HP julkaisi kaksi uutta Windows Mobile -älypuhelinta


HP:lla ja Compaqilla on ollut iso rooli kämmentietokoneiden kehityksessä. iPaq oli yhteen aikaan kehittyneen kämmentietokoneen tunnetuin brändi ja kilpaili vahvasti yksinkertaisemman Palmin kanssa. Nyt puhelimien kehittymisen myötä erilliset kämmentietokoneet ovat käytännössä häviämässä markkinoilta lukuunottamatta joitakin erikoissovellususkohteita. Näin ollen myös HP:n iPaq-sarjan tuoreimmat laitteet ovat Windows Mobile 6.1 -älypuhelimia

Nyt julkaistuistut kaksi puhelinta ovat hyvä täydennys Windows Mobile -tarjontaan. HP iPaq Voice Messenger on Windows Mobile 6.1 Standard -laite ilman kosketusnäyttöä, mutta pitää sisällään nopeat yhteydet, 3 Mpix kameran ja GPS:n. Puhelin on erittäin käteensopiva laite, joka soveltuu niille, jotka eivät kaipaa qwerty-näppäimistöä. Standard-käyttis on näppärä käyttää “yksikätisesti” ja silti käytössä on mm. Mobile Office ja muut tutut sovellusohjelmistot. Näytön koko on 2,4 tuumaa ja tarkkuus on QVGA (320×240).

HP iPaq Data Messenger on tuttu liukunäppäimistöllinen laite, jossa on 2,8 tuuman QVGA-kosketusnäyttö (320×240). Tällaisia laitteita on markkinoilla useampia ja HP ei tarjoa oikeastaan mitään mullistavaa uutta. GPS, nopeat datayhteydet ja 3 Mpix kamera ovat “perussettiä”.

Molempiin puhelimiin saa lisää muistia MicroSD-kortilla ja ne ladataan USB-piuhan kautta.

Nähtäväksi jää, miten HP menestyy puhelinmarkkinoilla. Laitteet ovat ok-kamaa, mutta kuluttajat eivät ole Pocket PC -käyttäjiä lukuunottamatta mieltäneet HP:ta puhelinvalmistajana. Toivotaan, että tuuli kääntyy, koska Voice Menssenger on erinomainen luuri pikaisen tutustumisen jälkeen.

Lisätietoa laitteista saa HP:n sivuilta iPaq Data Messenger, iPaq Voice Messenger

 

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Hardware. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s