva.

Kuvia ja mediaa

Laitteessa on 5 megapikselin kamera kuvausvalolla. Kameran tarkkuus on tuttua Nokia-laatua riittäen normaaliin näppäilyyn. Kuvat saa talteen automaattisesti SkyDrivelle tai ne voi jakaa esimerkiksi Facebookissa tai siirtää jopa langattomasti WLANin kautta tietokoneelle. Windows-puhelimet osaavat myös tunnistaa kasvot kuvasta, jolloin kuvien tägääminen on helppoa.

Muistia Lumiassa on 8 Gt, joka riittää hyvin musiikkiin ja kuviin. Tietysti maksuttoman SkyDriven avulla voi laajentaa puhelimen muistia gigatavuilla. Isot videot ja musiikki siirtyvät puhelimeen näppärästi Zune-ohjelmiston avulla. Ja onhan puhelimessa fm-radiokin sekä Nokian Mix Radio -sovellus, jolla voi kunnelle musiikkia maksutta erilaisilta ”kanavilta”.

Sovelluksia ja pelejä

VeikkausLumia 710 on siis täysverinen älypuhelin, joka on tavanomaista älypuhelinta helpompi käyttää. Siihen saa Windows Phone Marketplacesta jo kymmeniä tuhansia näppäriä sovelluksia, ja voit vaikkapa täyttää Lotto-rivin helposti tai tallentaa urheilusuorituksesi. Löydä lisää fiksuja sovelluksia selaimellasi suoraan Marketplacesta.

Ja kun haluat hieman huvitella, niin Lumiassasi on Xboxista tuttu avatar, ja voit pelailla erityisesti puhelimeen tehtyjä Xbox Live -pelejä. Lumiassa voit kokeilla ilmaiseksi kaikkia Xbox Live -pelejä ennen niiden ostamista. Tutustu peleihin erityisellä Xbox Live ja Windows Phone -sivustolla.

Lisäksi Lumialla voit kauko-ohjata Xbox 360 -pelikonsolia ja nähdä sen sisältöä ja lisätietoja puhelimen näytöllä käyttäen Marketplacesta ilmaiseksi saatavaa Xbox companion -sovellusta.

Nokia Lumia 710:ssa on kaikki ainekset suomalaisten suursuosikiksi. Sen avulla esimerkiksi vanhojen Nokialaisten käyttäjät pääsevät helposti ja turvallisesti älypuhelinaikaan, ja he saavat nauttia aivan uudenlaisesta käyttökokemuksesta ja sen mukanaan tuomasta työskentelyn tehostumisesta.

Itselleni Lumia 710:sta on tullut on luotettava kaveri, jonka kanssa tulee vietettyä paljon mukavia hetkiä.

Katso lisää ja tarkasta hinnat Lumia 710 -sivulta.

Käyttöohjeita ja -vinkkejä löydät tutusta osoitteesta www.windowsphone.fi

EDIT: Lue myös Lumia 710 -käyttökokemuksista Nokia Ääni -blogista.

EDIT: Katso myös uudempi Nokia Lumia 610.

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Hardware, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Uusi Lumia 710 on erinomainen ensimmäiseksi älypuhelimeksi

 1. Markus Riutta sanoo:

  Eikös 710:ssäkin ole autonavigointi, ainakin esittelyn mukaan? http://www.microsoft.com/windowsphone/fi-fi/buy/7/details.aspx?id=1936&pid=700

  • Markus Riutta sanoo:

   Ja sitten kun opettelen vielä lukemaan niin juuri näinhän kirjoitit. Kirjoitit ”myöten” ja jostain syystä tulkitsin sen ”lukuunottamatta”. Ei näin 😦

 2. Sakke sanoo:

  Montako Exchange- tiliä voi olla yhtaikaa käytössä? Nyt käytössäni olevassa pelittää neljä hienosti

 3. Paavo Moilanen sanoo:

  Ei todellakaan ole paras älypuhelin aloittelijalle.
  Lumia 710 suunniittelijat ovat kuvitelleet, että pääasiallinen käyttö on musiikin kuuntelua, valokuvien katselua tai pelailua.
  Tosiasiassa tietokoneella työtä tekevä tarvitsisi kätevän tavan siirtää Office tiedostoja tietokoneesta puhelimeen. Sitä Lumia:sa eiole senkään vertaa kuin oli N900:ssa.
  Eli puhelin pitäisi voida kytkeä yksinkertaisesti tietokoneen muistitikuksi – ei mitään Zune -askarteluja.

