Windows Phone 7 saa merkittäviä päivityksiä loppuvuodesta


WP7 updatesTänään Mobile World Congressin keynotessa Steve Ballmer julkaisi monen varmasti odottamia uusi ominaisuuksia Windows Phone 7 -alustaan liittyen. Nämä ovat siis neljän viikon päästä tulevan “copypaste”-päivityksen lisäksi tulevia päivityksiä, joiden tarkempi aikataulu on vielä auki. Lisätietoja tullaan saamaan mm. huhtikuussa MIX11-tapahtumassa.

Vuoden 2011 toisella vuosipuoliskolla tulevia päivityksiä ovat mm. seuraavat:

  • Twitterin integroiminen osaksi People Hubia, kuten Facebook on nykyään.
  • Office-dokumenttien jakaminen SkyDriven kautta saumattomasti puhelimen, selaimen ja PC:n välillä, kuten OneNote toimii jo nykyään.
  • Täysin uusi Internet Explorer 9 Mobile -selain, joka tukee PC-versionsa tavoin HTML5:sta, ja se on rautakiihdyttetty. Katso lisää IE Blogista.
  • Moniajoon liittyvät laajennetut ominaisuudet kolmannen osapuolen kehittäjille ja mm. paluunäppäimen uusi toiminta, joka näyttää käynnissä olevat sovellukset.

Teknisiä yksityiskohtia ei vielä paljastettu ja kehittäjät joutuvat odottamaan MIX11-tapahtumaan, jossa tullaan viime vuoden tapaan valottamaan näiden uudistusten taustoja kehittäjille. Nämä päivitykset osoittavat sen, että alusta kehittyy nopeasti. Ja ennen kaikkea sitä, että kehittäjien palautetta kuunnellaan ja huomioidaan.

Moniajo herättää varmasti kysymyksiä, koska Windows Phone 7 -alusta itsessään on jo nyt täysin moniajava ja mm. musiikkia voi kuunnella samalla kun surffailee yms. Nyt tätä ominaisuutta tarjotaan myös kolmansille osapuolille, jolloin he voivat kehittää esimerkiksi omia musiikkiohjelmistojaan ja integroida ne Music Hubiin.

Joe Belfiorin moniajoesimerkki MWC keynotesta.

 

Windows Phone Marketplacessa on jo yli 8000 sovellusta, ja rekisteröityneitä kehittäjiä on yli 28000 kappaletta. Tämä osoittaa sen, että Windows Phone 7 on aidosti kiinnostava alusta kehittää ja sen kriittinen massa on jo saavutettu. Toivottavasti joukosta löytyisi mahdollisimman paljon myös suomalaisia sovelluksia, sillä osaamista tästä maasta kyllä löytyy.

Katso lisää lehdistötiedotteesta ja johtaja Andy Leesin Blogikirjoitus.

MIX11-kehittäjätapahtuman sivut 12.-14.4.2011 Las Vegas

EDIT: Linkki Steve Ballerin keynote-videoon

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software, Windows Phone Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s