Windows Phone 7.5 -päivitykset alkavat viikon parin päästä


WP-tag_red_h1_rgbKovasti odotettu 7.5-päivitys  Windows Phoneen (koodinimeltään “Mango”) tulee saataville noin viikon tai kahden päästä. Microsoft aloittaa päivitysten jakamisen myös Suomessa oleviin Windows Phone -puhelimiin. Päivityksen myötä käyttäjät saavat käyttöönsä myös suomalaiset palvelut kuten Marketplacen ja Xbox Liven. Zune-musiikkipalvelu ei tule saataville Suomessa.

WP 7.5 -päivitys ei päivitä puhelimen valikoiden kieltä, vaan päivitetyssä puhelimessa on samat kielet kuin ennen päivitystäkin. Sen sijaan käyttäjä voi valita uusia näppäimistöjä ja oikolukukieliä. Eli käytännössä voit saada englanninkieliseen puhelimeesi myös suomalaisen näppäimistön ja oikoluvun.

Vain uudet Windows Phone 7.5 -puhelimet ovat täysin suomenkielisiä.

Päivitys asennetaan puhelimeen PC:n tai Mäkin kautta. Tämän takia käy päivittämässä jo nyt itsellesi uusin 4.8 versio tietokoneelle asennettavasta Zune-sovelluksesta tai Windows Phone 7 Connector for Mac. Päivitys jaetaan tämän sovelluksen kautta. Suomalaiset ovat hyvin ensimmäisten joukossa saamassa päivityksen.

Päivitys ottaa myös varmuuskopion puhelimestasi, joten huolehdi siitä, että koneellasi on tarpeeksi tilaa varmistaa puhelimesi.

Windows Phonen päivittämisestä tulee myöhemmin tarkemmat ohjeet, jotta saat tehtyä päivityksen mahdollisimman sujuvasti.

Älä asenna puhelimeesi mahdollisesti webistä tai muualta löytyviä epävirallisia Mango-päivityksiä tai -kustomointeja, koska niiden asentaminen estää uusien päivitysten tulemisen, ja ne eivät sisällä kaikkia virallisen päivityksen osia mm. valmistajien viimeisiä laiteohjaimia, jolloin et saa kaikkia Windows Phonen ominaisuuksia käyttöösi.

Suomenkieliset Windows Phone -ohjeet tulevat verkkon päivityksen myötä osoitteessa www.windowsphone.fi Siis aivan kohta!

Päivitä tästä Zune-ohjelmisto. Lisätietoa Zune 4.8:sta löydät täältä.

Päivitä tästä Windows Phone 7 Connector for Mac.

Lue myös suomalaistaustaisen Erik Hautalan Windows Phone Blogin kirjoitus aiheesta.

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Windows Phone 7.5 -päivitykset alkavat viikon parin päästä

 1. Tauski sanoo:

  Uskon kun näen päivityksen omassa luurissani. Kovasti on ollut tulossa päivitys, mutta eipä vaan oo näkyny ei.

 2. kitevesku sanoo:

  Moi Tauski!

  Olemme keväästä asti sanoneet, että Mango tulee syksyllä. Eli kohtahan se syksykin on tulossa, joten kyllä se Mango kypsyy. Mutta olen samaa mieltä: ”seeing is believing”. On se vaan hieno!

  VESKU

 3. Jussi Palo sanoo:

  ”Vain uudet Windows Phone 7.5 -puhelimet ovat täysin suomenkielisiä.”

  Tarkoittaako tämä sitä, että nykyrautaan ei saa täysin suomenkielistä Mangoa?

  • kitevesku sanoo:

   Juuri näin.

   Microsoft ei ole julkaisut Windows Phone 7.0:sta Suomessa, koska siihen ole ollut palveluita eikä kielitukea. Mutta tietysti Suomessa on ollut englanninkielisiä laitteita myynnissä eri paikoissa.

   Laitevalmistajat määräävät mitä kieliä missäkin maassa myytävässä laitteessa on. Tämä ei ole Microsoftin käsissä. Sopimuksen mukaan se menee näin.

   Käytännössä vain laitevalmistaja voi päivittää lisää kielipaketteja puhelimeen, mutta ne eivät tätä käsittääkseni tee missään.

