Life without walls – Elämä ilman esteitä!


Tavallisen ihmisen elämä täyttyy erilaisista laitteista, joista tietokone on varmasti yksi monikäyttöisimmistä. Varsinkin viihdeteollisuus on kokeut melkoisen myllerryksen digitalisoitumisen myötä. Samaan aikaan kuluttajien medialukutaito ja tietotekniset valmiudet ovat kehittyneet valtavin harppauksin.

Nyt olemme tilanteessa, jossa kuluttajat osaavat vaatia parempia ja kehittyneempiä toimintoja ja palveluita, joita me bittinörtit pystymme tarjoamaan. “Miksi kamerakännykällä tyttärestäni ottama videopätkä ei voi heti siirtyä automaattisesti äitini ja tyttäreni isoäidin pöydällä olevaan kuvakehykseen tai televisioon?”. Kaikki tähänkin palveluun tarvittavat teknologiat ovat olemassa, mutta ne ovat jääneet omiksi saarekkeiksi erilaisten muurien ja raja-aitojen taakse eikä kuluttaja saa haluamaansa palvelua. Vaikka Berliinin muuri kaatui jo aikoja sitten, niin erilaiset palomuurit ja teknologiset yhteensopimattomuudet estävä päivittäin tavallista ihmistä toteuttamasta unelmiaan.

Tämä on huomattu myös Microsoftilla, joka on lähtenyt vahvasti kampanjoimaan asian muuttamisen puolesta. Yleensä Microsoftin markkinointi on ollut hyvin tuotelähtöistä, mutta vihdoin tarjolla on myös esimerkkejä siitä mitä tuotteilla voi tehdä käytännön elämässä. Hyvä näin, mutta tämä ei onneksi ole vain pelkkää markkinointia vaan Microsoft on perustanut kokonaisen uuden globaalin Consumer & Online (COI) organisaation varmistamaan, että seuraavat tuoteversion mm. Windowsista, Widnows Mobilesta ja pilvessä olevista Live-palveluista tulee toimimaan paremmin yhteen ja mahdollistamaan elämän ilman esteitä. Itse olen osa tätä porukkaa.

Ensimmäisiä esimerkkejä ja hyviä videoita mahdollisuuksien hyödyntämisestä voi katsoa täältä.

 

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Personal. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s