Bing-kartat mobiilipalvelu ja web päivittyi


Microsoft kehittää kovaa vauhtia Bing-hakupalveluaan vastaamaan paremminkäyttäjien kasvaneisiin vaatimuksiin internet-haun suhteen. Haku ei ole pelkästään sivujen etsimistä vaan enemmän ja enemmän paikkaan liittyviä päätöksiä. Bing ei pyri olemaan hakukone vaan päättelykone, joka antaa vastauksia eikä vain hakusanoja sisältävää web-sisältöä.

Bingin yksi osa on kartat ja nyt julkaistu Maps beta tuo karttoihin Streetview katunäkymät ja Photosynth kuvasynteesit. Katunäkymissä on pyritty luomaan mahdollisimman intuitiivinen kokemus kadullla kävelemisestä tai autolla ajamisesta ja navigointi onkin helppoa. Kokeilin pari viikkoa sitten Bellevuessa kulkemaani reittiä ja sen pystyi kulkemaan helposti hiirellä napsutellen. Streetview-näkymiä on tällä hetkellä USA:sta, mutta lisää on tulossa.

Katso Bing Maps beta osoitteessa http://www.bing.com/maps/explore/ 

Photosynth on Microsoftin ilmainen palvelu, jossa suuresta joukosta tavallisia kuvia voi luodaan kolmiulotteinen automaattinen malli, jossa voi navigoida. Photosynth-palvelu on ollut olemassa jo pari vuotta ja nyt synthyt voidaan laittaa kartalle ja näin laajentaa Bingin tarjoamaa sisältöä. Suomestakin löytyy jo melkoinen läjä synthyjä esim. kansallisteatteri. Synthyt ovat näppäriä myös markkinointitarkoituksessa ja olisikin järkevää luoda nähtävyyksistä hyvä tasoisia synthyjä harrastelijoiden toimesta.

Myös Bingin maksuton mobiilisovellus päivittyi Windows-puhelimille. TellMe-äänihaku auttaa löytämään paikallisia palveluita ja asettamaan ne kartalle. Puhelimella voi navigoida perille asti. Sisältöä on saatavilla USA:sta, UK:sta ja Ranskasta, mutta kartat ja reitit toimivat kaikkialla – myös Suomessa. Myös web-haut ovat helposti saatavilla. Bing tukee sekä GPS- että verkkopaikantamista. Ehdottomasti suositeltava softa!

Bing mobilen voi ladata Windows-puhelimella osoitteesta m.bing.com/download ja PC:llä palvelusta saa lisätietoa osoitteessa www.bing.com/mobile

 

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s