HTC Touch Pro ensimmäiset käyttökokemukset


Sain oman suomalaisen HTC Touch Pro:ni kolme päivää sitten ja otin sen tietysti heti oikeaan käyttötestiin, koska mikään ei voita uuden gadgetin testailua. Edellinen testikapulani oli Samsungin i900 Omnia, joten oli mielenkiintoista nähdä miten helposti siirtyminen kahden eri merkin välillä onnistuu.

Pro on paketoitu todella tyylikkääseen mustaan laatikkoon kuten Diamond:kin. Kun puhelin käynnistyi, niin ensimmäisenä lähti käytiin erittäin tyylikkäästi tehty opetusvideo, jossa näytettiin miten TouchFLO 3D -käyttöliittymän eri ominaisuudet toimivat. Loistava ja hyödyllinen idea! Muuten puhelimen käyttöönotto oli pari minuutin juttu, koska operaattoriasetukset tunnistettiin SIM-kortista ja itselläni kaikki kontaktit yms. on Exchange-serveillä, joten ”pikainen” 2500 kontaktin ja viikon emailien synkkaus ja puhelin oli täydessä iskussa. Muutamat yleensä käyttämäni lisäohjelmat asennan muistikortilta.

Ensimmäinen fiilis oli, että onpas jämäkkä luuri. Pro on selkeästi Diamondia ja Omniaa painavampi ja samalla paksumpi. Paksuus on TYTN II:n tasoa, mutta muuten luuri on pienempi ja Diamondia pyöreämmät reunat saavat sen sujahtamaan housun taskuun helposti. Yleisvaikutelma on kuitenkin miehisen siro.

Näppäimistö puolestaan on loistava! Vaikka QWERTY-näppiksessä on viisi riviä näppäimiä, niin sen tuntuma on todella käteen sopiva ja en ole vielä saanut aikaan yhtään siitä johtuvaa tupla- tai virhepainallusta. Toinen asia, johon kiinnitin välittömästi huomiota, on näytön välitön kääntyminen näppäimistö ulos työnnettäessä. Näppiksessä on ÅÄÖ-kirjaimet fn-näppäimen takana tuttuun HTC-tyyliin ja tämä ei ole ongelma, koska siihen tottuu nopeasti. Tietysti olisi mukavaa, että ne olisivat tuttuun tapaan suoraan näppäiminä, mutta näppiksen leveys ei riitä tähän. Näyttö ei taivu ylös TYTN II:n tapaan, mutta itse en tätä ominaisuutta kaipaakaan. Neliohjain toimii hyvin vaikka ensin luulee sen puuttuvan kokonaan.

Näyttö on sama kuin Diamondissa ja kosketuskäyttö sama. Mutta jotain on jäänyt puuttumaan: suomalaista TX9 en löytänyt ja kosketusnäppäimistön kielet olivat englanti, ranska, saksa, italia ja espanja. Pitää laittaa HTC:lle palautetta, että korjaavat tämän mahdollisimman pikaisesti. Muuten Pro toimii hyvin myös näppis suljettuna sekä sormella, että tikulla sohien. Puhelimien käytettävyys paranee kokoajan ja ei voi kuin ihmetellä mitä yhdessä vuodessakin ehtii tapahtua.

En käy tässä tarkemmin läpi Pro:n ominaisuuksia, koska netistä löytyy testejä. Uusia softia on mm. käyntikorttiskanneri. Opera on päivitetty versio. Ohjelmat toimivat vauhdikkaasti, mutta muutaman kerran olen saanut jonkun ohjelman kaatumaan, mutta koko puhelin ei ole vielä mennyt jumiin kertaakaan. Tähän ”älypuhelimien” tyypilliseen ongelmaan tullee parannusta päivitysten myötä.

Pro on kyllä pro laite! Uskon, että moni TYTN II:n käyttäjä haluaa sellaisen heti. Ja Windows Mobile -luureja tuntemattoman kommunikaattorikäyttäjän tai läppärin käyttöä vähentämistä haluavan pitäisi ehdottomasti tutustua Touch Prohon. Itse olen tyytyväinen pienistä puutteista huolimatta. Nyt ei jäädä kuin odottelemaan Sony Ericssonin vastaiskua X1 XPERIA:lla.

Linkkejä HTC Touch Pro unboxed-testeihin: Engaged, Tracy & Matt’s ja yleinen haku.

EDIT: Linkki CollSmartPhonen Touch Pro videoihin

 

Mainokset

Tietoja Kitevesku

digitalist, mixed reality, mobility, kitesurfing and vintage VW Bus and Porche enthusiastic.
Kategoria(t): Hardware. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s