Uusi Internet Explorer 9 beta ladattavissa


Internet Explorer on jo yli kymmenen vuotta vanha selain. Itse muistan kun IE3:sta ladattiin keskiyöllä ja Microsoft lähetti t-paidat rekisteröityneille Suomeenkin. Paljon on vettä virrannut Vantaassa tämän jälkeen, ja ysiversio onkin Microsoftin mukaan merkittävin selainpäivitys pitkään aikaan.

Selainsotahan on ollut käynnissä jo pitkään, ja Microsoftia on moitittu mm. standardien noudattamatta jättämisestä. Itsekin standardointia tehneenä joutuu toteamaan, että hyvä standardi ei varsinaisesti ota kantaa implementaatioon, ja tästä johtuu monet epäsopimattomuusasiat lopullisissa sovelluksissa. Hyvät referenssisovellukset auttavat tässä asiassa.

Internet Explorer 9 tarjoaa tuen HTML5:lle, joka on nykyään kaikkien huulilla. Sen lisäksi selaimen nopeutta on parannettu merkittävästi hardware-kiihdytyksellä, ja samalla sen ulkoasu on “keventynyt”. Ulkoasu on aina makuasia, mutta kyllähän selain näyttää ehkä “modernimmalta”. Ainakin se noudattaa enemmän Windows 7:n designia tarjoten mm. pinned sites, enchanced tabs ja integroidun haun.

Kokeile itse ja lataa IE9 beta osoitteesta http://www.microsoft.com/ie9

Huom! Jos haluat jostakin syystä poistaa IE9 betan ja palata IE8:iin, niin IE9 löytyy samasta paikasta kuin Windows-päivitykset, josta se on poistettavissa eikä suinkaan ohjelmista, kuten tavalliset sovellukset.

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s