HTC S740 on pieni ja pippurinen Windows-puhelin ilman kosketusnäyttöä


Kosketusnäyttö on ollut viime kuukaudet “se juttu” mobiilimaailmassa. Silti monet käyttäjät kokevat sen opettelun edelleen kynnyskysymyksenä. Kaikki eivät sitä edes kaipaa. Itselläni kesti pari viikkoa päästä vauhtiin kosketusnäytön kanssa syksyllä. Samsung Omniaa käyttäessäni ei ollut vaihtoehtoja, koska puhelimessa ei ole näppäimistöä. Kosketusnäyttö on erinomainen mm. webbiselailuun, mutta ilman sitäkin tulee hyvin toimeen, jos puhelimenkäyttöliittymä on suunniteltu hyvin. Monesti näppäinnavigointi on toimivampi vaihtoehto yhdellä kädellä.

HTC:n loppuvuodesta Suomessa myyntiin tullut S740 on älypuhelin, jossa ei ole kosketusnäyttöä. Sen sijaan puhelimessa on sekä numeronäppäimistö, että sivusta esiin liukuva isokokoinen ja selkeä qwerty-näppäimistö, josta löytyy åäö kaksoispainalluksella. Puhelimessa on 320×240 pikselin ja 2,8 tuuman kokoinen selkeä näyttö, jossa kuva kääntyy näppäimistö avattaessa.

Olen koekäyttänyt S740:sta parin kuukauden aikana kakkospuhelimena ja se on ollut erittäin positiivinen yllätys. Omina käyttökokekemuksina mainittakoon ensinnäkin puhelimen käyttöliittymän nopeus ja se, että akku kestää hyvin. Tämä johtuu siitä, että puhelimessa oleva Windows Mobile 6.1 Standard ja kosketusnäytön puuttuminen kuluttavat resursseja niukasti. Näppäimistön tuntuma on erittäin hyvä ja kosketusnäyttöä ei jää kaipaamaan kuin siellä täällä, kun muilla puhelimilla siihen on tottunut. HTC S740 on jäänyt turhaan kosketushypen jalkoihin. Edullisena (alle 400 euroa) ja toimivana puhelimena se haastaa “kommunikaattoriin” tottuneet käyttäjät ja tarjoaa hyvän hinta/laatusuhteen varsinkin yrityskäytössä. Eräskin suuri kansainvälinen yritys on Suomessa valinnut juuri S740:n ykkösvaihtoehdoksi yrityspuhelimena. S74´0:n isoveli on HTC Touch Pro, jossa on kosketusnäyttö.

HTC S740 on suomenkielinen. Itseasiassa puhelimen kielen saa vaihdettua helposti valikosta toisin kuin kosketusnäytöllisissä Windows-puhelimissa. Tämä johtu eri käyttäjärjestelmä versiosta. Kosketusnäytölliset puhelimet pohjautuvat Windows Mobile Professionaliin, kun taas kosketusnäytöttömät pyörivät Windows Mobile Standardin päällä. Tämä eri tullee poistumaan tulevissa käyttöjärjestelmäversioissa. Suomessa tällä hetkellä myytäviä muita Stadard-puhelimia ovat Samsung i200 ja HP iPaq Voice Messenger.

Katso lisätietoa HTC S740:stä.

 

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Hardware. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s