Microsoft OneApp – kehitä ja jakele mobiilisovelluksia peruspuhelimiin


Microsoft julkaisi Etelä-Afrikassa yhdessä BLT operaattorin kanssa Microsoft OneApp-sovellukseen pohjautuvan Mibli-palvelun, jossa käyttäjä voi ladata Javalla varustettuun “peruspuhelimeen” ilmaiseksi OneApp-sovelluksen, jonka kautta pääsee lataamaan ja käyttämään erilaisia sovelluksia kuten Facebookia, Live Messengeriä tai Twitteriä. Etelä-Afrikassa käytössä on myös mobiililompakko. Palvelun käyttö vaatii datayhteyden, mutta muuten se on maksuton. Liiketoimintamalli perustuu pitkälle mainoksiin ja maksullisiin palveluihin. Palvelu on suunnattu kehittyville markkinoille.

OneApp on siis eräänlainen sovelluskehitys- ja jakelualusta, joka pohjatuu J2ME:hen. Sovelluksen koko on noin 150 kilotavua ja sille ohjelmoidaan JavaScriptin ja XML:n kaltaisella kielellä. Varsinainen SDK julkaistaan vuoden lopulla. Nyt OneApp on tuettu noin 50 puhelimessa, mutta tarkoitus on laajentaa tukea 200 puhelimeen hyvin nopeasti.

OneApp on ns. pilvipalvelu, jossa käyttäjän omistamat sovellukset sijaitsevat pilvessä olevalla tilillä ja ne eivät ole viemässä rajoitettua muistitilaa puhelimessa. Sovellus toimii palvelun kautta, jonka avulla pyritään mm. pakkaamalla minimoimaan dataliikennettä ja kuluja. Käyttäjä rekisteröityy palveluun Live ID -tunnuksellaan. OneApp-palvelu pitää sisällään myös mm. mobiilimarkkinointimekanismit. OneApp-sovelluksen hallinnoi ja tarjoaa operaattori tai vastaava kumppani.

OneApp ei kilpaile Windows Marketplace for Mobilen kanssa, joka on Microsoftin oma sovelluskauppa Windows Mobile -pohjaisiin älypuhelimiin. OneApp on hyvä osoitus siitä, että Microsoft panostaa mobiiliin entistä enemmän usealla alueella ja pyrkimyksenä on tarjota uusia mahdollisuuksia kumppaneille erilaisilla markkinoilla. Sovelluskehittäjät ja ISV:t voivat tarjota sovelluksiaan molemmilla alustoilla.

Katso OneApp video

Lisätietoa Microsoft OneApp-sivustolta. Lisätietoa Marketplacesta.

 

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s