   Olen tämän takia mm. täällä blogissa korostanut aina, että puhelimien kieli ei ole päivitettävissä. Olen pahoillani, jos olet luullut, että näin voisi tehdä, mutta se on tilanne.

   Siis vain uusissa Suomeen tarkoitetuisssa puhelimissa on Suomen kieli käyttöliittymän kielen vaihtoehtona – puhelimessa voi olla myös muita kieliä tarjolla.

   VESKU

   • Jussi Palo sanoo:

    Pentti Peruskuluttajalle on vain hankala perustella miksei naapurin Mangossa toimiva kielipaketti toimisi omassakin Mangossa. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että kielipaketti vaatisi tietyn raudan toimiakseen.

    Pelkään vaan sitä, että keinotekoiset laitevalmistajien asettamat rajoitukset alkavat tehdä hallaa WP7:lle yleisemmin jos käyttäjät eivät saa uusia toiminnallisuuksia ilman jatkuvaa uuden laitteen hankkimista.

 4. kitevesku sanoo:

  Jussi kirjoitti: ”Pentti Peruskuluttajalle on vain hankala perustella miksei naapurin Mangossa toimiva kielipaketti toimisi omassakin Mangossa”

  Olen hieman eri mieltä tässä asiassa, vaikkakin tottakai kuluttajana toivoisin, että kieliä voisi vaihtaa miten haluaa.

  Pertti on ostanut jo puhelimen, jossa on ne kielet, jotka ostohetkellä siinä oli. Simple. Eli käytännössä hän on hankkinut jostakin englanninkielisen Windows Phone -puhelimen. Päivityksen myötä hän tulee saamaan lisäarvoa siitä, että puhelimeen ilmestyy uutena suomenkielinen näppis, jossa on åäö-kirjaimet paikallaan. Lisäksi hän huomaa, että suomenkielinen oikoluku alkaa toimimaan.

  Sen sijaan Pertti tai kukaan muukaan ei pysty muuttamaan jo ostamansa WP-puhelimen kieltä Suomeksi. Eli edes se ”Naapuri” ei saa sitä tehtyä.

  Sen sijaan naapuri voi mennä kauppaan ja ostaa itselleen uuden suomenkielisen puhelimen, koska hän haluaa puhelimen nimen omaan sillä kielellä. Hän ei ole sen takia ostanut Windows Phone -puhelinta aiemmin. Nyt hän voi sen tehdä. Ja hän tulee myös ensimmäisen kerran näkemään Suomessa Windows Phone -markkinointia, koska nyt Windows Phone tulee virallisesti saataville Suomessa yhdessä palveluiden kanssa.

  Tämä kielipakettien rajoittaminen on ja on ollut matkapuhelimissa aina. Ja eri valmistajat tekevät erilaisia ratkaisuja tämän suhteen.

  Korostan vielä, että jokainen Windows Phone -puhelin on siis päivitettävissä 7.0 -> 7.5 maksutta eli tämän takia uutta puhelinta ei tarvitse hankkia, ja päivityksen myötä myös suomalaiset palvelut tulevat saataville kaikille.

 5. Pepe sanoo:

  Kitevesku kirjoitti:….
  ”Tämä kielipakettien rajoittaminen on ja on ollut matkapuhelimissa aina”

  Olen hieman eri mieltä, esim. Nokialla kielipaketti on ollut sidonnainen Product codeen jonka vaikka se ”naapurin Pentti” on voinut muuttaa ja sen jälkeen ladata uusimman firmiksen jolloin kielen on voinut vapaasti vaihtaa. Kieli on firmwaren mukana tuleva ominaisuus (ei rautaan koodattu) joka voidaan toimittaa myös vanhoihin puhelimiin, mikäli MS arvostaa meitä ”WP7 pioneereja” jotka luurimme ostimme jokin aika sitten.

 6. Tauski sanoo:

  Jippii, nyt se latautu luuriini 😀 On onnellinen hedelmän tulosta… Saaks tähän nyt ladattuu oman soittoäänen?

 7. Mangot ladattu ja maistuu hyvältä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s