Yrityssovellusten jakaminen Marketplacessa osa 1 – Private Distribution Service


Demo AppYrityksen omien WP7-softien jakaminen julkisessa Marketplacessa voi tuntua joissakin tapauksissa hankalalta, kun sovellus on kaikkien nähtävissä ja haettavissa Marketplacessa. Tätä varten Marketplacen tulevan Mango-päivityksen tiimoilta on lanseerattu ns. Private Distribution Service.

Yrityssovellus sertifioidaan ihan normaalisti. Kehittäjä saa sovellukseen osoittavan yksityisen linkin (private deeplink), jonka hän voi jakaa esimerkiksi sähköpostilla tai intranetissä yrityksen työntekijöille. Tämän linkin kautta sovellus voidaan asentaa puhelimeen, kuten mikä tahansa muukin sovellus. Mutta sovellus ei löydy Marketplacesta esim. haun avulla.

Käyttäjät saavat päivityksen ihan normaalisti ilmoituksena Marketplacessa. Yksityissovellukset voivat olla maksullisia tai maksuttomia. Käyttäjää ei latausvaiheessa tunnisteta mitenkään, vaan sovelluksessa itsessään pitää olla tunnistautumismekanismi (authentication).

Tämä tuleva julkaisumekanismi ei tietenkään vielä vastaa täysin yrityksen automatisoitua sovellusjakelua. Sovellusta ei voida julkaista automaattisesti (push) käyttäjälle. Se ei myöskään anna mahdollisuutta poistaa sovellusta puhelimesta jälkikäteen. Ja linkin saatuaan sovelluksen voi asentaa kuka vaan.

Eli lyhyesti sanottuna: Private Distribution Service ei ole sama kuin System Center.

Tämä on kuitenkin ensimmäinen askel kohti tulevaa yrityssovellusten jakelua Windows Phone -alustalla. Kun sovellus julkaistaan yrityksen Marketpalce-tilin kautta, niin silloin sovelluksen elinkaarta voidaan hallita ja monitoroida. Ja käyttäjän tunnistaminen voidaan liittää tietysti osaksi yrityksen identitettipalveluita.

Tämä on kuitenkin oikea suunta kohti markkinoiden parasta yrityspuhelinta.

Lue Rob Tiffanyn blogipostaus “What the new App Hub in Windows Phone Mango means for the Enterprise”, jossa puhutaan myös sovellusten beta-testaamisesta.

Katso myös MIX11 Video, jossa Marketplacen vetäjä Todd Brix puhuu aiheesta otsikolla “Making Money with your Application on Windows Phone”.

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Developers, Software, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s