Metron tarina ja tulevaisuus Windows Phonessa


Metro UIMicrosoftin suunnittelijat loivat pari vuotta sitten uuden älypuhelimiin tarkoitetun käyttäjäkokemuksen ja design metaforan, jota alettiin kutsumaan nimellä Metro. Suunnittelutiimiä vetää Nikeltä Microsoftille siirtynyt Albert Shum (@alpeduez). Windows Phone Developer Blog julkaisi mielenkiintoisen postauksen Metron historiaan ja tulevaisuuteen liittyen.

http://windowsteamblog.com/windows_phone/b/wpdev/archive/2011/02/16/from-transportation-to-pixels.aspx

Metron itsetarkoitus ei ole olla erilainen vaikkakin Metroa hyödyntävä Windows Phone 7 onkin hyvin erilainen käyttökokemus. Metro on pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitettu suunnittelun perusta. Se on Microsoftin yksi askel seuraavan sukupolven käyttöliittymäsuunnitteluun, jossa keskitytään metaforan sijaan sisältöön, työkalujen sijaan informaatioon ja liikkeeseen staattisten sivujen sijaan.

Metro on kieli, jonka avulla ihmisen ympärillä oleva informaatio saadaan laajennetusti käyttöön karsimalla siitä turhat häiriötekijät.

Metro on kaikkien Windows Phone 7 -sovelluskehittäjien käytössä. Työkalut tukevat sitä ja saatavilla on mm. valmiita suunnittelupohjia nopeuttamaan suunnittelua ja prototyypitystä.

EDIT: Lataa Metro Design guide v 2.0 (PDF)

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s