Windows Phone 7 Suomessa FAQ on siirtynyt


Päivitetty 31.1.2012

ihmiset_toiminto_fi_puhelinTämä postaus on muutettu pysyväksi sivuksi yläpalkkiin. Klikkaa itsesi päivittyvälle FAQ-sivulle tästä.

Älä lisää kysymyksiä enää tänne, kiitos.

VESKU

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Developers, Hardware, Software, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

16 vastausta artikkeliin: Windows Phone 7 Suomessa FAQ on siirtynyt

 1. Paluuviite: Xbox 360 ja Windows Phone 7

 2. lisää ehdotuksia sanoo:

  Voinko vaihtaa soittoäänen?
  Tällä hetkellä ei ole mahdollista laittaa omia soittoääniä

  Voinko vaihtaa hakunappulan Bingistä johonkin muuhun hakukoneeseen?
  Et voi

  Voinko muokata Tiilien väriä, iconia jne?
  Et voi, teeman vaihtamalla voit toki vaihtaa kaikki default tiilet toisenväriseksi, esim punaiseksi. Mutta ei ole mahdollista muokata tiilejä siten että toinen olisi punainen, toinen keltainen. Tiilien iconia et myöskään voi vaihtaa.

 3. Tuleva kehittäjä sanoo:

  Voisiko FAQ:hun lisätä tiivistelmän kehittäjäksi rekisteröitymisen yksityiskohdista suomelaisen kehittäjän näkökulmasta?

  App Hubin keskustelujen perusteella epäselviä kohtia ovat mm. passista otetun valokopion vaatimukset (esim. mistä virallinen leima jos sellainen on tosiaan tarpeen?) ja USA:n veroviraston kaavakkeiden täyttö.

  Myös rekisteröintiajasta on monenlaista viestiä, toisilla menee viikkoja, toisilla kuukausia.

  Jonkinlainen yhteenveto siis voisi helpottaa (sekä yksityishenkilön että pienyrityksenkin kannala), eteenkin kun keskustelujen perusteella tämä Windows Phone kehittäjäksi rekisteröityminen on selvästi vaikeampaa kuin Android tai iPhone kehittäjäksi rekisteröityminen …

  Ja toki voi mainita myös jos kehittäjien rekisteröinti tulee helpottumaan kun Marketplace saadaan Suomeenkin …

 4. kitevesku sanoo:

  Hyviä kommentteja. Tässä FAQ:ssa oli ajatus käydä läpi ”normaalin käyttäjän kysymyksiä”. Yksi paikka suomalaisten kehittäjien keskustelulle on LinkedIn-ryhmä osoitteessa http://www.linkedin.com/groups/Windows-Phone-Developers-Finland-3876127

  Marketplaceen rekisteröityessä voi lähettää kysymyksiä suoraan supportiin, niin saa virallisia vastauksia.

  Rekisteröityminen on kyllä yleensä ollut suoraviivaista, mutta kun toisessa päässä on ihmisiä, niin rapatessa voi roiskua ja nämä tapaukset sitten päätyvät keskusteluryhmiin. Ainakin oma liittyminen aikoinaan meni ihan kivutta. Veropaperi pitää täyttää ja Suomella on sopimus USA:n kanssa.

  Rekisteröinti ei kestä kuukausia. Itselläni meni parisen viikkoa.

  Mutta katsotaan, jos saisimme pian suomenkielisen ”virallisen” ohjeenkin.

 5. K.E. sanoo:

  Moi, mikä on paras tapa varmuuskopioida Windows Phonen (Omnia 7) People-applikaation kontaktit?

  Jos synkkaan ”uuden” Outlook-tilin (jossa siis ei vielä mitään kontakteja) kanssa, häviävätkö People-applikaation kontaktit – vai onko tämä nimenomaan se paras tapa saada ne turvaan?

  Ilmeisesti People-applikaation kontakteja ei pysty synkkaamaan Live-accountille?

  kiitos etukäteen vastauksista!

  • kitevesku sanoo:

   Kun luot uuden kontaktin People hubissa, niin puhelin kysyy, minne kontakti luodaan. Oletuksena on puhelimen Live ID -tili. Tämä on nimenomaan Live account. Sieltä ne kontaktit pitäisi lyötyä. Voit tietysti luoda myös Outlook-tilin, johon luot puhelimella kontakteja. Mutta siirtäminen tilen välillä ei onnistu puhelimella, vaan se kannattaa tehdä Outlookilla, johon saa näkymään myös Live-tilit.

   Kysymyksesi uudesta tilistä meni hieman ohi. Oletko siis luonnut kontakteja puhelimeen ilman puhelimen liittämistä Live accounttin?

   VESKU

 6. K.E. sanoo:

  Moi, kiitos nopeasta vastauksesta

  joo sori saattoi olla hieman epäselvästi ilmaistu…

  Eli en ole luonut kontakteja suoraan puhelimeen vaan ne on yhdistelmä SIM-kortilta tuotuja kontakteja, FB-kontakteja ja Outlook-tilin kontakteja. Mitä puhelimesta katsoin niin ne näyttävät olevan siellä Outlook kontakteina (jos menen johonkin kontaktiin niin vaihtoehtona näyttäisi olevan ”edit outlook contact”).

  Se todellinen ongelma minulla on että kyseinen Outlook-tili on edellisen työpaikan. Tietysti olisi pitänyt tajuta ottaa osoitekirja csv.-filena lähtiessä, mutta jäi tekemättä.

