Internet Explorer 6 Mobile ja sen päivitysmahdollisuudesta nykyisiin puhelimiin


Viime viikkoina mm. Gizmondo on uutisoinnut ahkerasti uudesta Internet Explorer 6 Mobile -selaimesta (IE6 on 6), joka julkistettiin muutama kuukausi sitten. Se tarjoaa PC:stä tutut Internet Explorer 6:n ominaisuudet Windows Mobile –laitteille ja parantaa huomattavasti selailukokemusta puhelimessa. Monet ovat odottaneet, että selaimen voisi päivittää nykyiseen puhelimeensa ja pari päivää sitten uutisoitiin, että tämä ei pidä paikkaansa: IE Mobile 6 Will Not Be Available For Existing WinMo Smartphones.

Tässä uutisessa sekoitettiin pari eri asiaa:

1. IE6 Mobile ei tule ladattavaksi erillisenä sovelluksena, jonka käyttäjä voisi itse päivittää puhelimeen. Tämä johtuu monesta syystä ja yksi on tietysti myös puhelimen teho ja muut ominaisuudet.

2. IE6 Mobilen saisi osaan nykyisistä Windows Mobile 6.1 Professional -luureista, jos valmistaja vain tarjoaa puhelimeen päivityksen. Esim. HTC Touch Pro:n tehot ja ominaisuudet riittävät mainiosti IE6 Mobilen pyörittämiseen.

Valmistajat tarjoavat päivityksiä puhelimiinsa aina silloin tällöin. Mm. Samsungin ja HTC:n sivuilta on ladattavissa päivityksiä tiettyihin malleihin. Nyt nähtäväksi jää, mitä malleja valmistajat päivittävät ja millä aikataululla – ja tarjoavatko he samalla IE6 Mobilen.

Jos katsotaan historiaa taaksepäin, niin pitäisin tätä jopa todennäköisenä. Mitään virallista tietoa valmistajilta ei ole vielä tullut.

HTC, Samsung ja Sony Ericsson tarjoavat wanhan IE Mobilen rinnalla Opera Mobile 9.5 selainta nykyisissä malleissaan. Valmistajat ovat räätälöineet Operaa hieman mallikohtaisesti ja käyttökokemus on oikein hyvä. Esimerkiksi Samsung Omnian Opera toimii todella jouhevasti nopean ja kookkaan näytön kanssa.

Itse olen päässyt käyttämään molempia selaimia Opera Mobile 9.5 ja Internet Explorer 6 Mobile. Nopeuden sekä käytettävyyden suhteen (mm. Flash-tuen toimivuus ja selaimen UA stringin vaihto PC/mobile) IE6 Mobile nousi omaksi suosikiksi. Sen takia toivoisinkin, että saisimme kevään aikana päivitykset suosituimpiin uusiin Windows Mobile 6.1 Professional luureihin esim. i780, Omnia, Xperia, Touch Pro ja Touch HD.

Luonnollisesti Internet Eplorer 6 Mobile tulee kevään aikana julkaistaviin puhelimiin vakiona. Tämä tulee olemaan erittäin iso parannus Windows Mobile Standard –puhelimiin, joihin ei ole ollut saatavilla opera Mobile 9.5:sta

Kehittäjät voivat testata IE6 Mobile jo nyt lataamalla emulaattorin osoitteesta http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=1A7A6B52-F89E-4354-84CE-5D19C204498A&displaylang=en

Lisätietoja itse Internet Explorer 6 Mobilesta löydät erillisestä PDF-dokumentista.

Katso myös alkuperäinen Windows Mobile Team Blogin artikkeli. Laitan tähän vielä IE6 Mobilen tärkeimmät uudistukset:

  • Improved fidelity (support for full fidelity desktop rendering)
  • Layout fixes to accommodate a mobile screen (text wrap)
  • Enhanced Script and AJAX support  (Jscript v5.7 from Internet Explorer 8)
  • Improved multimedia experience (Adobe Flash Lite 3.1 for Adobe Flash content)
  • Deeper integration with search
  • Enhanced cursor navigation model
  • Touch and gesture support – pan support
  • Multiple zoom levels
  • Easy switching between mobile / desktop versions of sites by specifying UA strings

 

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Software. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s