Opera Mobile 9.7 beta ladattavissa Windows-puhelimiin


Norjalainen Opera on julkaisut esiversion suositusta Opera Mobile-selaimesta Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle. Operahan löytyy käytännössä kaikista kosketusnäytöllä varustetuista Windows-puhelimista. Syykin tähän on selvä: vanha Internet Explorer Mobile oli ajastaan jälkeen jäänyt selain ja valmistajat yksi toisensa jälkeen päättivät ottaa Opera Mobile 9.5:n IE:n tilalle. Nyt tilanne on muuttumassa kun uusi ja nopea Internet Explorer 6 Mobile on tullut markkinoille ja se tulee löytymään “täysversiona” WM6.5-puhelimista tukien Flash Lite 3.x ja widget-teknlogioita.

Tähän saumaan tulee myös tuoreistettu Opera Mobile 9.7, jonka pitää haastaa IE6. Uuden version sanotaan olevan aikaisempaa nopeampi ja syytä onkin, koska muut mobiiliselaimet ovat menneet vuoden aikana Operan edelle. Nopeutta yritetään saada koodin optimoinnin lisäksi uudella Opera Turbo -toiminnolla, jolla sivuja ladataan Operan servereiden kautta puhelimeen. Näin välitettävän datan määrää saadaan pudotettua jopa 80%. Renderöintiin tämä ei hirveästi vaikuta. Mutta onneksi renderöintikonekin on päivitetty ja nyt konepellin alla hurisee Presto 2.2.

On mielenkiintoista nähdä tulevaisuudessa valmis Opera Mobile 9.7 ja Internet Explorer 6 Mobile rinta rinnan Windows Mobile 6.5 –luurissa.

Katso video Opera Turbosta.

Lataa Opera Mobile 9.7b1 beta Operan sivuilta.

 

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s