Windows Mobile 6.5 emulaattori ja DTK julkaistiin – Widget-kehitys voi alkaa


Microsoft julkaisi viime viikolla Windows Mobile Developer Tool Kitin (DTK). Tämä paketti pitää sisällään emulaattorin, gesture API:n ja useita hyödyllisiä esimerkkejä, jotka helpottavat Windows Mobile 6.5 -sovellusten kehittämistä. DTK vaatii toimiakseen Windows Mobile 6 SDK:n ja Microsoft Visual Studion. Emulaattorin avulla kehittäjät pääsevät testaamaan sovellustensa toimivuutta tulevassa Windows Mobile 6.5:ssa.

Emulaattori pitää myös sisällä kaiken tarvittavan widget-kehitykseen. WM6.5 tulee tukemaan wdigettejä, jotka voivat sisältää HTML-sivuja, JavaScriptiä ja Flash Lite tai tulevaisuudessa myös Silverlight-koodia. Eli sovelluksia, joita ajetaan Internet Explorer 6 Mobile -ympäristössä ja jotka voivat hyödyntää tiettyjä API:ja. Widgetit näyttävät loppukäyttäjän näkökulmasta sovelluksilta, mutta usein ne ovat käyttöliittymiä internet-palveluun. Widgetin avulla internet-palvelusta voidaan tehdä mobiiliversio nopeasti ilman varsinaista sovelluskehitysosaamista. No, ihan ilman mitään osaamista mobiilisovelluksia ei vieläkään voida tuottaa, mutta mielestäni widgetit laskevat kynnystä ja auttavat varsinkin palvelun asteittaisessa kehittämisessä.

Widgettejä tullaan jakelemaan kuluttajille Windows Marketplace for Mobilen kautta. Yrityskäyttäjille (ja osaaville kuluttajille) on tarjolla mahdollisuus asentaa widgettejä myös Marketplacen ulkopuolelta. Itse näen, että widgettien avulla mm. brändit ja erilaiset palveluntarjoajat voivat tehdä markkinointisovelluksia, joita voi jakaa ilmaiseksi Marketplacessa 29:ään maahan.

Mikäli sinulla on sovelluksia tai Widgettejä, joita haluat jakaa Marketplacen kautta, niin voit olla aina yhteydessä minuun.

Katso lisätietoja Windows Mobile -kehittäjäsivustoilta http://developer.windowsmobile.com.

Katso blogipostaus Getting started with widgets on Windows Mobile 6.5

Katso blogipostaus SDK, DTK, DRK: WTF?!

 

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s