Muistiinpanojen teko ja haku äänellä – Microsoft Recite


Kuinka usein olet ollut tilanteessa, että joku päähän juolahtanut tai muuten esille tullut asia pitäisi saada talteen, mutta et voi kirjoittaa sitä ylös? No, tätä varten ovat olemassa erilaiset sanelimet, jotka aikojen saatossa ovat muuttuneet digitaalisiksi. Myös puhelimissa on ollut sovelluksia, joilla ääniviestien nauhoitus on onnistunut. Nykyään jopa Live Messenger Mobilella voi lähettää ääniviestejä.

Mutta miten haet kauppalapun, puhelinnumeron, ajo-ohjeen tai idean kymmenien ääniviestien joukosta? Tallennusaika auttaa, mutta usein joudut jälkikäteen antamaan tiedostolle selittävän nimen tai muuten arkistoimaan muistiinpanot. Löytääksesi oikean muistiinpanon, joudut kenties kuuntelemaan sen ja monen muun muistiinpanon kokonaan läpi.

Microsoft Recite on Microsoftin laboratorioiden teknologiaesimerkki, joka tarjoaa ratkaisun tähän ongelmaan Windows-puhelimien käyttäjille. Recitessä myös haku tehdään äänellä. Parasta koko hommassa on se, että haku on täysin kieliagnostinen eli se toimii vaikkapa vauvan jokelluksella – kunhan viestitkin ovat jokellusta. Haku nimittäin ei perustu tekstin tunnistamiseen puheesta vaan äänijälkiin. Recite on yksi esimerkki Microsoftin jatkuvasta luonnollisten käyttöliittymien kehittämisestä. Vastaavia toimintoja oli jo Windows Vistassa, mutta Windows 7 tulee sisältämään niitä entistä enemmän.

Microsoft Recite ei ole varsinainen tuote vaan esimerkki teknologian soveltamisesta. Voit ladata sen Windows-puhelimeesi verkkosivulta. Recite toimii useimmissa puhelimissa ja se kehittyy pikkuhiljaa. Kosketusnäytöllisissä puhelimissa sen käyttö on vielä hieman hankalaa pelkällä kosketuksella. Käyttäjät voivat antaa myös omia kehitysideoita.

Lataa Microsoft Recite suoraan puhelimeesi käyttäen puhelimesi Internet Exploreria tästä linkistä.

 

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Muistiinpanojen teko ja haku äänellä – Microsoft Recite

  1. Ville sanoo:

    Miten olis vähän juttua Evernotesta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s