Ensimmäisiä XPERIA-kokemuksia


Piipahdin viikolla Ruotsissa meidän Windows Mobile -tapahtumassa ja pääsin kokeilemaan Sony Ericssonin X1 XPERIA:aa. Puhelin löi lähes kaikki ennakko-odotukset 6-1. Laite on hieman HTC:n Touch Pro:ta kevyempi ja sen metallinen pinta antaa erittäin laadukkaan kuvan laitteesta. XPERIA:n näyttö on erinomainen vaikka värit tuntuivat ehkä aavistuksen haaleilta. Tosin tämä saattaa johtua nimenomaan siitä, että Touch Pron:n kanssa olen tottunut mustaan kehykseen.

Puhelimessa oli vielä ohjelmiston kehitysversio, joten lopullista nopeutta en mene tässä arvioimaan. Laitteessa oli myös beta-versio paneelikäyttöliittymästä, joka kuitenkin tuntui ajatuksena aika makeelta. Näyttö on niin tarkka, että paneelin pienoiskuvastakin saa käsityksen sen sisällöstä. Lisäksi yksi paneeleista on eräs parhaista “today”-näytöistä minkä olen nähnyt.

Englantilaisessa laitteessa oli nelirivinen näppäimistö ja sen ergonimia kaarevasti liukuvana on huippu. Näppäimistössä on neljä riviä, joka tekee siitä “ilmavan”. Ainoa miinus tulee siitä, että ÅÄÖ ei ollut merkattu suoraan näppäimistöön vaan ne tulevat symbol-näppäintä painamalla. Ruotsissa markkinoille tulee täysin ruotsinkielinen versio näppäimistöä myöten, mutta suomalaisen version myyntiintulosta ei ollut vielä tarkempaa aikaa. Suomeen tullee ensimmäisenä englanninkielinen versio, joka ei ainakaan omassa käytössäni ole ongelma – melkein päinvastoin.

Sony Ericsson myös vahvisti, että laitteita on tulossa Suomeen syksyllä, vaikka jossakin aiemmassa lehdistötiedotteessa Suomea ei oltu mainittu lainkaan. XPERIA tulee olemaan hieno lisä Windows Mobile -perheeseen ja nähtäväksi jää mikä on Sony Ericssonin seuraava malli. Itse kaipaisin vielä toista edullista Windows Mobile “musa ja mese”-puhelinta Samsung i200:n rinnalle.

Katso tästä XPERIAN uusi esittely, josta näkee hyvin puhelimen tarjoamat palvelut ja sovellukset.

 

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Hardware. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s