  • kitevesku sanoo:

   Kiitos hyvästä kommentistasi Paavo. Olen osin kanssasi samaa mieltä, että joissakin tapauksissa olisi mukava saada puhelin muistitikuksi koneeseen. Tämä tosin avaa yhden mahdollisen hyökkäyskanavan puhelimen murtamiseksi tai haittaohjelmien levittämiseksi, jollaisia Windows-puhelimissa ei ole, koska kaikki sovellukset tulevat sertifioituina Marketplacen kautta.

   Mutta olen kanssasi hyvin eri mieltä siitä, että se olisi näppärin tapa siirtää Office-dokumentteja puhelimeen ja työskennellä niiden kanssa, koska Windows-puhelimet tarjoavat tähän erittäin kätevänä ratkaisuna SkyDriven eli niin sanotun pilvipalvelun.

   Voit tietokoneen selaimella mennä maksuttomaan SkyDriveesi (http://skydrive.live.com) ja siirtää näppärästi Office-tiedostot sinne haluamaasi kansioihin, ja halutessasi voit jopa antaa niihin pääsyn muillekin. Esimerkiksi itselläni on kansio, johon pääsevät muut perheenjäsenet.

   Tämän jälkeen avaat vain puhelimen Office-toiminnon ja sieltä valitset sijanneista SkyDrive. Näin näet kaikki tiedostot nätisti pilvestä, ja voit avata ja muokata niitä. Voit päättää, että mitkä tiedostot haluat pitää jatkuvasti puhelimessa tai sitten poistat turhan tiedoston puhelimen muistista viemästä tilaa.

   Muistitikun ongelma on se, että tiedostot pitää muistaa kopioida myös takaisin, jos niitä on muutettu tai jos muutat niitä tietokoneelta. SkyDrivellä oleva tiedosto avautuu suoraan Office-ohjelmiin tai voit jopa tehdä muokkauksia ilman asennettuja Office-ohjelmistoja suoraan selaimessa toimivilla Office Web -sovelluksilla. Ja sinulla on aina myös varmuuskopio ajantasalla!

   SkyDrivestä on saatavana myös erillinen sovellus, jonka löydät Marketplacesta. Tällöin SkyDriveä voi käyttää perinteisempänä hakemistonäkymänä ja voit yhdessä paikassa käsitellä tiedostoja ja kuvia. Nythän SkyDrive on integroitu puhelimeen suoraan näihin eri toimintoihin. Lataa SkyDrive -sovellus http://windowsphone.com/s?appId=ad543082-80ec-45bb-aa02-ffe7f4182ba8

   Eli haastan Sinut kokeilemaan SkyDriveä käytännössä, jos et ole vielä sitä tehnyt. Näin käytössäsi on kaikkialla ja kaikissa puhelimissa ja tietokoneissa (ja kohta tableteissa) aina tuorein versio dokumentista automaattisesti ilman erillisiä sykronointeja piuhan yli. Omasta mielestäni tämä on juuri sitä helppokäyttöisyyttä, kunhan vain ymmärtää pilvikonseptin ja kokeilee sitä.

   Lue lisää http://www.microsoft.com/windowsphone/fi-FI/howto/wp7/office/sync-documents-with-skydrive.aspx

   Yrityksille vastaavan palvelun pidemmälle vietynä tarjoaa Office365 (http://office365.fi) tai omille palvelimille asennettu SharePoint. Itseasiassa puhelimessa on SheraPoint Workspaces Mobile -sovellus sisäänrakennettuna Office-toimintoon.

 4. Paluuviite: Edullinen Nokia Lumia 610 nyt myynnissä | Mr. Windows Phone Finland

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s