Yritysmese ja älykäs viestintäjärjestelmä kännykkään – Office Communicator Mobile 2007 R2 ladattavissa


Yritysten viestitätarpeet kehittyvät kovaa vauhtia. Varsinkin nyt laman aikana etsitään erilaisia keinoja säästää kuluissa ja tehostaa yrityksen toimintaa sekä lyhentää prosessien läpimenoaikaa. Suomalaisetkin yritykset ovat vihdoin heränneet käyttämään pikaviestintää osana sisäistä ja osin ulkoistakin yritysviestintää. Presenssitieto ja vaihtoehtoiset viestintäkanavat kuten mese, PC-puhelut, VoIP ja mobiilipikaviestintä antavat mahdollisuuden valita kulloinkin tehokkaimman, sopivimman ja edullisimman viestintäkanavan. Säästöt saattavat olla erittäin merkittävät varsinkin jos viestintää tapahtuu yli maan rajojen. Suuryrityksissäkin on ymmärretty, että “mese” on kriittinen liiketoimintaa tehostava tekijä eikä henkilöstön viihdekanava.

Microsoft julkaisi suositusta Office Communication Server 2007:stä  (OCS 2007) uuden version ns. R2:n tällä viikolla. Se laajentaa viestintäkavanien määrää ja myös työasemaohjelmistot ovat parantuneet. Nyt tarjolla on mm. IRC:n kaltainen ryhmäviestintä kanvineen ja VoIP-puolta on kehitetty edelleen. OCS ja Exchange 2007 yhdessä korvaavat monet olemassa olevat erilliset viestintäjärjestelmät ja tuovat mm. puhelun hallinnan, ääniviestit, presenssin yhteen paikkaa käyttäjän työpöydälle ja sähköpostilaatikkoon. Samalla syntyy selvää säästöä. Ainakin itselleni OCS 2007:n ja Exchange 2007:n ominaisuudet ovat olleet erittäin paljon elämää helpottavia uudistuksia ja mm. operaattorin puhepostilaatikko on jäänyt historiaan kaikkine hankaluuksineen. Nyt äänivestit ovat inboxissa kuten muukin viestintä – skeä PC:ssä että kännykässä.

OCS 2007 R2:n työasemaohjelmistojen mukana uudistui myös mobiiliversio. Office Communicator Mobile 2007 R2 (CoMo) tarjoaa mm. seuraavat uudet ominaisuudet, jotka tekevät siitä must-hankinnan.

– Sinulla on vain yksi numero (Singel Number Reach), josta älykkäällä puhelunohjauksella puhelut löytävät tiensä myös kännykkään, joten et tarvitse käyntikortissasi kuin yhden numeron. Samoin kännykästä soitetut puhelut näyttävät tämän saman yhden numeron. Windows-puhelimessa voit myös asettaa puhelunohjaustoimintoja myös kännykästä PC:n sijaan.

– Laajennettu presenssi sisältää myös mobiiliprofiilin, jolloin muut käyttäjät näkevät, että olet kännykän varassa ja sinulla on esimerkiksi puhelu päällä.

– Käytettävyys on parantunut mm. haun, ryhmien ja viimeisten kontaktien osalta. Navigointi useiden eri pikaviestikeskustelujen välillä on helppoa.

– Kaikki viestintä on salattua (TLS), joka on tärkeää yrityskäytössä, kun viestit sisältävät arkaluontoista tietoa.

– Akun kestoa ja kaistan käyttöä on parannettu jälleen kerran parempaan suuntaan. Hyvä!

– CoMosta on nyt myös Java-versio Office Communicator for Java mm. Nokia S40 series -puhelimiin.

Office Communicator Mobile on mielestäni must-hankinta kaikille niille yrityksille, joilla on OCS implementoituna. Vaikka et pitäisi CoMOa päällä viemässä prosessoritehoa, niin se tarjoaa mahdollisuuden pikaviestiä tarvittaessa muiden kanssa tarvittaessa mm. julkisista kulkuneuvoista tai vaikkapa kesken asiakasneuvottelun. CoMo:han ei maksa ohjelmana erikseen mitään vaan ainoastaan OCS:n käytöstä maksetaan käyttölisenssit (CAL). Parhaan käyttäkokemuksen ja laajimmat ominaisuudet saat luonnollisesti Windows Mobile 6.x -puhelimella ja mielestäni CoMo onkin taas yksi merkittävä syy harkita Windows-puhelima.

Lataa Office Communicator Mobile 2007 R2 Microsoft Download –palvelusta

Lisätietoja Office Communicator Mobile 2007 R2 kotisivulta ja TechNetistä.

EDIT: Suorat linkit eri versioihin (.cab-tiedoston voi ajaa suoraan puhelimessa)

EDIT2: Kaikki kieli- ja ohjelmistoversiot löytyvät uudesta palvelusta http://www.getcomo.com

 

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s