Microsoft julkisti Zune HD:n – seuraavan sukupolven langatoman mediasoittimen


Itse olen Zunen päivittäinen käyttäjä. 120 gigan soittimeen menee koko levykokoelma ja 15 dollarilla kuussa saa vuokrattua laitteeseen niin paljon musaa kuin vain mahtuu. Tietysti tarjonta on hieman ameriikkalaista, mutta silti erittäin näppärää. Parasta laitteessa on se, että musakauppa toimii ilman PC:tä suoraan Zunesta sen WLAN-yhteyttä käyttäen.

Nyt julkaistu Zune HD on paremmalla näytöllä ja uudella softalla varustettu versio. Näytön tarkkuus on 480×272 pikseliä ja koko ihan ok 3.3 tuumaa. Tämä on tietysti pientä, jos verrataan esimerkiksi HTC Touch HD -puhelimen 3.8 tuuman näyttöön. Mutta parasta koko jutussa on se, että kyseessä on OLED-näyttö ja siinä on se paljon puhuttu MULTI TOUCH.

Uusittu softa tuo mukanaan toiston 720p HD-kuvalle, jonka saa ulos myös video out -liitännästä, joka sijaitsee erillisessä AV-telakointiasemassa. HD-lyhenne löytyy myös radiosta ja Zune tukeekin jenkkien digitaalisia “HD radiolähetyksiä”.

Zunessa on nyt myös (vihdoin) selain. Selaimesta ei ole vielä annettu tarkempia tietoja, mutta luultavasti kyseessä on hyvin samankaltainen selain kuin uusissa Windows-puhelimissakin, joissa pyörii Internet Explorer Mobile 6.

Zune, kuten iPod:kin, muuttuu toimivaksi jutuksi vasta palvelun myötä. Zunen Marketplace on mielestäni ihan iTunesin veroinen ja ollut mukava käyttää. Zunella voi WLAN:in yli jakaa kaverille biisejä ja niitä voi soittaa kolme kertaa kolmen päivän aikana. Nyt Zune liitetään osaksi Xboxin LIVE Video Marketplacea. Zune-brändi tulee siis näkymään miljoonille Xboxin käyttöliittymässä. Tämä on nähtävillä ensi viikon E3-messuilla.

Zune ei ole myynnissä Suomessa, joten sellaisen joutuu hankkimaan ulkomaan matkoilta. Zunea ei saa edes tilattua Suomeen, koska ne ainakin omien kokemuksieni mukaan pysäytetään tylysti rajalla. Mutta must hankinta.

Laitteen myyntiintulosta ja hinnasta ei ole muuta tietoa kuin, että syksyllä sitä saa USA:ssa.

Katso lisää Microsoftin Zune HD -sivuilta ja lehdistötiedote.

EDIT: Katso Zune HD on hands video

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Hardware. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Microsoft julkisti Zune HD:n – seuraavan sukupolven langatoman mediasoittimen

  1. Joona sanoo:

    moro–itse ostin myös 120 gigasen zune tossa huhtikuussa, mutta en oo pystyny luomaan itselleni tiliä, niin että pystyisin ostamaan ja vuokraamaan musiikkia zunen marketplacesta. Huomaan että sä olet sen pystynyt tekemään ja haluaisinkin kysyä että miten??

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s