Uusi Windows Phone “Mango” yrityspuhelimena – mitä uutta?


02-14MWC_OfficeHub_Skydrive_webAtltantassa on käynnissä vuosittainen Microsoftin it-ammattilaisille ja kehittäjille suunnattu TechEd-tapahtuma. Siellä julkistettiin tänään lisää Windows Phonen seuraavassa versiossa tulevia ominaisuuksia  (koodinimi “Mango”). Tietoja uudistuksista on tipahdellut tasaiseen tahtiin, ja nyt oli vuorossa varsinkin yrityskäyttäjän kannalta mielenkiintoisia parannuksia.

Windows Phonea on julkisuudessa sanottu “kuluttajapuhelimeksi”, mutta Microsoft ei erittele yrityskäyttäjiä ja kuluttajakäyttäjiä. Puhelimen pitää toimia molemmissa tarkoituksissa ja helpottaa asioiden hoitamista kiireen keskellä joka päiväsessä elämässä.

Office Mobile, Office 365 ja SkyDrive

Tuottavuustoimintojen ydin on tietysti jo olemassa olevissa Windows Phone -puhelimistakin tuttu Office, jonka mobiiliversio Office Mobile 2010 löytyy kaikista laitteista Office Hubin muodossa. Näin käyttäjä voi avata ja muokata Office-tiedostoja puhelimessa, sähköpostin liitteissä tai SharePoint-työtiloissa. Henkilö voi tehdä tiimityötä liikkeellä ollessaan, ja Office-tiedostot kulkevat rikkoutumatta käyttäjien välillä riippumatta mitä versiota Officesta käytetään (PC, puhelin tai selain).

Mango tulee yhdistämään puhelimessa olevat Office-tiedostot saumattomasti yhteen myös Office 365:n ja Live SkyDrive -pilvipalveluiden kanssa. Näin käyttäjällä on esimerkiksi maksuttomassa SkyDrivessa 25 gigatavua tilaa, johon hän voi tallentaa puhelimesta Office-tiedostoja, ja jakaa ne turvallisesti muiden kanssa. Samalla tärkeistä tiedostoista on aina myös varmuuskopio.

Muita Mangon tuomia uudistuksia

Tänään julkistettiin myös muita merkittäviä työn tehokkuutta lisääviä ominaisuuksia esimerkiksi:

OutlookKiinnitettävät sähköpostikansiot. Käyttäjä voi kiinnittää suoraan puhelimen aloitusnäyttöön yksittäisiä sähköpostikansioita, jotka liittyvät esimerkiksi projektiin, ryhmään, henkilöön tai RSS-syötteeseen, jolloin kansion sisältöön pääsee nopeasti käsiksi.

Keskustelunäkymä saapuneet-kansiossa ryhmittelee yhteen kaikki samaan viestiketjuun liittyvät sähköpostit helpottaen työskentelyä.

Haku kaikkiin palvelimen sähköposteihin, jolloin käyttäjä voi etsiä tiettyä sähköpostia esim. yrityksen Exchange-palvelimella sijaitsevalta sähköpostitililtään, vaikka se ei olekaan synkronoitu puhelimen muistiin. Näin kaikki käyttäjän sähköpostit seuraavat “virtuaalisesti” aina mukana.

Lync MobileLync Mobile for Windows Phone tuo yrityksen turvallisen pikaviestinnän ja läsnäolotiedot puhelimeen ja auttaa pysymään yhteydessä kollegoihin liikkeellä ollessa. Lync-sovellus tulee ladattavaksi maksuttomana Marketplaceen, mutta sen käyttö edellyttää luonnollisesti sitä, että yritys käyttää Lync-palvelinta, Lync-palvelua kumppaneilta tai Office 365:sta.

Näiden ominaisuuksien lisäksi Windows Phonen tietoturva ja soveltuvuus vaativaan yrityskäyttöön paranevat entisestään tietohallinnon näkökannalta, kun Mango lisää mahdollisuuden käyttää monipuolisia alfanumeerisia salasanoja ja puhelimen Outlook tulee tukemaan IRM-suojattuja sähköposteja ja Office-dokumentteja. Myös piilotettujen WLAN-verkkojen käyttö tulee mahdolliseksi.

Yritykset voivat myös Markteplacen päivittymisen myötä jakaa sovelluksia ns. deep linkeillä suoraan käyttäjille, jolloin sovellus ei ole näkyvillä Marketplacessa vaan sen voi ladata vain esimerkiksi sähköpostilla jaetun linkin kautta (ks. aiempi blogikirjoitus).

Päivitys tulee kaikille

Syksyllä 2011 Mango-päivitys tulee saatavilla kaikille nykyisille Windows Phone -puhelimille Microsoftin toimesta. Näin käyttäjät voivat olla varmoja, että hankittu puhelin tulee samaan uudet ominaisuudet.

Windows Phone on jo nyt hyvä yrityspuhelin, ja syksyllä siitä tulee entistäkin parempi. Se vastaa tietohallinnon vaatimuksiin ja käyttäjän toiveisiin helpommasta ja tehokkaammasta työskentelystä puhelimen avulla. Näin käyttäjät voivat tehdä läsnätyötä osin pelkällä puhelimella.

Katso myös Windows Phone Blog Post.

Lisäksi on olemassa myös Windows Phone for IT pros -blogi.

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s