Millainen QWERTY-näppäimistö on nopein?


Nykyään on tarjolla hyvin monenlaisia näppäimistöllä varustettuja älypuhelimia. Käyttäjä voi valita mieluisensa useammasta vaihtoehdosta, mutta haasteena on tietysti se, että puhelinta pitäisi päästä testaamaann. PocketNow:n testaajat tekivät mielenkiintoisen testin, jossa he vertasivat kahdeksaa Windows Mobile -puhelinta ja iPhonea kolmessa eri qwerty-kategoriassa: liukunäppis, alalaidan näppis ja kosketusnäyttö.

Testin tulos on melko looginen: kirjoittamien on sitä nopempaa mitä pienemmän liikkeen sormet, tässä tapauksessa peukalot, joutuvat tekemään. Suuret sormet omaavat henkilöt eivät saa pienistä näppäimistöistä välttämättä kaikkea etua, mutta normaaleilla nakeilla varustettu henkilö pitää kompaktista näppäimistöstä. Itse huomasin tämän Samsung i600:n kanssa, jota olen käyttänyt pisimpään henkilökohtaisena puhelimenani.

Suomalaisten käyttöön vaikuttaa myös skandinaavisten erikoiskirjaimien (åäö) sijoittelu. Toisissa näppäimistöissä (kuten Samsung) ne ovat omina näppäiminä ja toisissa (kuten HTC ja Sony Ericsson) ne tulevat erikoisnäppäimen kanssa tai takaa.

Kosketusnäytön näppäimistö vaatii totuttelua ja jos näyttö vastaa painallukseen (kuten Samsung Omniassa), niin tämä saattaa helpottaa käytön oppimista. Testissä käytettiin ns. compact qwerty näyttönäppäimistöä, joka kokeneella käyttäjällä on ehkä se kaikkein nopein tapa kirjoittaa. TX9:n tottunut kirjoittaja saa siitä vielä hieman lisänopeutta – ehkä?

Lue PocketNow:n testi.

 

 

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Hardware. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s