Windows Phone 7 -kehitys kiihtyy ympäri maailmaa – oletko valmis?


Ensimmäiset Windows Phone 7 -kehittäjäpuhelimet ovat päätyneet kehittäjien käsiin, ja tuloksena on nähty jo monen mielenkiintoisen WP7-sovelluksen betaversio. WP7:n tuore ja erilainen käyttöliittymärakenne panoramoineen ovat saanet kehittäjät luomaan innovatiivisia käyttäjäkokemuksia perinteisistäkin sovelluksista. Lisää tietoa käyttöliittymäsuunnittelusta löydät Windows Phone 7 Series UI Design and Interaction Guide 2.0 -oppaasta. Kehittäjille on tarjolla myös valmiita PhotoShop-tyylipohjia Design Templates for Windows Phone 7.

Vaikkei sinulla olisikaan vielä lainassa kehittäjäpuhelinta, niin ei tarvitse huolestua! Kaikki WP7-kehitystyökalut löytyvät verkosta ilmaiseksi, ja niiden mukana tulee myös hyvin toimiva puhelinemulaattori. Näiden työkalujen avulla voit aloittaa sovelluksesi kehittämisen heti, jotta se ehtisi Marketplaceen myyntiin ja jakeluun ennen puhelimen tuloa kuluttajien saataville parin kuukauden kuluttua ennen joulua.

Päivitetyt työkalut löytyvät tutusta osoitteesta: http://developer.windowsphone.com/windows-phone-7/

Lopulliset versiot julkaistaan syyskuun 16. päivänä. Sinun tulee ladata nämä työkalut ja kääntää sovelluksesi uudestaan niillä, ennen kuin voit julkaista sen Marketplacessa.

Marketplace on jo auki ja rekisteröidy kehittäjänä heti siihen, koska kehittäjätunnuksen saaminen vie joitakin viikkoja. Jos olet jo WM6.5-kehittäjä, niin sinun ei tarvitse rekisteröityä uudelleen WP7-kehittäjäksi. Lokakuun alussa Marketplace avautuu myös Windows Phone 7 -sovellusten vastaanottamista varten. Tällöin voit lähettää sovelluksesi tai pelisi sertifioitavaksi, jotta se ehtii tulla hyväksytyksi Marketplaceen, ja se on ladattavissa heti, kun puhelimet ovat saatavilla.

Lue lisää ja rekisteröidy Marketplaceen osoitteessa http://developer.windowsphone.com/

Tuskin maltan odottaa syksyä ja ensimmäisiä virallisia Windows Phone 7 -puhelimia, jotka tulevat myös Suomeen. Ensimmäiset käyttökokemukseni ovat olleet erittäin hyviä, ja puhelin on todella nopea ja mukava käyttää. Kehittäjät saavat vielä sellaisen extra bonuksen, että he voivat purkaa puhelimen lukituksen ja asentaa sovelluksensa betaversion suoraan USB-kaapelilla puhelimeen testausta varten.

Voit olla yhteydessä Jukka Wallasvaaraan (tai allekirjoittaneeseen) Microsoftilla, jos tarvitset lisätietoa WP7-kehityksestä. Toivottavasti suomalaiset innovaatiot jyräävät myös WP7-alustalla!

 

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Developers, Software, Windows Phone. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s