Samsung C6625 “mesepuhelin” tulossa kauppoihin


Sain käsiini muutama viikko sitten Samsungin uuden musta/hopean värisen C6625 (Valencia) Windows-puhelimen, josta tässä muutama käyttökommentti. Käyttämäni puhelin ei ole Suomessa juuri myyntiin tuleva suomenkielinen versio vaan se on ns. WE English -versio. ainoa ero on näppäimistön åäö:n puuttuminen. 

Ensimmäinen fiilis puhelimesta oli se, että se on hyvin kevyt ja näyttö on iso ja selkeä. Laite painaa 107 grammaa ja näytön koko on 2,6 tuumaa (320×240 pikseliä). Kun käteen ottaa Nokian "samanlaisen luurin" eli E63:n, niin Valencia on isosta näytöstä johtuen hieman leveämpi (63 mm vs. 59 mm), mutta painoa on 19 grammaa vähemmän. Pyöreät reunat saavat puhelimen sujahtamaan hyvin taskuun.

Toinen ero kotimaiseen on näppiksen "ilmavuus". Samsungin QWERTY-näppis on ilmava ja näppäimien välissä on hyvin tilaa isollekin sormelle. Ne, jotka muistavat i600:n, niin Valencian näppis on hieman pyöreämpi ja tuntuma "pehmeämpi". Näppis on toiminut todella hyvin. ÅÄÖ-löytyvät Suomi-versiossa omina näppäiminä. Kielen voi vaihtaa helposti valikosta. Myös neliohjain ja painikkeet ovat toimivia.

C6625 on Windows Mobile 6.1 Standard -luuri eli siinä ei ole kosketusnäyttöä kuten esim. Samsung i780:ssä. WM Standard on "puhelimaisempi" kuin Professional, joten Valencia on myös hyvä peruspuhelin. Mutta parhaimmillaan puhelin on ”meili ja mesekäytössä” – varsinkin kun siitä löytyy Live Messenger, Outlook ja Office Mobile (Excel, Word, PowerPoint, OneNote) valmiina ilman lisämaksua.

Samsung on muokannut ”tänään”-ruutua ja siinä näkyvät valitut kontaktit, media player, kuvat ja pikakuvakkeet suoraan näytöllä. Muuten sisältö on tuttua Windows Mobilea. Selaimena on Internet Explorer Mobile, muttei kuutosversio. Samsung on lisännyt mukaan mm. Midomi, Shozy ja Team Manager softat. Suomessa myyntiin tulevassa versiossa ei ole Route66:sta, mutta A-GPS kyllä löytyy. Käyttäjä voi ladata karttaohjelmaksi Microsoft Live Searchin ( lataa http://wls.live.com) tai Google Mapsin (lataa http://m.google.com/maps). Samaan tapaan puhelimelle löytyi Facebook ja YouTubekin (vaihda lataussivulta kieleksi Englanti).

Puhelin toimii suoraan 3G-nettimokkulana PC:hen kytkettäessä 3,6 megan nopeudella (HSDPA). Kamera on toimiva perus 2 megapikselin kamera. Muistia saa lisättyä MicroSD:llä. Bluetooth tukee stereota. yms. yms.

C6625 on mielestäni erittäin hyvä mesepuhelin, jolla sähköpostit yms. hoituu niin työ- kuin vapaa-aikana. Hinta on kilpailukykyinen haastajien kanssa (250 euroa?) ja käteensopivuus on hyvä. Kun vielä käytössä on rajaton data, niin sillä saa kaiken hyödyn internet-palveluista. Puhelimen voi liittää Microsoftin ilmaiseen My Phone –palveluun, jolloin siitä on backupit aina tallessa (myphone.microsoft.com). 

Kauppoihin Valencia tulee ensi viikolla. Tässä on hyvä lahja koulunsa päättävälle tai itselle kunnon älypuhelin. Vaimo halusi tällaisen luurin heti kun se tulee kauppoihin.

Katso Microsoftin C6625 Mesepuhelin -sivu.

Katso myös Samsungin tuotesivu.

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Hardware. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s