Jotain uutta ja erilaista – Windows Phone 7 Series


Microsoft julkaisi tänään Steve Ballmerin johdolla uuden mobiilikäyttöjärjestelmänsä, joka tulee tämän vuoden aikana uusiin Windows Phone 7 Series -puhelimiin. Uuden käyttöjärjestelmän nimi on Windows Phone OS 7.0. Käyttökokemus on jotain aivan uutta ja erilaista, jossa vanha yleisesti käytössä oleva ikonirakenne on heitetty romukoppaan ja tilalle ovat tulleet hubit ja tilet. Näin sisältöä ja tietoa on koottu yhteen helposti käytettäviksi kokonaisuuksiksi tai “keskuksiksi”, eikä käyttäjän tarvite mennä käynnistämään erillisiä sovelluksia.

Ikonit on korvattu ruuduilla (tile), jotka ovat interaktiivisia ja voivat sisältää muuttuvaa tietoa. Käyttäjä näkee oleellisen tiedon usein käynnistämättä edes ohjelmaa. Ruutujen paikka ja järjestys on muutettavissa ja kehittäjät voivat tehdä niitä lisää. Puhelin muotoutuu käytössä henkilökohtaiseksi nopeuttaen sen käyttöä ja yksinkertaistamalla päivittäisiä rutiineja.

Windows Phone 7 Series -puhelimet on suunniteltu aktiivisille ihmisille, jotka käyttävät älypuhelinta päivän aikana monenlaisiin kommunikaatiotarpeisiin ja ne pystyvät auttamaan erilaisissa tehtävissä. 7 Series ei ole suunniteltu erikseen kuluttajille tai yrityskäyttöön, koska tänä päivänä tämä kohderyhmä käyttää samaa puhelinta molempiin käyttötarkoituksiin. Puhelimen avulla voi hallita helposti erilaisia kontakteja, viestintää, sosiaalisia verkostoja, musiikkia, videoita, pelejä, sovelluksia ja vaikkapa Office- dokumentteja.

Aivan uutta on Zune ja Xbox Live -palveluiden ja sisältöjen tuominen mobiiliin. Puhelin nousee tasavertaiseksi PC:n ja TV:n rinnalle tarjoten uusia rikkaita käyttökokemuksia, jotka ovat mahdollisia vain älypuhelinta käytettäessä. Näin käyttäjä saa enemmän irti esimerkiksi Xboxin monen pelaajan peleistä. Samalla tämä on mahdollisuus ohjelmistokehittäjille.

Windows Phone 7 Series on erilainen ja raikas. Se vie mobiilimaailmaa taas askeleen edemmäs tarjoten käyttäjälähtöisemmän designin, joka palvelee paremmin ihmisten muuttuneita käyttötarpeita. Microsoft tulee kertomaan enemmän yksityiskohtia uudesta alustasta ja tulevista puhelimista seuraavien viikkojen aikana.

Katso hieman esimakua Windows Phone 7 Seriesin ominaisuuksista osoitteessa:

www.windowsphone7series.com

Katso myös Steve Ballmerin  esitys julkistustilaisuudessa Mobile World Congressissa Barcelonassa.

 

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Hardware. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s