Zune HD ja todella cool mobiilikäyttöliittymä


Microsoft on parin viime vuoden aikana saanut pyyhkeitä Windows Mobile -käyttöliittymästä ja eikä täysin aiheetta. Käyttökokemus on ammentanut PDA-historiasta ja kosketusnäytöllisten puhelimien käyttö on vaatinut erillisen kynän l. styluksen. Tuoreimmat Windows Mobile 6.1 -pohjaiset puhelimet ovat ottaneet suuren harppauksen eteenpäin laitevalmistajien toimesta. Niin Samsung, HTC, Toshiba, Acer kuin Sony Ericssonkin ovat tehneet oman käyttöliittymän vakio Windows Mobilen päälle. Näin puhelimien käytettävyys on kasvanut huimasti vuoden takaisesta.

Muutaman viikon kuluttua markkinoille tulevat uutta Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmää hyödyntävät Windows phone -puhelimet, joissa sormikäyttöön on panostettu entisestään muiden parannusten ohella. Näistä merkittävin lienee selaimen päivittyminen Internet Explorer 6 Mobileksi, jolla internet-sivujen selaaminen on jo hyvin miellyttävää puhelimien tarkalta 800×480 näytöltä. Käyttökokemus harppaa taas eteenpäin aimoaskelen.

Mutta kehitys ei tietenkään pysähdy tähän. Microsoft panostaa miljardin dollarin luokkaa Windows Mobilen kehitykseen ja tulossa uusia versioita ja päivityksiä vanhoihin. Näistä ei ole tarjolla vielä kuin joitain huhuja ja arvioita. Mutta jotain on sentää jo julkistettukin.

Microsoft Zune HD on mp3-soitin, jossa on HD videotoisto, HD radio, pelejä, WLAN ja Internet Explorer Mobile. Näyttö on kirkas 3,3 tuuman OLED-näyttö (480×272 pikseliä). Se perustuu uuteen Tegra-piirisarjaan, joka mahdollistaa mm. HD-tasoisen videokuvan purkamisen ja sen akunkulutus on pieni. Akkua säästyy kun piirisarjan eri osat ovat levossa kun niitä ei tarvita.

Omasta mielestäni kaikkein mielenkiintoisin asia on Zune HD:n käyttöliittymä, joka antaa esimakua siitä mitä Microsoftilta on tulossa mobiilikäyttliittymien rintamalla. Vaikka Zune HD:n käyttöliittymä sellaisenaan tuskin tulee puhelimeen vaan se kehittyy edelleen, niin siitä näkee hyvin millaisia käyttökokemuksia meille on luvassa. Aloitusnäytön ideologia on itse asiassa lähellä WM6.5:sta, mutta visuaaliset efektit ovat uuden piirisarjan myötä entistä näyttävämmät ja selkeä näyttö päivittyy käsittämättömän jouheasti.

Zune HD tukee mm. paljon puhuttua multi touch -ominaisuutta. Käyttö on intuitiivista eri sovelluksissa ja ne on liitetty yhteen saumattomaksi kokemukseksi. Myös Zune Marketplace on kehittynyt ja näyttäisi siltä, että jopa paljon ylistetty iPod ja iTunes on nyt saanut kovan kilpailijan. Lisäksi puhutaan, että Zune HD:lle on tulossa ladattavia ohjelmia. Vaikkei mitään tarkempaa tulevaisuudesta ei vielä voikaan sanoa, niin Zune HD antaa esimakua siitä mitä voimme odottaa mm. “Windows Mobile Seiskassa”. Ja pakkohan tuollainen Zune HD on Jenkeistä jouluksi itselleen hankkia.

Verkko on täynnä videoita Zune HD:sta. Klikkaa ja katso tästä Zune HD esittelyvideoita Bingistä. Esimerkiksi tämä Zune HD Demo PCmag:lta.

Katso myös Zune HD -palvelu ja -tuotesivut.

EDIT: Katso suomalainen Zune HD videoarvostelu

 

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Hardware. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Zune HD ja todella cool mobiilikäyttöliittymä

  1. Ville sanoo:

    milloinkahan tuo ZuneHD saadaan tänne rapakon paremmalle puolelle 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s