Mobiilihaku on nyt Bing


Microsoft julkaisi uuden Bing hakukoneensa. Hakua on kehitetty enemmän vastaamaan käyttäjien tarpeisiin ja vähentämään klikkailua useiden hakuvastausten välillä. Omat ensikokemukset mm. lentojen löytämisen suhteen ovat olleet positiivisia. Hakukoneesta itsestään on tullut enemmän työkalu kuin vain tuhansia hakuvastauksia suoltava webbisivu.

Mobiilihaku on haastavaa, koska käyttäjällä ei ole käytössä isoa näyttöä ja nopeita yhteyksiä, joilla hakuvastauksien selailu kävisi joutuisasti. Ja yleensä hakijalla on kiire saada vastaus pian, koska hän ei ole koneen ääressä vaan liikkeellä. Tässä onkin haastetta hakukoneiden kehittäjille.

Myös Bing tarjoaa itsestään mobiiliversion puhelimen käyttäjille. Kun puhelimen selaimeen kirjoittaa osoitteeksi http://m.bing,com niin pääsee kevyelle mobiilisivulle. Sieltä löytyy mobiilioptimoidun internet-haun lisäksi mm. kartat. Kirjoittamalla suomalaisen osoitteen muodossa “katu 1, kaupunki, finland” saa joko tiekartan tai satelliittikuvasta tehdyn hybridin. Palvelu löytää myös reitin ja kertoo sään. Voit myös rakentaa oman mobiilisivusi, jonka sisältöä voit muokata. Kaikki ominaisuudet eivät ole käytössä Suomessa, mutta voit toki käyttää palvelun ameriikkalaista versiota.

Vanha tuttu maksuton Live Search Mobile -karttasovellus muuttuu myös Bing-brändin alle. Bing Mobile on saatavilla Windows Mobileen, RIM:iin ja Brewiin. Se on ladattavissa muutaman päivän sisään osoitteesta http://m.bing.com/download Sovellus tulee luonnollisesti kehittymään lähikuukausien aikana lähestyttäessä Windows Mobile 6.5 julkaisua.

Eli mobiilikäyttäjällä on parikin eri vaihtoehtoa etsiä erilaista hyödyllistä tietoa liikkeellä ollessaan.

Katso lisätietoja Bing Mobilesta.

 

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s