Microsoftin uusi mobiilistrategia hahmottuu käytäntöön pala palalta – My Phone


Barcelonan Mobile World Congressiin on vielä viikon verran aikaa, mutta pikku hiljaa Microsoftin uuden mobiilistrategian tuloksia alkaa putkahtamaan julkisuuteen. Itsehän istun Suomessa nimenomaan tässä uudessa Consumer & Online -yksikössä, jossa vastaan mobiililiiketoiminnasta. Windows Mobile ja Windows-puhelimet ovat yksi osa tämän yksilön toimintaa ja toinen puoli on mobiilit palvelut kuten Live Messenger mobiili. Ja lisää tulee…

BusinessWeek julkaisi artikkelin Microsoft’s New Mobile strategy, jossa toimittaja Peter Burrows hahmottaa hieman omaa näkemystään mihin uusi strategia johtaa. Kyseessähän ei ole pelkästään ensi viikon julkaisut vaan 18 kuukauden jakso, jonka tuloksena PC+mobiili+Web tulevat olemaan entistä tiukemmin yhdessä ja palvelemaan paremmin käyttäjiä. Ei siis mikään pikku juttu.

Yksi uusista julkistettavista palveluista on Microsoft My Phone, jonka betan sivut löytyvät jo internetistä. Palvelu on ilmainen ja osa muita pilvestä tarjottavia Live-palveluita. Käyttäjä pystyy mm.

– Varmistamaan (backup) Windows-puhelimensa sisällön verkon yli palveluun. Tämä pitää sisällään mm. kontaktit, tekstiviestit, tapaamiset, kuvat yms. puhelimen sisällön. Exchange-palvelussa tai Live-palvelussa olevia viestejä ei luonnollisestikaan tallenneta toistamiseen. Varmistus voi tapahtua ajastetusti tai manuaalisesti.

– Käyttäjä voi päivittää Windows-puhelimensa sisältöä mm. kalenteri ja kontaktit verkon yli selaimella.

– Käyttäjä voi jakaa puhelimella otettuja kuvia palvelun sivulla tai lähettää niitä sähköpostilla

Microsoft My Phone on ensimmäinen uusista palveluista, jotka liittävät PC:tä ja mobiilia tiiviimmin yhteen. Tämä on Microsoftin Software + Services -strategian luonnollinen laajennus kuluttajapuolelle. Microsoftilla on hyvä ja monipuolinen alusta uusien palveluiden luomiseksi ja lisäarvon tarjoamiseksi Live ID:n omistajille. Ja samaan tapaan kuin Windows 7 vie käyttäjäkokemusta eteenpäin PC-puolella, niin niin tulevat Windows Mobile -julkistukset aloittavat uuden aikakauden mobiilipuolella. Tuskin maltan odottaa vuotta 2010!

Katso tulevan My Phone beta -palvelun sivut.

EDIT: Oikea linkki My Phoneen on http://microsoft.com/myphone 

 

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s