MIX10 ja WP7 kehityksen uudet suunnat: XNA ja Silverlight mobile


Windows Phone 7 Series on herättänyt julkistuksensa jälkeen valtavaa mielenkiintoa, koska se on ERILAINEN. Näin todellakin on. Saamani palaute demojen jälkeen on lähennellyt melkoista hämmästystä siitä, miten Microsoft pystyi kehittämään kaikilta piilossa jotain näin innovatiivista ja tuoretta. Käyttöliittymää on kehuttu monipuoliseksi, mutta silti yksinkertaisen kauniiksi.

Muutokset eivät rajoitu pelkästään ulkokuoreen vaan myös alusta on laitettu täysin uusiksi. Tämä tarkoittaa uusia aikoja myös kehittäjille. Microsoft kuunteli mitä kehittäjät ympäri maailmaa toivoivat uudelta mobiilialustalta:

  • Mahdollisuuden kehittää kiinnostavia sovelluksia ja pelejä, joista käyttäjät todella pitäisivät
  • Saada enemmän aikaiseksi paremmilla ja tuottavammilla työkaluilla ja alustalla
  • Laajemmat mahdollisuudet: ei sovelluksia pelkästään puhelimelle vaan myös PC:llä ja TV/pelikonsolilla ajettavaksi

Microsoft muutti strategiaansa vastatakseen näihin kehittäjien pyyntöihin ja erityisesti kehittäjät on huomioitu seuraavilla alueilla:

  • Keskitytään erinomaisen käyttäjäkokemuksen mahdollistamiseen ja otetaan enemmän vastuuta yhtenäisen käyttäjäkokemuksen takaamisesta.
  • Investoidaan merkittäviä summia kehittäjäalustan ja kehittäjäkokemuksen parantamiseen.
  • Luodaan standardoitu ja yhtenäinen laitteistoalusta, joka yksinkertaistaa ekosysteemiä ja luo suuren kaupallisen mahdollisuuden kehittäjille.

Ensi viikolla Las Vegasissa järjestettävässä MIX10-tapahtumassa on useita Windows Phone 7 Series -esityksiä, joissa valotetaan yksityiskohtia alustasta ja sille kehittämisestä. Jo nyt voidaan todeta, että mobiilikehittäjät ovat saaneet kaksi merkittävää uutta teknologiaa käyttöönsä, jotka mahdollistavat aivan uusia asioita entistä helpommin.

Silverlight

Silverlightin vuonna 2007 tapahtuneen julkistamisen jälkeen sen käyttö on levinnyt laajalle varsinkin markkinointi- ja videokäytössä. Ensimmäistä kertaa ohjelmoijat ja käyttöliittymäsunnittelijat pystyvät työskentelemään tuottavasti yhdessä käyttäen XAML sisällönkuvauskieltä. Silverlight tulee nyt myös mobiiliin ja se on toinen WP7-kehityksen kulmakivistä, ja se tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää olemassa olevaa osaamista myös mobiilissa.

XNA

Mobiilipelaaminen on tuplaanut viime vuosien aikana. Luonnollisesti WP7 on myös loistava ja tehokas pelialusta ja tämän takia Microsoft haluaa tarjota myös hyvät työkalut ja kehitysympäristön 2D- ja 3D-pelien kehittämistä varten. XNA-alustan avulla kehittäjät voivat nyt rakentaa näyttäviä pelejä Zune HD:n ja Xboxin lisäksi myös Windows Phone 7 Seriesille.

Nämä uudet teknologiat realisoivat Microsoftin “kolme ruutua ja pilvi”-strategian ja luovat uusia ja uniikkeja mahdollisuuksia kehittäjille ympäri maailman.

Seuraa MIX10-lähetyksiä paikan päällä tai verkon kautta. Tutustu laajaan Windows Phone -esityksien ohjelmaan.

Tutustu Charlie Kindelen blogipostaukseen aiheesta.

Katso lisätietoja teknologioista: XNA http://creators.xna.com, Silverlight http://silverlight.net/

 

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: MIX10 ja WP7 kehityksen uudet suunnat: XNA ja Silverlight mobile

  1. Timo sanoo:

    Olen käyttänyt Windows Mobile laitetta yritysympäristössä jo parisen vuotta, 6.1:n hyvin alkuvaiheista alkaen. Kyselin tuossa toissa viikolla yhteyshenkilöltäni, että milloinkas sitä saisi Windows phone 7 os laitetetta testiin. Yllätyksekseni vastaus oli "tuskin koskaan", koska laite ei tue salausta (ainakaan parissa ensimmäisessä versiossa) eikä se tule toimimaan yhteen microsoftin MDM ympäristön kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s