Windows Phone Marketplace laajenee kehittäjille kaikkialla maailmassa


WP7 Marketplace HubWindows Phone Marketplace on kasvanut lähes 10000 sovellukseen, ja ekosysteemiin on rekisteröitynyt kehittäjiksi jo yli 32000 kehittäjää ympäri maailmaa. Nokian kanssa julkistettu kumppanuus oli iso askel eteenpäin pyrkimyksissä kehittää sovelluskehittäjiä entistä enemmän kiinnostava ekosysteemi.

Katso Microsoftin Matt Bencken haastattelu siitä, mitä tämä sopimus tarkoittaa Microsoft- ja Symbian-kehittäjille.

Global Publisher Program

Global Publisher -ohjelma laajentaa Marketplacen kaikkien maailman kehittäjien ulottuville. Tämä tarkoittaa sitä, että alueelliset tai globaalit julkasijat voivat toimia julkaisijoina sellaisille kehittäjille, jotka toimivat Marketplacen ulkopuolisissa maissa.

Ensimmäisiä alueellisia julkaisuportaaleja on Yalla Apps, joka toimii Lähi-Idän ja Afrikan alueilla, ja joka hyödyntää maailman laajuista julkaisijaa nimeltä Prototype Interactive.

Tämä ei varsinaisesti koske suomalaisia kehittäjiä, mutta toisaalta joku suomalainen taho voi alkaa tarjoamaan alueellisia julkaisupalveluita esimerkiksi Baltian maihin ennen kuin Marketplace avautuu kehittäjille näissä maissa.

Trial-ominaisuus (kokeile ensin)

Windows Phone -alusta mahdollistaa erittäin helpon tavan lisätä sovellukseen koekäyttömahdollisuus. Microsoftin ajatuksena oli, että käyttäjät ostaisivat enemmän sovelluksia, jos niitä olisi helppo koekäyttää ennen varsinaista ostopäätöstä. Mikä oli tulos?

  • Käyttäjät pitävät tästä ominaisuudesta. Maksulliset sovellukset, jotka sisältävät tämän ominaisuuden, ladataan 70 kertaa useammin kuin ilman koekäyttömahdollisuutta olevat sovellukset.
  • Koekäyttö kasvattaa myyntiä. Noin 10% kokeilleista ostavat sovelluksen.
  • Noin 10 kertaa enemmän tuloja verrattuna sovelluksiin, joissa tätä ominaisuutta ei ole.
  • Koekäyttö muuttuu kaupaksi nopeasti. Noin puolet koekäyttäjistä, jotka ostavat sovelluksen, tekevät ostopäätöksen  kahden tunnin kuluessa kokeilun aloittamisesta.

Open Source -lisenssien tuki

Windows Phone Marketplacen ympärillä on ollut keskustelua siitä, että se ei tue avoimen lähdekoodin lisensointia. Tämä ei pidä täysin paikkaansa, sillä Marketplace Application Provider Agreement (APA) tukee tällä hetkellä BSD, MIT, Apache Software License 2.0 and Microsoft Public License -lisensointeja. Tämän lisäksi APA:n piiriin tulevat pian Eclipse Public License, the Mozilla Public License ja muut vastaavat lisensointimallit.

Microsoft jatkaa edelleen Marketplacen kehittämistä. Ja on mahdollista, että myös muita lisensointimalleja otetaan mukaan vastaamaan kehittäjien tarpeisiin.

Katso myös Windows Phone Developer Blog ja Brandon Watsonin blogi

Katso aiempi postaus: Kehittäjät saivat 95 sovellustikettiä lisää ilmaisohjelmille

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s