Mobiilia tämäkin – tee-se-itse liikkuvia virtuaalirobotteja


Tämä ei ehkä aivan mene mobiiliotsikon alle, mutta ainakin nämä ovat liikkuvia. Allekirjoittanut on ollut kiinnostunut roboteista jo ammoisista Lego- ja Meccano-ajoista. Tosin viime vuosina aika ei ole riittänyt sukeltamaan syvemmälle aiheeseen. Nyt kun oma tytär alkaa kasvamaan dublo-ikään, niin olen hieman aktivoitunut. Tietysti varastosta löytyy hyvin säilöttynä se alkuperäinen Lego Mindstorms Robotics Invention System, mutta uutta NXT-alustaa en ole sentään vielä hankkinut. Enkä heti hankikaan, koska sen saa nyt myös virtuaalisena.

Monet ovat varmasti huomanneet, että Microsoft tekee “vähän kaikkea” missä on ohjelmistoja. Microsoftilta löytyy myös robotiikkaosasto ja Microsoft Robotics Developer Studio 2008, jolla voi kehittää robottisoftaa (cool!). Maksullisen kehitysympäristön lisäksi nyt on ladattavissa myös Express Edition -versio, joka on harrastelijoille tarkoitettu ilmainen kehitysympäristö. Sen avulla voi luoda omia ohjemia graafisessä ympäristössä piirtämällä. Itselleni tuli mieleen vuosi 1993, jolloin ohjelmoin Macintoshia ProGraph -nimisellä tulkkaavalla graafisella tietovuoympäristöllä.

Eikä tässä vielä kaikki. Microsoftin RDS-kumppani SimplySim julkaisi Legon NXT Tribotin kolmiulotteisen virtuaaliversion ja virtuaaliympäristön, jossa omia tuotoksiaan voi simuloida – tai sitten siirtää aitoon Tribotiin. Tribot seikkailee “aidossa” toimistoympäristössä, joten haastetta ja hubaa riittää. Enää ei ole palikat hukassa ja akut lopussa. Tässä on hubaa tarjolla pitkille lento- ja junamatkoille.

Lataa Microsoft Robotics Studio 2008 Express Edition.

Katso SimplySimin simulaattoriuutinen.

 

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Personal. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s