  Nyt mietin kuinka saan kontaktit puhelimesta talteen. Eli jos synkkaan puhelimen uuden työpaikan ”uuden” Outlook-tilin kanssa siirtyvätkö ne sinne vai pyyhkiyvätkö pois puhelimesta… tai löytyykö muita vaihtoehtoja ottaa tiedot talteen…

  • kitevesku sanoo:

   OK. Nyt ymmärsin.

   Puhelimella ei saa siirrettyä kontaktia tililtä toiselle.

   Puhelimessa saa olla usempi Outlook-tili. Joten kun luot uuden tilin, niin vanhat kontaktit säilyvät paikallisesti puhelimessa niin kauan aikaa, kunnes poistat tilin puhelimesta. Eli voit huoleti luoda yhden tai usemman uuden Outlook-tilin ja toisen tilin kontaktit säilyvät puhelimessasi.

   Sovellukset eivät pääse käsiksi kontaktitietokantaan, kuin käsittääkseni yksi kerrallaan käyttäjän toimesta. Sen takia minun mielestäni ei ole olemassa softaa, joka voisi ottaa kaikki kontaktisi, ja siirtää ne jonnekin muualle. Tämä olisi myös hieman epäilyttävää tietoturvan kannalta. Mutta, jos joku lukija tietää apuja, niin kertokaa ihmeessä.

   Jos pääsisit vanhaan tiliisi Outlookilla, niin´kontaktit voisi tietysti ottaa talteen. Mutta tämä tuskin on enää mahdollista, kuten sanoit.

 7. K.E. sanoo:

  Jep, kiitos vinkeistä. Homma itse asiassa ratkesi itse asiassa niin että olin synkannut kontaktini myös edelliselle puhelimelleni (Nokia C7), josta pystyy siirtämään kontaktit myös SIM-kortille. Ehkä vanhanaikainen mutta kätevä konsti 😉

 8. silmari sanoo:

  On niin vaikea uskoa että tällä kehitysvauhdilla wp KOSKAAN pystyisi haastamaan Androidin. Omistan LG:n WP7 luurin ja Samsung Galaxy Tabin. Android kehittyy valtavasti siinä ajassa kun MS saa WP:lle jonku hikisen copy/pasten tehtyä. Eikä toimi sovelluskauppakaan juuri missään, ja varmasti viimeisenä Suomessa. Miettikää nyt, herran vuonna 2011 ja et voi ostaa aplareita. Huh huuh mitä sontaa, mutta tällä mennään ku tuli ostettua hetken hurmiossa.

  Selain on kökkö, eikä vaihtoehtoja ole.
  Navigointia ei ole.
  Aplareita ei voi ostaa.
  Moniajoa ei oikeasti ole.
  Teemoja ei ole.
  Soittoääniä ei ole.
  Taustakuvia ei ole.
  Widgettejä ei ole.
  Älypuhelin? My ass. Olen niin pettynyt asiakas että ei mitään rajaa. Omistaisinpa edes symbianin.

  • kitevesku sanoo:

   Moikka! Olen omalta osaltani pahoillani, että WP7 oli kohdallasi pettymys.

   Kuten yllä olen kertonut, niin Windows Phonea ei ole vielä julkaistu Suomessa ennen syksyllä tulevia uusia Mango-puhelimia, jotka tulevat myös suomenkielisinä. Tämän takia käytössäsi ei ole vielä esim. Marketplace-palvelua.

   Syksyllä tulee myös maksuton Mango-päivitys nykyisen Optimus 7 -puhelimeen, jolloin saat päivitettyä siihen suurimman osan listaamistasi puutteista. Uskon, että tulet yllättymään positiivisesti päivittyneestä Windows Phonestasi.

   Ja Windows Phonen kehitys tietysti jatkuu tästä edelleen Mangon valmistumisen jälkeenkin uusien versioden muodossa.

 9. Timo sanoo:

  Itselläni pahin yllätys uudessa HTC:ssa oli modeemitoiminnallisuuden puute. Eli internetyhteys läppärille puhelimen avulla. Feature kun oli vanhassa 6.5 versiossa ja oletusarvo oli että näin oleellista toimintoa ei otettaisi pois uudesta versiosta.

  Toivottavasti tulee mangoon.

  Mutta operaattorit kiittäisivät kun joutuu hankkimaan mokkulayhteyden nykyisten 2 internetyhteyden lisäksi (koti ADSL ja kännykän datayhteys).

 10. jonzi sanoo:

  On ollut jonkin aikaa harkinnassa WP7 LG:n malli. Nyt lueskelin hieman näitä että mitä tuleman pitäisi puhelin tai järjestelmä sisällään! Olen ollut pitkään symbian käyttäjä ja haluaisin jotain uudenlaista kokeiluun ja tämä vaikuttaisi juuri siltä ja onhan nokiakin siirtymässä tähän niin miksei.

  Nyt hieman jäi tässä mietityttämään kontaktien kohdalla, kun nämä pitäisi siirtää ”tiliin”- niin tarkoittaako tämä sitä että nämä toimii ikään kuin pilvipalveluna etänä vai onko tiedot samalaisesti kiinteesti kiinni puhelimen tai SIM-kortin muistissa kuten Symbianissa?

  • kitevesku sanoo:

   Moi!

   Kontakti ovat fyysisesti puhelimen muistissa, joten niitä ei haeta aina, mutta ne on varmistettu pilvipalveluun tai esim. yrityksesi Exchangeen. Näin ne voi päivittää helposti esim. uuteen puhelimeen tai useampaan puhelimeen..

   SIM-kortilla voi olla kontakteja, mutta ne siirretään puhelimen muistiin, jotta niiden käyttö on nopeaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s